Ελληνικός Τίτλος: Self/less

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Ένας μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων που είναι διαγνωσμένος με καρκίνο στο τελικό στάδιο, μεταφέρει την συνείδηση του σε ένα νεαρό υγιές σώμα. Σύντομα όμως διαπιστώνει πώς ούτε η διαδικασία της μεταφοράς αλλά ούτε και η εταιρία που την πραγματοποίησε για λογαριασμό του, είναι αυτό που φαινόταν…

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Πρόκειται για μια περιπέτεια χτισμένη γύρω από το πρόσωπο του πρωταγωνιστή, η οποία καταπιάνεται με το τετριμμένο πλέον θέμα του θνητού σώματος και της αθάνατης ψυχής, η οποία μέσα από διάφορες τεχνολογίες μπορεί να μεταφερθεί σε ένα άλλο σώμα (κάτι που έχουμε δει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε ταινίες όπως το Avatar αλλά και το Transcendence, στο οποίο βέβαια η ψυχή του θανόντος επιστήμονα τον οποίον υποδύθηκε με αποτυχία ο Johnny Depp μεταφέρθηκε σε έναν υπερυπολογιστή).

Καμία πρωτοτυπία στο σενάριο, προβλέψιμη πλοκή, σκηνές που έχουμε δει να γυρίζονται σχεδόν σε ότι ταινία δράσης βγάζει το Hollywood και κυρίως… σκηνοθεσία διεκπεραιωτική, χωρίς νεύρο και ρυθμό (με εξαίρεση ορισμένα ωραία υποκειμενικά πλάνα) και ερμηνείες που σε κανένα σημείο της ταινίας δεν σου επιτρέπουν να ταυτιστείς με κάποιο χαρακτήρα. Ακόμη μια sci-fi ταινία της σειράς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην σκηνοθεσία ο Tarsem Singh, που έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και τα Immortals, Mirror Mirror και The Cell, όχι στην καλύτερη δουλειά της καριέρας του. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον γνωστό και μη εξαιρετέο Ryan Reynolds, ο οποίος για ακόμα μια φορά αποτυγχάνει να μας πείσει ερμηνεύοντας έναν δραματικό ρόλο. Σε δεύτερους ρόλους θα δούμε τον Mathew Goode, στην μοναδική αξιοπρεπή ερμηνεία της ταινίας, την γλυκιά Natalie Martinez, τον Victor Garber (γνωστό από την σειρά Alias) και τον πολυβραβευμένο Ben Kingsley, που δυστυχώς για το όλο εγχείρημα, κάνει μόνο ένα μικρό πέρασμα στην αρχή της ταινίας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί σου αρέσει ο Ryan Reynolds. Γιατί σε εξιτάρει το ζήτημα του φθαρτού σώματος και της άφθαρτης ψυχής. Γιατι ρε παιδί μου είναι μια καθημερινή βράδυ, βαριέσαι και θέλεις να σκοτώσεις την ώρα σου βλέποντας μια χολιγουντιανή περιπέτεια. Και τέλος… γιατί σου αρέσει ο Ryan Reynolds.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Self/less
ΣΕΝΑΡΙΟ4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ5.5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6
5.1Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (4 Votes)
6.9

POSTER

Poster

TRAILER

 Self/less
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις