Sahara (2017)

Poster

Δύο διαφορετικές φυλές φιδιών ζουν στην ίδια έρημο. Στη μία τα φίδια είναι όμορφα και ζουν σε μια φιλήσυχη όαση, όπου προστατεύονται και λατρεύονται από ανθρώπους. Στην άλλη, τα φίδια είναι δηλητηριώδη και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην άμμο και την κάψα, αλλά και από τους Τouareg που τα κυνηγούν. Από την αρχή του χρόνου, αυτές οι φυλές αλληλομισούνται. Στο επίκεντρο είναι ο Ajar, ένα νεαρό δηλητηριώδες φίδι που η φυλή του το έχει ως περίγελο επειδή ακόμα δεν έχει αλλάξει δέρμα, και η Eva, μια νεαρή πριγκίπισσα που θέλει να δραπετεύσει από την όαση για να αποφύγει έναν εξαναγκαστικό γάμο. Οι δυο τους θα συναντηθούν και θα ερωτευτούν. Αλλά την Εva την απαγάγουν Τouareg, και είναι στο χέρι του Ajar και του κολλητού του, του σκορπιού Pitt, να διασχίσουν την αδίστακτη Sahara και να τη σώσουν.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια κλασική ιστορία αγάπης, που μπορεί να μεταμορφώσει, να δώσει ψυχική δύναμη αλλά και κότσια σε αυτόν που την βιώνει. Ναι, είναι τετριμμένη ιστορία, μα κοιτάξτε καλύτερα. Την έχουν μεταφέρει σε φίδια.

Μια ιστορία που κατά πρώτης άποψης είναι ένα ταξίδι. Ταξίδι δύσκολο, με κινδύνους, με ρίσκο και με ανατροπές. Όπως γίνεται και στην ζωή εξ άλλου. Στην εισαγωγή θα διαβάσατε τι ακριβώς έχει γίνει και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές μας. Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν θέλω να σας κουράσω, μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα. Όλα λοιπόν γίνονται για την αγάπη και για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Σ’ αυτό το ταξίδι θα μάθουμε τι θα πει αυτοθυσία, πείσμα, προσπάθεια και πίστη προς την ολοκλήρωση του στόχου. Να μην τα παρατάς στην όποια δυσκολία, να είσαι εκεί με όλες τις δυνάμεις σου, προσπαθώντας να βρεις τρόπους για να σώσεις την αγαπημένη σου. Ο κίνδυνος ότι κάποιος μπορεί να σου πάρει την αγάπη μέσα απ΄ τα χέρια σου, ενεργοποιεί αυτόματα όλες σου τις ικανότητες και όλα δουλεύουν στο φουλ

Μέσα σε τέτοιου είδους ταξίδια προς την κατάκτηση της, δεν θα βρεις χαρακτήρες και τύπους που είναι συνηθισμένοι. Θα βρεις τους τρελούς, τους ανυπότακτους, γιατί όχι και τους φοβητσιάρηδες. Αυτούς που δεν τους πιάνει το μάτι σου πως θα σου ανατρέψουν τα σχέδια, άλλα όμως το κάνουν. Με την επιμονή και την τόλμη, με τον φόβο της απώλειας αλλά και με τρελή παρέα, η αγάπη τελικά γίνεται δική σου και εσύ είσαι νικητής. Μεταμορφωμένος πια από τα δεινά που πέρασες, είσαι πια κάτι άλλο. Κάτι που λάμπει, που ξεχωρίζει, που διδάσκει. Είσαι πια ολοκληρωμένος γιατί έχεις την αγάπη με το μέρος σου.

Μια όμορφη διασκεδαστική ταινία για μικρούς και μεγάλους που έχει το δίδαγμα της, αλλά έχει και την ευχάριστη νότα της διασκέδασης. Δεν φτάνει καν τα 90 λεπτά θέασης. Θα την ευχαριστηθείτε όλοι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Εμπνευστής της αρχικής ιδέας, είναι ο Γάλλος Pierre Core, που δεν στάθηκε μόνο εκεί μιας και βοήθησε τους Stephane Kazandijian και Nessim Debbiche. Ένα σενάριο που έδωσε μια άλλη νότα, κατί πιο περίεργο αλλά όχι ξεχωριστό. Στην σκηνοθεσία και στην παραγωγή θα βρούμε πάλι τον Pierre Core. Δεν υπάρχουν πολλά που θέλω να πω, μιας και όλα είναι σε μέτριο επίπεδο. Ούτε μας ξαφνιάζουν, ούτε μας χαλάνε ιδιαίτερα.

Οι φωνές που ακούστηκαν είναι οι εξής : Adjar (Omar Sy), Eva (Louane Emera), Pitt (Franck Gastambide), Gary (Vincent Lacoste), Omar (Grand Corps Malade). Μεταγλωττισμένο δεν υπάρχει ακόμα.

Η μουσική του είναι σε πολύ καλό επίπεδο και σε κρατάει σε εγρήγορση, με όμορφα κομμάτια και μουσικές που γητεύουν μαζί με τα φίδια και εμάς.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί σου αρέσουν τα animation, οι περιπέτειες και έχεις μεγάλη οικογένεια που αράζετε μαζί τις Κυριακές το πρωί για τέτοιου είδους ταινίες. Γιατί είναι διασκεδαστική και επιμορφωτική.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
5
ΜΟΥΣΙΚΗ
6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
5
Reader Rating1 Vote
9.9
5