Ελληνικός Τίτλος: Ρομπέν των Δασών

Ετος Πρώτης Προβολής: 2018

Είδος Ταινίας:

Ένας Άγγλος κόμης, σκληραγωγημένος από τον πόλεμο των Σταυροφοριών, και ο Μαυριτανός διοικητής του, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ακόμα μια μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του κλασικού βρετανικού μύθου του Robin Hood. Αλλά όπως υπόσχεται η ταινία από τους τίτλους αρχής, είναι η ιστορία που δεν έχουμε ακούσει. Ε, λοιπόν, όσο αληθείς είναι οι υποσχέσεις που δίνουν προεκλογικά οι πολιτικοί της εκάστοτε χώρας, άλλο τόσο αληθινή είναι η παραπάνω υπόσχεση.

Ένα σενάριο που γράφτηκε κυριολεκτικά στο πόδι, χαρακτήρες που δεν αιτιολογούνται, ερμηνείες κατώτερες και από την χειρότερη καθημερινή σειρά, και μια σκηνοθεσία ανέμπνευστη σχεδόν όσο και το σενάριο. Είναι πραγματικά να απορείς που η εταιρία παραγωγής αποφάσισε να σπαταλήσει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή μιας ταινίας η οποία πραγματικά δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα ανιαρό δίωρο στον κινηματογράφο.

Φαντάζομαι ότι το κόστος της ταινίας, πέρα από τα πανάκριβα (αλλά και ανούσια) σκηνικά που κατασκευάστηκαν, ανήλθε σε τέτοια ύψη από τις αμοιβές των πρωταγωνιστών της, οι οποίοι προφανώς και δέχτηκαν να παίξουν στην ταινία έχοντας τον νου τους περισσότερο στο paycheck παρά στο σενάριο που έλαβαν στα χέρια τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην σκηνοθεσία έχουμε τον τηλεοπτικό Otto Bathurst (Peaky Blinders, His Dark Material) να μην τα καταφέρνει και τόσο καλά στην απεικόνιση μιας επικής περιπέτειας. Το σενάριο υπογράφουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ben Chandler και David James Kelly, των οποίων η απειρία δυστυχώς απεικονίζεται και στην προχειρότητα με την οποία ανέπτυξαν (ή όχι) τους χαρακτήρες της ταινίας.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τον Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) να παραδίδει μια ερμηνεία λυκειακής παράστασης, τον Jamie Foxx σε μια συμμετοχή σε ταινία που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα (ας είναι καλά το paycheck), τον Ben Mendelsohn σε ακόμα έναν ρόλο κακού από αυτούς που μας έχει συνηθίσει και την άχρωμη Eve Hewson (Bridge of Spies) στον ρόλο του αντικειμένου του πόθου (λέμε τώρα) του πρωταγωνιστή, αυτόν της Marion.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να βρω λόγους για να σε πείσω να δεις αυτήν την ταινία αγαπητέ μου φιλμάκια.

cineplexx-banner-foitites

Ευχαριστούμε τους κινηματογράφους Cineplexx για την πρόσκληση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Robin Hood
ΣΕΝΑΡΙΟ3
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ4
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ3
3.5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (9 Votes)
6.9

POSTER

Poster

TRAILER

 Robin Hood
(2018) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις