Ελληνικός Τίτλος: Κάθαρση: Αναρχία

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Ήρθε και η 21η Μαρτίου του έτους 2023. Τι έχει σήμερα το πρόγραμμα; Τον ετήσιο θεσμό της “κάθαρσης”. Όλοι ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί αλλά αυτή τη φορά το ζούμε μέσα στο χάος και την αναρχία των δρόμων και όχι μέσα στο κλειδαμπαρωμένο σπιτάκι μας. Έτσι. Δώδεκα ώρες πίεσης.
“I hope you feel cleansed. Blessed be America, a nation reborn. “

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Η συνταγή πέτυχε. Οι παραγωγοί βάλανε το χέρι στην τσέπη και γύρισαν την δεύτερη ταινία. Αυτή τη φορά παρακολουθούμε κάποιους ανθρώπους που οι περιστάσεις τους φέραν έξω στους δρόμους και προσπαθούν να επιβιώσουν.
Δεν θα πω κλισέ φράσεις για sequel όπως “..και σαν όλα τα sequel έτσι και αυτό…” ή “…είναι από τα λίγα sequel που…”. Όχι. Ο σκηνοθέτης έκανε αυτό που έπρεπε. Η δεύτερη ταινία είναι μια φυσική εξέλιξη της πρώτης. Δηλαδή, περισσότερη δράση (δε ξέρω αν προσέξατε τη λέξη action που προστέθηκε στο πεδίο του είδους ταινίας), ένα δήθεν πολιτικό υπόβαθρο στην όλη φάση και περισσότεροι ηθοποιοί και μέρη.
Βλέπεται ευχάριστα. Δυστυχώς δεν έχει το κλίμα φόβου που είχε η προηγούμενη αλλά το αντικατέστησαν με σασπένς, οπότε μένεις στην θέση σου και πας για κατούρημα μετά το τέλος της ταινίας.
Η όλη ιδέα αυτού του θεσμού σε ανατριχιάζει χωρίς να προσπαθήσει πολύ. Οι σκηνές βίας όμως δεν είναι τόσο άγριες. Έχει περισσότερη ποζεριά παρά βία και είναι λίγο ενοχλητικό αυτό. Σκεφτείτε πόσο ωραία θα δούλευε ένα τέτοιο θέμα ένας Ιάπωνας σκηνοθέτης… Ωχ, ανατσουτσούριασα τώρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νομίζω ότι οι παραγωγοί κλέβουν την παράσταση άλλη μια φορά. Είναι οι ίδιοι και σε αυτήν την ταινία. Jason Blum, Michael Bay, Bradley Fuller και κάποιοι ακόμα. Νομίζω ότι η ποζεριά ήταν στοιχείο που το επέβαλε ο Michael Bay.
Σκηνοθέτης ο James DeMonaco και πάλι, ο οποίος υπέγραψε και για τρίτη ταινία. Ελπίζω να μην καταλήξει σαν το SAW η όλη αυτή κατάσταση.
Οι ηθοποιοί είναι άγνωστοι και δεν θα τους αναφέρω. Δεν παίζουν και καλά, οπότε ενισχύεται η απόφαση μου. Τα λεφτά φαίνεται πέσαν στα σκηνικά και στα εφέ και δεν περίσσεψε τίποτα για το cast.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή σου άρεσε η πρώτη ταινία. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος λόγος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The Purge: Anarchy
ΣΕΝΑΡΙΟ7.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ7
ΜΟΥΣΙΚΗ5.5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ4.5
6.1Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (5 Votes)
7.1

POSTER

Poster

TRAILER

 The Purge: Anarchy<br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις