Ελληνικός Τίτλος: Almanac: Η μηχανή του χρόνου

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Μια παρέα πολύ έξυπνων εφήβων ανακαλύπτει κάποια σχέδια για μια μηχανή που σε ταξιδεύει στο χρόνο. Εννοείται ότι την φτιάχνουν και εννοείται ότι τα κάνουν όλα σκατά.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Αυτή τη φορά έχουμε μια ταινία που βασίζεται πιο πολύ στην παραγωγή και στα εφέ και όχι στο σενάριο. Μια ιστορία γεμάτη τρύπες που περικυκλώνεται από κακές ερμηνείες.

Αν και ακολουθεί το στυλ κινηματογράφησης home video και αποτελείται από μονοπλάνα, δεν μας πείθει για την δημιουργικότητα της. Με φτηνά κόλπα όπως glitch effects και jam cuts σώζουν τις ατέλειες και την ασυνέχεια. Το σενάριο είναι επίπεδο και κακογραμμένο. Το μόνο που νοιάζει τους πρωταγωνιστές μας είναι πως θα πάνε σε συναυλίες που χάσανε, πως θα γίνουν δημοφιλείς στο λύκειο τους και πως θα ρίξουν γκόμενες. Από την άλλη βέβαια είναι κάπως λογικό μιας και είναι έφηβοι και δεν έχουν και πολύ εμπειρία από την ζωή. Αν όμως ισχύει αυτό, τότε πως σκατά φτιάχνουν μια τέτοια μηχανή; Είπαμε είναι έξυπνοι αλλά έλεος.

Παρακολουθείται αδιάφορα. Δεν σου μεταφέρει το σασπένς και τις ανησυχίες των πρωταγωνιστών και απλά περιμένεις το τέλος ελπίζοντας ότι δε θα είναι τόσο προβλεπόμενο όσο φαίνεται. Μπορεί να το κάνουν και επίτηδες για να μπορείς να πας καμιά τουαλέτα, να μιλήσεις λίγο με τους φίλους σου, να τσεκάρεις τα νέα posts στο 9gag για να περάσει και λίγο ευχάριστα η ώρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Και όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται όταν δει κανείς ότι στην παραγωγή είναι το Mtv και ο Michael Bay.

Πρώτη ταινία για τον Dean Israelite ο οποίος μας δείχνει ότι έχει πιο πολλές γνωριμίες παρά ταλέντο. Το σενάριο θα μπορούσε να ήταν πιο δυνατό και πιο περίπλοκο αλλά έτσι θα χάνανε το κοινό που απευθύνεται ένα κανάλι σαν το Mtv.

Οι ηθοποιοί είναι άγνωστοι, τουλάχιστον για μένα, και δεν αξίζουν αναφορά γιατί δε θα προχωρήσουν και πολύ.

Έχει πάρα πολύ ωραία εφέ που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το πόσο καλά δένουν με την εικόνα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή έβαλες κάποιον αμφιβόλου αισθητικής να διαλέξει την ταινία του σαββατόβραδου. Επειδή ψάρωσες από το trailer. Επειδή δε πρόλαβες να διαβάσεις αυτό το review πριν το δεις. Επειδή δε με εμπιστεύεσαι. Επειδή ξεκίνησες μαραθώνιο ταινιών που έχουν σχέση με το ταξίδι στον χρόνο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Project Almanac
ΣΕΝΑΡΙΟ4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ4
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ2.5
3.4Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (5 Votes)
6.8

POSTER

Poster

TRAILER

 Project Almanac<br /><br />
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις