Ελληνικός Τίτλος: Pride

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Είμαστε στο 1984 και οι ανθρακωρύχοι της Βρετανίας αποφασίζουν να απεργήσουν, ώστε να δείξουν την δυσαρέσκεια τους ενάντια στην κυβέρνηση της Thatcher. Παράλληλα στην πόλη του Λονδίνου γίνεται η γνωστή παρέλαση των ομοφυλοφίλων, οπού εκεί βρίσκεται ο Mark, ένα παιδί που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο Joe, ένας ντροπαλός νεαρός που το σκάει από το σπίτι του στο Bromley, για να συμμετέχει στο πρώτο του gay pride.

Αυτή η συνύπαρξη ανθρακωρύχων και ομοφυλοφίλων θα φέρει αμηχανία αλλά και πολύ γέλιο.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ο σκηνοθέτης Matthew Warchus (Simpatico) αποφασίζει να δείξει την ταινία μέσα από τις ιστορίες του Mark και του Joe, δυο αντίθετες μεταξύ τους ιστορίες. Ο Mark ένας ανοιχτά gay άνδρας, ο οποίος φαίνεται να είναι και ο πρωτοστάτης της οργάνωσης και από την άλλη, ένα 20χρονο αγόρι που κάνει διπλή ζωή, τον Joe. Έτσι, με την λογική αυτή, σε όλη την ταινία μας παρουσιάζει πολύ έντονα την αντίθεση των δυο κόσμων, από την μια gay άνδρες με σκουλαρίκια και ικανότητες στον χορό και από την άλλη γυναίκες κλεισμένες στο σπίτι, προσέχοντας παιδιά και νοικοκυριό. Αυτό όμως είναι που δημιουργεί στην ταινία όλο τον συναισθηματικό κόσμο του θεατή.

Μέσα από τις αντιθέσεις έρχονται οι διάλογοι που είτε φέρνουν συγκρούσεις, είτε πολύ γέλιο. Η συνύπαρξη αυτών των δυο κόσμων έχει όλα τα σκαμπανεβάσματα που μπορείς να φανταστείς. Αντιπάθειες, καβγάδες, ανεπάντεχες φιλίες, μεγάλες αποκαλύψεις. Δεν λέω παραπάνω. Δες την.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Εδώ έχω να κάνω μια δήλωση. Ο πρωταγωνιστής Ben Schnetzer παρ΄ ότι είναι γλυκύτατος ποτέ δεν μου κόλλησε στον ρόλο, κάτι πολύ αρνητικό σε μια προσωποκεντρική ταινία, όπως αυτή. Αλλά τον συγχωρώ. Στους υπόλοιπους και πιο γνωστούς ρόλους έχουμε την Imelda Staunton (Maleficent, Harry Potter and the Deafly Hallows, Alice in Wonderland) και τον Bill Nighy (Love Actually, Harry Potter).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Είναι μια ταινία για την αλληλεγγύη και το σεβασμό, προς όποιον και αν έχεις απέναντι σου. Αν σε συγκινεί αυτό, δες την οπωσδήποτε γιατί θα βιώσεις αυτήν την ιδιαίτερη συνύπαρξη των δυο κόσμων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Pride
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ8
ΜΟΥΣΙΚΗ8
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6
7.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (4 Votes)
4.5

POSTER

Poster

ΠΡΟΣΩΠΑ

Bill Nighy

TRAILER

 Pride
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαριάννα Παπαδοπούλου

Ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο από την άλλη πλευρά του νομίσματος. Έβλεπε ταινίες και σκεφτόταν πως το γύρισαν αυτό, γιατί και που. Χρόνια μες στη κουλτούρα αγαπά να τρολλάρει και τους μεν και τους δε. Αγαπά τις ρομαντικές ταινίες – σαν γνήσια γυναίκα – αλλά λατρεύει οποιαδήποτε καλή ταινία. Και άμα λάχει την βλέπει πάνω από μία φορές.

Σχετικες Αναρτησεις