Ελληνικός Τίτλος: Ταξιδιώτης στο Χρόνο

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Ένας χρονοπράκτορας, ταξιδεύει στο χρόνο με σκοπό να κυνηγήσει ένα τρομοκράτη βομβιστή αλλά και να επιστρατεύσει και ένα νέο πράκτορα.
“You know, sometimes I think this world deserves the shit storm that it gets.”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ταινία που έχει ως θέμα της το ταξίδι στο χρόνο. Βαρετή το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο αλλά καθηλωτική στο δεύτερο “ημίχρονο”. Ο λόγος που είναι βαρετή είναι λόγω του establishment (δε μου αρέσει η ελληνική λέξη “καθιέρωση”) που προσπαθεί να κάνει για τον συγκεκριμένο κόσμο. Στη συνέχεια έρχεται για να μας ανατρέψει τα πάντα. Κάτι αναμενόμενο βέβαια για μια ταινία που παίζει με το χρόνο.
Το μπλα-μπλα υπερισχύει της δράσης αλλά το χρειάζεται από τη στιγμή που η σκηνοθεσία δε προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Φλασμπακ στο φλασμπακ και τρέχα γύρευε. Ευτυχώς δεν επικεντρώθηκαν σε πολλά ψηφιακά εφέ και κρατήσαν μια όμορφη ατμόσφαιρα συνολικά.
Η ταινία βασίζεται στο διήγημα “All you zombies” του Robert A. Heinlein. Το 2009 σε μια ομιλία του, ο Dr. Michio Kaku, σε ένα πανεπιστήμιο, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο διήγημα ως “η Μητέρα όλων των διηγημάτων των ταξιδιών του χρόνου”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στη σκηνοθεσία βλέπουμε τους αδελφούς Spierig. Έχουν κάνει τρεις ταινίες στο σύνολο, με μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι κάνουν ταινία όταν νιώθουν ότι πρέπει να κάνουν και όχι για να υπάρχουν στην επικαιρότητα. Οι άλλες δυο είναι το Daybreakers και το Undead. Δείτε τις γιατί αξίζούν την προσοχή μας.
Η Sarah Snook δίνει μια πολύ δυνατή ερμηνεία και ο Ethan Hawke παίζει όπως παίζει πάντα. Δηλαδή καλά και μετρημένα χωρίς υπερβολές.
Την διασκευή του σεναρίου την κάναν οι ίδιοι οι σκηνοθέτες.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή σου αρέσουν οι ταινίες που πραγματεύονται τα ταξίδια στο χρόνο. Επειδή ξέρεις ότι θα δεις κάτι προσεγμένο από τους αδελφούς Spierig. Επειδή μετά το interstellar θέλεις να δεις και άλλη mind-blown ταινία, έστω και χαμηλότερης  ποιότητας. Αν σου αρέσει η Sarah Snook σαν γυναίκα, απέφυγε αυτήν την ταινία γιατί θα ξενερώσεις.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Predestination
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ4
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7
5.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (15 Votes)
6.9

POSTER

Poster

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ethan Hawke

TRAILER

 Predestination<br /><br /><br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις