Poster

Η γνωστή ιστορία του ορφανού αγοριού Peter Pan που βρίσκεται μακριά, στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί, ανάμεσα σε διασκεδαστικές αλλά και επικίνδυνες καταστάσεις, τελικά ανακαλύπτει το πεπρωμένο του: να γίνει ο ήρωας που θα μείνει για πάντα γνωστό ως Peter Pan.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Την πασίγνωστη ιστορία του Peter Pan, με την διαφορά πως εδώ μας δείχνουν πως ξεκίνησαν τα πράγματα. Μια λάθος προσπάθεια του σεναριογράφου και του σκηνοθέτη, να μας ταξιδέψουν στην Χώρα του Ποτέ με έναν ανούσιο τρόπο.

Μια περιπέτεια η οποία βέβαια, κατά την γνώμη μου ήταν και λιγάκι άκυρη, από την πλευρά των χαρακτήρων μιας και οι φιλίες που θα δεις εδώ είναι ανήκουστες . Χάνοντας την όποια μαγεία θα μπορούσε να μας μεταδώσει, γίνεται σε αρκετά σημεία αστεία, σιγά σιγά εξατμίζεται το ενδιαφέρον και η κούραση γίνεται εντονότερη στο υπόλοιπο μέρος της ταινίας.

Σίγουρα θα παραξενευτείς και εσύ με την περίεργη “συμμαχία” των Pan και Hook. Θα  σου θυμίσει ο Hook λιγάκι τον Indiana Jones. Ενώ θα μπορούσε το τελικό αποτέλεσμα να μας εντυπωσιάσει πολύ, η κακή  διαχείριση της  το κατατάσσουν σε μια αδιάφορα επαναλαμβανόμενη με διαφορετικό τρόπο ιστορία. Όμως το μήνυμα της ταινίας ήταν ανέκαθεν η πίστη και πως μπορούμε να την βγάλουμε από μέσα μας. Τα κίνητρα πάντα είναι για τον καθένα διαφορετικά, αλλά αν το δούμε από την πλευρά του Peter Pan, όταν κάνεις ευχάριστες σκέψεις, όχι μόνο μπορείς να πετάξεις (μεταφορικά) αλλά μπορείς να πραγματοποιήσεις το ακατόρθωτο. Αρκεί να πιστέψεις!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην θέση του κακού Blackbeard,  έχουμε τον Hugh Jackman (X-Men: Days of Future Past) που κρατάει όλο το έργο μιας και μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους με τις εξαιρετικές του ερμηνείες. Ο κεντρικός ήρωας Peter Pan ενσαρκώνεται από τον νεαρό Levi Miller (Great Adventures) που δίνει πολύ από τον εαυτό του για να μας πείσει. Ο Garret Hedlund (Unbroken) στον ρόλου του Hook μας κάνει παρέα μαζί με την “παρκουρίστρια” Tiger Lily που την υποδύεται η Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo). Στον ρόλο του μαρτυριάρη Smigel, ο Adeel Akhtar (The Dictator).

Ενδεικτικά αναφέρουμε και κάποιους από το υπόλοιπο cast που αν και δεν ήταν μεγάλοι οι ρόλοι τους ομόρφυναν το  πλάνο με την παρουσία τους. Τον επιβλητικό Nonso Anozie (Cinderella), την Amanda Seyfried (Les Miserables) και την Cara Delevingne (Paper Towns). Joe Writght (Hanna- Anna Karenina)  στην σκηνοθεσία μας κάνει μια μαγευτική περιπλάνηση και έχουμε ένα ευχάριστο σκηνοθετικό αποτέλεσμα.

Αυτό το κράτησα για το τέλος! Η μουσική συντροφεύει την ταινία καθ’ όλη την διάρκεια της και  θα ξεσηκωθείς και εσύ όπως το έπαθα και εγώ, με την σκηνή στην Χώρα του Ποτέ  που καλωσορίζουν τον Blackbeard με μία “γ@@@τη” εκτέλεση  του θρυλικού  “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί θα δεις μια άλλη εκδοχή του παραμυθιού που έχεις δει ήδη  3-4 φορές μέχρι τώρα. Για να δεις τον Hook  πριν μπει στο χέρι του ο γάντζος! Για να περάσεις όμορφα με την οικογένεια σου και για να δεις πως “Μερικές φορές οι φίλοι ξεκινούν ως εχθροί και οι εχθροί ως φίλοι”.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
4
ΜΟΥΣΙΚΗ
5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
6
Reader Rating1 Vote
0.5
4.8