Poster

Ο Eugenio Derbez είναι ένας κακομαθημένος playboy, γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών του Μεξικού, που πέφτει στη θάλασσα από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία. Η Anna Faris, μια ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα στην οποία ο δύστροπος και αλαζόνας γόης χρωστά χρήματα, τον βρίσκει τυχαία και τον περιμαζεύει, μόνο για να τον πείσει ότι είναι ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της!

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Το “Overboard” είναι remake της ομώνυμης ταινίας του 1987, όπου οι πρωταγωνιστές τότε ήταν η Goldie Hawn και ο Kert Russell. Η διαφορά μεταξύ των δυο ταινιών είναι η αντιστροφή των ρόλων, μιας και τότε στην θέση του κακομαθημένου πλούσιου ήταν η Goldie, ενώ στην τωρινή έκδοση έχουμε τον υπέροχο κωμικό ηθοποιό Eugenio Derbez. Σίγουρα θα βρούμε κι άλλες διαφορές ανάμεσα στις δυο ταινίες αλλά αυτό είναι που τις κάνει να διαφέρουν με έναν όμορφο τρόπο.

Η ρομαντική αυτή κωμωδία εκτός του ότι σε κάνει να περάσεις όμορφα την ώρα σου, αφήνει ηθικά διδάγματα τα οποία αγγίζουν και άνδρες κα γυναίκες. Εμπλέκει με πολύ ωραίο τρόπο τις διαφορές των κοινωνικών τάξεων, την καθημερινότητα τους και τα οικογενειακά τους προβλήματα. Με μια ανάλαφρη νότα ξεχωρίζει την ουσία της ζωής απ’ τον ανούσιο υλικό πλεονασμό και μας χαρίζει μια αξέχαστη κωμωδία. Έχει αρκετές συγκλονιστικές στιγμές που δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο, ειδικά αν έχεις περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια και έχεις μεγαλώσει σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Όμως δεν σταματάει εδώ ο καταιγισμός των μηνυμάτων που θέλει να περάσει. Αυτό που τονίζει περισσότερο είναι πως όταν κάποιος θέτει στόχους προσωπικής εξέλιξης είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να πετύχει. Η προσήλωση είναι εμφανής, ασχέτως αν όλα είναι στηριγμένα πάνω σ’ ένα ψέμα. Έτσι ο κάθε κατεργάρης μπαίνει στον πάγκο του και παίρνει μαθήματα ζωής ο ένας απ’ τον άλλον.

Είναι απ’ τις σπάνιες κωμωδίες που το πλέξιμο τις ιστορίας και η ερμηνεία των ηθοποιών, που αν και εντελώς αταίριαστες μεταξύ τους, φτιάχνουν ένα εξαιρετικό εργόχειρο πλεγμένο από θυσίες, κόπους, αγάπη, υποστήριξη, φιλία και τι άλλο; Οικογένεια !!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δεν γίνεται να μη ξεκινήσω απ’ τον Eugenio Derbez που στην ταινία μας είναι ο Leonardo Montenegro. Ένας εξαιρετικός πολυβραβευμένος κωμικός ηθοποιός μας χαρίζει έναν εξαιρετικό ρόλο, βλέποντας πως μπορεί ένας άνθρωπος να μεταμορφωθεί. Στο πλευρό του θα βρούμε την Anna Faris, στον ρόλο της Kate Sullivan. Όχι ότι δεν ήταν καλή στον ρόλο της, απλά τις εντυπώσεις κερδίζει ο Eugenio Derbez. Τα μικρά κορίτσια ήταν μέσα στους ρόλους τους, ειδικά η μικρή Payton Lepinski, που εμένα με συγκίνησε πάρα πολύ. Αξιοσημείωτες παρουσίες εκείνες των John Hannah (Colin) και Eva Longoria (Theresa).

Στην σκηνοθεσία θα βρούμε τον Rob Greenberg που είναι κατ’ εξοχήν σκηνοθέτης τηλεοπτικών Shows αλλά και τηλεοπτικών ταινιών. Δεν μας απογοήτευσε καθόλου και στην συγγραφή του σεναρίου που έκανε μαζί με τον Bob Fisher, πατώντας στην αρχική ιδέα της Leslie Dixon. Μια ειρωνική κατάσταση που θα δούμε μέσα και αφορά το τατουάζ που έχει στα οπίσθια του ο Eugenio Derbez, είναι γιατί αναφέρονται πλαγίως στην ταινία Speedy Gonzales, που έχει ανακοινωθεί και ο ηθοποιός θα δανείσει την φωνή του.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είναι πραγματικά μια πολύ ωραία κωμωδία που δεν κουράζει με ανούσια αστεία και καταστάσεις. Γιατί θα σε κάνει να γελάσεις και να κλάψεις με την καρδιά σου σε αρκετά σημεία. Γιατί έχει ηθικά διδάγματα και για τον μοναδικό και ανεπανάληπτο Eugenio Derbez.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
6
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6
ΜΟΥΣΙΚΗ
4.5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
7
Reader Rating0 Votes
0
5.9