Poster

Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στη πρόσφατα αποφυλακισμένη Debbie Ocean να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, Lou. Οι δυο τους επιστρατεύουν μια ομάδα από παράταιρες αλλά συνάμα χρήσιμες για την αποστολή, γυναίκες, με στόχο να κλέψουν κοσμήματα αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων!

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Αυτή είναι η άτυπη συνέχεια στο franchise τυχοδιωκτικών ταινιών με ήρωα τον Danny Ocean, με μια βασική διαφορά. Αυτή τη φορά ήρωες της ταινίας μας δεν είναι μια συμμορία ανδρών, αλλά γυναικών.

Με την σύνδεση ανάμεσα στις δυο ταινίες να είναι η αδερφή του Danny, Debbie (και καλά), η ταινία μπαίνει γρήγορα στο ψητό, που είναι το αντικείμενο που θέλουν να κλέψουν οι επίδοξες απατεώνισσες, αλλά και το recruitment της ομάδας που θα επιχειρήσει την ληστεία.

Σκηνοθεσία στην επιτυχημένη πεπατημένη, χωρίς όμως καμία διάθεση πρωτοτυπίας. Προσχηματικό σενάριο, προβλέψιμοι διάλογοι μέχρι αηδίας, ερμηνείες του τύπου “έλα παιδιά, να βγει γρήγορα η σκηνή να πέσει το παραδάκι” και φυσικά ένα all-star cast από γυναίκες ηθοποιούς που είναι ικανό να τραβήξει τον κόσμο στο ταμείο του σινεμά.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν συστατικά που δύνανται να κάνουν την ταινία εμπορική επιτυχία, με τον πήχη όμως να πέφτει ιδιαίτερα σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι της ταινίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην σκηνοθεσία και το σενάριο έχουμε τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο των Pleasantville και The Hunger Games, τον τρεις φορές υποψήφιο για Oscar, Gary Ross, ο οποίος έχω την αίσθηση ότι έκανε την ταινία περισσότερο για να προσθέσει μερικά ψηφία στον τραπεζικό του λογαριασμό, παρά για την καλλιτεχνική πρόκληση. Παρόλα αυτά παρέδωσε μια ταινία που βλέπεται ιδιαίτερα ευχάριστα, αποδεικνύοντας τα υψηλά standards της δουλειάς του.

Στην παραγωγή της ταινίας φυσικά ο Steven Soderbergh, o σκηνοθέτης και παραγωγός της πρώτης τριλογίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει έλλειψη δημιουργικότητας και πρωτότυπων ιδεών.

Πραγματικός πρωταγωνιστής της ταινίας όμως είναι το all-star female cast, με τις Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Dakota Fanning, Katie Holmes, Helena Bonham Carter να γεμίζουν την οθόνη με αισθησιασμό και γκλαμουριά, κάνοντας το συνολικό αποτέλεσμα οπτικά ενδιαφέρον.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Tο Ocean’s 8 αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για να περάσεις καλά την ώρα σου, δίχως όμως να περιμένεις κάτι το ιδιαίτερο και πρωτότυπο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6
ΜΟΥΣΙΚΗ
6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
5
Reader Rating5 Votes
8
5.5
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Η Συμμορία των 8

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

07 Ιουνίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

21 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

110 λεπτά

ΕΙΔΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ

BUDGET

$70.000.000
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Cate BlanchettCommonAnne HathawayAwkwafinaJames CordenDamian YoungSarah PaulsonGideon GlickHelena Bonham CarterRobert G. McKayBrian Anthony WilsonClark CarmichaelGriffin NewmanDakota FanningOlivia Munn