Ελληνικός Τίτλος: Mile 22

Ετος Πρώτης Προβολής: 2018

Είδος Ταινίας:

Ο James Silva αποτελεί μέλος της πιο πολύτιμης (και άκρως απόρρητης) ομάδας της CIA, η οποία αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να μεταφέρει έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό, που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες και απειλείται τη ζωή του.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Από τον σκηνοθέτη και παραγωγό του Lone Survivor, Peter Berg, έχουμε ακόμα μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg, η οποία περιστρέφεται γύρω από μυστικές ομάδες των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α.

Η δράση στην ταινία ξεκινάει ευθύς εξαρχής, με μια καλογυρισμένη σκηνή κατάληψης ενός ύποπτου σπιτιού σε κάποιο προάστιο μιας Αμερικάνικής μεγαλούπολης. Καλογυρισμένη μεν, όχι πρωτότυπη δε. Και σε αυτό το μοτίβο εκτυλίσσεται και το υπόλοιπο της ταινίας.

Εντυπωσιακές σκηνές μάχης εντός πόλης, με έντονο το στοιχείο της ωμής βίας. Ερμηνείες που ξεκινούν από το επίπεδο της κακής ερμηνείας (λέγε με και Mark) και φθάνουν στο επίπεδο της άνευρης καρικατούρας (είναι πραγματικά εντυπωσιακό – και διδακτικό παράλληλα – το πως ένας ηθοποιός του διαμετρήματος του John Malkovic έχει φτάσει σε αυτό το σημείο). Αδιάφοροι (και προχειρογραμμένοι) χαρακτήρες, που διάφορα εξυπνακίστικα και δήθεν cool κολπάκια (όπως το εκνευριστικό λαστιχάκι στο χέρι του πρωταγωνιστή) δεν αρκούν για να δώσουν υπόβαθρο σε κανέναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες.

Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορείς σε καμία στιγμή της ταινίας να ταυτιστείς με αυτά που συμβαίνουν επί της οθόνης και φεύγοντας από τον κινηματογράφο να μην θυμάσαι τίποτα από όσα συνέβησαν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Από τον Peter Berg στην σκηνοθεσία, την Lea Carpenter και τον Graham Roland στο σενάριο, ως τους Mark Wahlberg, Iko Uwais, Lauren Cohan, John Malkovich στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όλοι τους παίρνουν κάτω από την βάση, καταγράφοντας συμμετοχή σε μια ταινία που γρήγορα θα ξεχαστεί.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον. Γιατί είσαι φίλος των ταινιών δράσης. Τέλος γιατί είσαι fan των κοιλιακών του Wahlberg. Για κανέναν άλλο λόγο.

cineplexx-banner-foitites

Ευχαριστούμε τους κινηματογράφους Cineplexx για την πρόσκληση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Mile 22
ΣΕΝΑΡΙΟ4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ5
4.5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (3 Votes)
8.6

POSTER

Poster

TRAILER

 Mile 22
(2018) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις