Ελληνικός Τίτλος: Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία

Ετος Πρώτης Προβολής: 2018

Είδος Ταινίας:

Ο Τόμας οδηγεί την ομάδα των δραπετών στην τελική και πλέον επικίνδυνη αποστολή τους ως τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, πρέπει να μπουν στη θρυλική Έσχατη Πόλη, έναν ελεγχόμενο λαβύρινθο που ίσως είναι ο πιο θανάσιμος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα έχει μαζί του και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που όλοι τους είχαν όταν πρωτομπήκαν στον λαβύρινθο.

Μετά από τόσα χρόνια τρεξίματος και δοκιμασίας οι ήρωες μας ξαναεμφανίζονται στις οθόνες του κινηματογράφου. Έτσι μετά από 3 χρόνια παύσης και ανυπομονησίας ξανασυναντιόμαστε για το 3ο και τελευταίο κομμάτι της ιστορίας μας.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Τα τελευταία χρόνια οι ήρωες μας τρέχουν για να βρουν την θεραπεία ώστε ένα κομμάτι του πληθυσμού να καταφέρει να επιβιώσει από τον τρομερό αυτό ιο. Η ταινία μας ξεκινά με διάφορα πλάνα από την κατεστραμμένη χώρα που ερημώθηκε από τον τρομερό αυτό ιο.

Στην πρώτη πράξη γίνεται η είσοδος του πολυαγαπημένου μας χαρακτήρα Thomas, Newt, Frypan. Οι ήρωες μας για αρχικό στόχο έχουν ένα βαγόνι του τρένου της WICKED στο όποιο μέσα είναι ο πολύ αγαπημένος τους φίλος Mino. Έτσι ξεκινά η περιπέτεια τους με αρχικό στόχο να κλέψουν ολόκληρο το βαγόνι από το τρένο, με αποτέλεσμα να βλέπω σκηνές όπως το Fast and the Furious. Ακολούθησε ο ξεριζωμός του βαγονιού από το τρένο με ένα διαστημικό ελικόπτερο από το Star Wars και με αυτό τον τρόπο η πρώτη πρώτη σκηνή της ταινίας που έχει καθηλώσει τον θεατή τελειώνει.

Όταν ανοίγουν το βαγόνι για να βγει έξω ο κόσμος αντιλαμβάνονται ότι ο φίλος τους Mino απουσιάζει. Έτσι ο Thomas δεν τα παρατάει και σχεδιάζει ένα νέο σχέδιο να φτάσει μέχρι την τελευταία πόλη ώστε να σώσει τον φίλο του Mino από τα πειράματα που η WICKED κάνει σε αυτόν. Έτσι με αυτόν τον τρόπο η περιπέτεια των ηρών μας ξεκινάει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο αγαπημένος σε όλους από την σειρά Teen Wolf Dylan O’Brien στον ρόλο του Thomas, καταφέρνει να κάνει το κοινό να τον αγαπήσει αφού πάντα πλέκεται σε μπελάδες. Ακολουθεί ο Thomas Brodie-Sangster στον ρόλο του Newt που ήταν με τον Thomas από την αρχή μέχρι και το τέλος. Η Kaya Scodelario στο ρόλο της προδότριας Teresa.

Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω τον εξαιρετικό σκηνοθέτη που κατάφερε να δημιουργήσει την ταινία όσο καλύτερα μπορούσε ώστε να δώσει ένα τέλειο τέλος στην ιστορία. Ο Wes Ball κατάφερε με όσα μέσα είχε στην διάθεση του να κάνει την ταινία ένα πραγματικό έργο τέχνης. Η σκηνοθετικές τεχνικές που χρησιμοποίησε κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό και την προσοχή του. Για 2 ώρες ταινία και 22 λεπτά δεν κοίταξα ούτε μια φορά το ρολόι μου αφού η αφήγηση είχε μια τέλια συνεχές ροή. Αφού μας έδειξε με ένα καταπληκτικό τρόπο ο σκηνοθέτης μας όλα τα στάδια που πέρασαν οι ήρωες μας μέχρι να φτάσουν εδώ που έφτασαν. Παρουσιάζεται ο λαβύρινθός που είδαμε στην πρώτη ταινία, ακολουθεί το τρέξιμο που έκαναν στα εργαστήρια της WICKED για να ξεφύγουν στην δεύτερη ταινία και όλα αυτά μαζεύονται και δημιουργούν την 3η ταινία αφού πάλι προσπαθούν να διαπεράσουν τα τοίχοι και μέσα από ένα λαβύρινθο να καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκετε ο φίλος τους.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι της ιστορίας μπορεί να μην έχει όλα όσα είχαν οι προηγούμενες ταινίες, αλλά μετά από 3 χρόνια παύσης και ανυπομονησίας για το τελευταίο κομμάτι σας προτρέπω μα πάτε να το δείτε. Ήρωες που δεν πιστεύαμε να ξαναδούμε εμφανίζονται μπροστά μας και άτομα που αγαπήσαμε τα χάνονται για πάντα.

Όπως προανάφερα η ταινία είναι ένα έργο τέχνης και η ιστορία κλείνει όσο καλύτερα μπορούσε. Επιτέλους επέρχεται η κάθαρση, η ηρεμία και η ειρήνη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Maze Runner: The Death Cure
ΣΕΝΑΡΙΟ7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ9
ΜΟΥΣΙΚΗ8
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ8
8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (26 Votes)
7.6

POSTER

Poster

TRAILER

Ποιος το εγραψε

Ευθύμιος Χριστοδούλου

Ονομάζεται Ευθύμιος και είναι από την Κύπρο, σπουδάζει Digital Communication – Mass Media. Από μικρός του άρεσε να κάνει μοντάζ και σκηνοθεσία, από τον καιρό που ξεκίνησε την σπουδή του έμαθε να αποκρυπτογραφεί την ταινία όσο καλύτερα γίνεται. Έχει παρακολουθήσει πάνω από 200 ταινίες και συνεχίζει με το ίδιο πάθος μέχρι και σήμερα. Λατρεύει την φωτογραφία, τα ταξίδια, το κρασί και τον καφέ. Αγαπημένοι τύποι ταινιών είναι όλες εκτός δράμα και Ρομάντζο. Η κριτική ταινιών πιστεύει ότι είναι ένας τρόπος να πει στον κόσμο την γνώμη του για μία ταινία με βάση την προσωπική του γνώμη φυσικά.

Σχετικες Αναρτησεις