Lights Out (2016)

Poster

Όταν η Rebecca άφησε το σπίτι της, νόμιζε ότι άφησε και τους παιδικούς της φόβους. Μεγαλώνοντας, δεν ήταν ποτέ σίγουρη για το τι ήταν και τι δεν ήταν αληθινό όταν τα φώτα έκλειναν, και τώρα ο μικρός αδελφός της, ο Martin, γίνεται μάρτυρας των ίδιων ανατριχιαστικών κι ανεξήγητων φαινομένων που τότε στοίχειωναν κι εκείνη. Μια τρομακτική οντότητα με μυστηριώδη προσήλωση στη μητέρα τους, τη Sophie, έχει ξαναβγεί στην επιφάνεια. Αλλά αυτή τη φορά, καθώς η Rebecca πλησιάζει να ξεκλειδώσει την αλήθεια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλων τους οι ζωές είναι σε μεγάλο κίνδυνο… πάντα όταν κλείνουν τα φώτα.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ιστορία φόβου που παίζει με το “μέρα ή νύχτα”, για να γίνει αρκετά τρομακτική. Μια παγιδευμένη ψυχή προσπαθεί να ζήσει, εν μέσω της μοναδικής φίλης  που είχε ποτέ. Ο λόγος γίνεται για ένα αδικοχαμένο και ταλαιπωρημένο κορίτσι, που υπέστη αρκετής κακομεταχείρισης, λόγω του περίεργου προβλήματος που είχε. Η ψυχή της στοίχειωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα σε μια ψυχή, που της το επέτρεψε. Τα παιδιά της Sophie, Rebecca και Martin, ένιωσαν σε όλο το μεγαλείο την προσπάθεια αυτής της οντότητας, που πάλεψε με νύχια και με δόντια, να εξαφανίσει τον οποιοδήποτε της έμπαινε εμπόδιο. Η ιστορία μπορώ να πω, πως είναι χιλιοειπωμένη. Το παιχνίδι που γίνεται με τα φώτα, είναι που το κάνει λίγο πιο πικάντικο, κρατώντας μας σε μια εγρήγορση. Είναι σε σημείο που δεν σου κάνει, ούτε κρύο ούτε ζέστη, αν είσαι μαθημένος στις συγκεκριμένες ταινίες. Αν όμως δεν κατέχεις το είδος, θα σε κρατήσει σε ένα καλό επίπεδο ανατριχίλας. Σαν ηθικό δίδαγμα, μπορώ να πω πως η ατάκα που του ταιριάζει απόλυτα είναι “Στο χέρι μας είναι να τα λύσουμε όλα”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Από τον σκηνοθέτη του Annabelle 2, David F.Sandberg, η ραχοκοκαλιά τρίζει. Οι στιγμές αυτές όμως, είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Αυτό συμβαίνει, γιατί  το σενάριο στο οποίο έχει βάλει την υπογραφή του ο σκηνοθέτης μας, απο το 2013, δεν είναι άξιο λόγου. Πόσο μάλλον, άξιο για να γίνει ταινία. Πολλές σεναριακές τρύπες από τον Eric Heisserer, και όσο για το  όν που έφτιαξε, θυμίζει αρκετά τον Freddy Krueger και το κοριτσάκι από το The Ring. Προσπερνώντας τις όποιες μετριότητες, χλιαρά έρχονται να προστεθούν και οι ερμηνείες των ηθοποιών. Απο την γλυκύτατη  Rebecca (Teresa Palmer), τον αδερφό της Martin (Gabriel Bateman), μέχρι τον Bret (Alexander DiPersia) και την μαμά Sophie (Maria Bello), την πιο καλή ερμηνεία την είχε στα σίγουρα η γοητευτική Alicia Vela-Bailey, (Diana) που της δόθηκε ο κεντρικός και ο πιο άσχημος ρόλος!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί σου το πρότεινε κάποιος που δεν έχει δει αρκετές ταινίες του είδους. Γιατί σου αρέσουν τα thriller και θες να την συμπεριλάβεις στο αρχείο σου. Για να καταλάβεις πως πρέπει να αφήνουμε και κανένα φως το βράδυ αναμμένο, υπάρχει λόγος!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
4
ΜΟΥΣΙΚΗ
3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
4
Reader Rating4 Votes
4.9
3.8
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Μη Σβήσεις Το Φως

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

21 Ιουλίου 2016

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

81 λεπτά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ

BUDGET

$4.900.000