The Influence (La Influencia) (2019)

Poster

Η Alicia επιστρέφει στο σπίτι, από το οποίο έφυγε όταν ήταν παιδί, με τον σύζυγο και την 9χρονη κόρη της, τη Nora. Η Alicia προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, όμως είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει ένα παρελθόν το οποίο πίστευε ότι είχε ξεχαστεί και ένα σώμα που αρνείται να πεθάνει.  

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Στις ταινίες τρόμου έχουν ειπωθεί σχεδόν όλα. Δεν θα αναφέρω τα πάντα ένα προς ένα γιατί αυτό θα ήταν κουραστικό. Μπορώ όμως να σας αναφέρω πως η ταινία αυτή είπε κάτι διαφορετικό. Τουλάχιστον τα δικά μου μάτια δεν έχουν αντικρίσει κάτι παρόμοιο.  

Η Ισπανικής παραγωγής ταινία μας βάζει μέσα σε ένα πολύ περίεργο οικογενειακό δράμα, που έμελλε να καταστρέψει τις σχέσεις των δυο κοριτσιών με την μητέρα τους. Η αλήθεια είναι πως η υπόθεση είχε μια διαφορετικότητα την οποία οι συντελεστές δεν την μεταχειρίστηκαν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να βγει κάτι μέτριο.  

Διαλέγοντας λοιπόν να μας παρουσιάσουν την πλευρά του “σατανισμού”, μου γεννήθηκαν τα εξής ερωτήματα. Γιατί το κακό προσπαθεί να κυριεύσει άτομα που είναι αγνά και άκακα; Δεν θα ήταν πιο εύκολο να κυριεύει ανθρώπους οι οποίοι είναι ήδη προς την πλευρά του κακού; Δεν θα έπρεπε οι αγνοί και αθώοι άνθρωποι ν’ αντιστέκονται περισσότερο στο κακό; Και εν τέλει, πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για τον οποιονδήποτε; Ειδικά όταν είναι άτομα της οικογένειας.  

Αυτά ήταν μερικές σκέψεις που γεννήθηκαν μετά την θέαση της ταινίας. Όμως για να ακριβολογώ και να σας κατατοπίσω, θα σας έλεγα πως ενώ έχει μια περίεργη ατμόσφαιρά, δεν είναι και από τις ταινίες που δεν θα μπορείς μετά να κοιμηθείς. Εντάξει, ίσως αυτό να ισχύει για εσάς που έχετε μετρήσει πολλές ώρες θέασης στις ταινίες του είδους. Για τους υπόλοιπους δεν παίρνω και όρκο. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο σκηνοθέτης Denis Rovira van Boekholt, δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν μας μετέδωσε αυτό που ακριβώς ήθελε να πει. Θεωρώ πως ήταν λάθος του να τραβήξει την ταινία σε διάρκεια 2 ωρών. Αν το συμμάζευε χρονικά ίσως να είχαμε κάτι πολύ δυνατότερο από αυτό που είδαμε. Σαφώς και έβαλε το χεράκι του στο σενάριο, μαζί με άλλους τρεις συντελεστές που πραγματικά θα τους αναφέρω γιατί έτσι πρέπει. Για κανέναν άλλο λόγο. Ο Ramsey Campbell, ο Michel Gaztambide και ο  Daniel Rissech είναι οι υπόλοιποι σεναριογράφοι.

Η μικρή Claudia Placer έκλεψε την παράσταση και στάθηκε πολύ καλά στο πλευρό της γιαγιάς της, της Emma Suarez. Οι υπόλοιποι θα σας κουράσουν και δεν αξίζουν και πολύ να αναφερθούν.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί και εσύ όπως κι εμείς ψάχνεις να βρεις μια αξιόλογη ταινία τρόμου, μπας και φοβηθείς, αλλά μάταιος κόπος. Γιατί είδες ότι έχει Ισπανική καταγωγή και λες, μμμ ωραία θα περάσουμε. Γιατί έξω άρχισε να βρέχει και θες να έχεις την κατάλληλη συνοδεία για να βαρύνεις την ατμόσφαιρά. Για ν’ αναρωτηθείς μαζί μου στα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
3.8
ΜΟΥΣΙΚΗ
3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
5.5
Reader Rating3 Votes
5.9
4.1
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

La influencia

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

21 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

99 λεπτά

ΕΙΔΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ

BUDGET

$4.500.000