Poster

Ο Po, το γνωστό πλέον panda- dragon warrior, στη συνέχεια του ταξιδιού προς την ανακάλυψη του εαυτού του, θα έρθει αντιμέτωπος για μία ακόμη φορά με τον κίνδυνο. Μετά την εμφάνιση του βιολογικού του πατέρα, θα βρεθεί μπροστά σε μία σπουδαία ανακάλυψη. Μία μορφή από τον άλλο κόσμο όμως με όνομα Kai, θα επιστρέψει στη ζωή, νικώντας κάθε γνωστό kung-fu master.
Shifu: If you only do what you can do, you’ll never be better than what you are.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Την σταθερή επιτυχία της σειράς πλέον ταινιών Kung-Fu Panda, συνεχίζει το 3ο (και ελπίζουμε όχι τελευταίο) μέρος. Και επιμένω στο σταθερή, διότι δεν έχουμε ούτε την αποτυχία, αλλά ούτε την φαινομενικά υψηλή επιτυχία που γνωρίζουν άλλες animation movies.

Για την ιστορία να πούμε ότι τόσο το 1ο Kung Fu Panda του 2008 όσο και το 2ο του 2011 έχουν από μία υποψηφιότητα για OSCAR, και σταθερά έσοδα σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την δημιουργία τους (περίπου 140 εκτ. Δολάρια). Σίγουρα πολλοί θα αναρωτιέστε που πάνε όλα αυτά τα λεφτά όταν δημιουργείς ένα animation. Αυτό το ερώτημα καλό είναι να απαντηθεί σε ένα άλλο σημείο στον filmakias.gr. Ξεφύγαμε…

Η ταινία λοιπόν παραμένει σταθερά σε υψηλούς ρυθμούς και φτάνει τον πήχη που έβαλαν οι προηγούμενες δύο. Προσωπικά θεωρώ ότι τον ξεπερνάει σε πολλά σημεία.

Καλογραμμένο σενάριο, χωρίς κενά. Ωραίες ατάκες, που σου χαρίζουν από ένα απλό χαμόγελο μέχρι και γέλιο δακρύων. Τα αστεία όμως είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία, οπότε καλό θα είναι να έχετε δει τα προηγούμενα για να τα πιάσετε με την μια.

Προφανώς κάποια πράγματα είναι αναμενόμενα, και πολύ βασικά για μια τέτοια ιστορία. Και γιατί να ξεφύγουμε από τα κλισέ; Ειδικά όταν πρόκειται για animation. Το ηθικό δίδαγμα είναι εδώ, και πιο ισχυρό αυτή τη φορά. Πίστεψε στον εαυτό σου, στις δυνάμεις σου και μην προσπαθήσεις να γίνεις κάποιος άλλος παρά μόνο ΕΣΥ. Τι ποιο τέλειο για τα νέα παιδιά, για να πιστέψουν στους εαυτούς τους και στα ταλέντα τους ρίχνοντας ψεύτικα είδωλα πιο χαμηλά από ποτέ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δεν αλλάζουμε καθόλου από τις προηγούμενες ταινίες, εκτός προφανώς από τις δύο σημαντικές προσθήκες που θα αναφέρω.

Αρχικά στον ρόλο του Po, κλασικά ο Jack Black, ο άνθρωπος που μόνο από την φωνή καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάποιον εύσωμο και παιχνιδιάρη. Για μένα δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλος που να κάνει καλύτερα τον Po.

Στους υπόλοιπους ρόλους, Angelina Jolie (Tigress), Jackie Chan (Monkey) με δυο ατάκες, Seth Rogen (Mantis), David Cross (Crane), η αγέραστη Lucy Liu (Viper) και προφανώς ο Dustin Hoffman στον ρόλο του Shifu.

Εδώ επίσης έχουμε την επανεμφάνιση του αγαπημένου μου Oogway (yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is god’s gift that’s why we call it the present) που την φωνή του χαρίζει ο Randall Duk Kim (The Matrix Reloaded). Ειδικά η αρχή θα σας ξετρελάνει. Λίγο μεγαλύτερος να ήταν ο ρόλος του θα ήμουν περισσότερο ευχαριστημένος. Μεγαλύτερο ρόλο όμως είχε ο Mr Ping, ο πατέρας του Po, με την φωνή του (James Hong).

Και πάμε στις προσθήκες. Αν μου έβαζαν σε μια ζυγαριά αυτούς τους δύο ηθοποιούς δεν ξέρω από ποια μεριά θα έγερνε. J.K. Simmons στον ρόλο του κακού Kai, και ο Bryan Cranston στον ρόλο του Li (βιολογικός πατέρας του Po). Εκπληκτικοί, μοναδικοί, φαντασμαγορικοί και οι δύο. Τέλος.

Μουσική από ποιον άλλον… τον κ Hans Zimmer. Παίζει όμορφα με τις σκηνές, και σου μένει και λίγο στον εγκέφαλο σου.
Στην σκηνοθεσία έχουμε τον Alessandro Carloni με την βοήθεια της Jennifer Yuh Nelson. Προφανώς δεν σας λένε τίποτα τα ονόματα αυτά… Λογικό, γιατί ο Carloni ασχολείται με το animation για χρόνια, μάλιστα ήταν στο τμήμα στις προηγούμενες ταινίες, καθώς και στο How to Train your Dragon, αλλά ως σκηνοθέτη δεν τον είχαμε ματαξαναδεί… ωραία δουλειά όμως.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Το animation πλέον μπορώ να δηλώσω επίσημα πως το λατρεύω. Το απολαμβάνω, και θεωρώ πως χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους, στιγμές γέλιου, έντασης, χαλάρωσης και ηθικών διδαγμάτων. Μία ταινία λοιπόν που μπορείς να την απολαύσεις τόσο μόνος σου, όσο με παρέα, τόσο στην μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη, αξίζει όχι μόνο τον χρόνο σου αλλά και την προσοχή σου. Ορίστε η απάντηση στο ερώτημα σου…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
8
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
7
ΜΟΥΣΙΚΗ
7
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
8
Reader Rating1 Vote
9.4
7.5