Kidnap (2017)

Poster

Στις ΗΠΑ, ένα παιδί χάνεται ανά 40 δευτερόλεπτα. Ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί και σε εσένα, μέχρι να σου συμβεί. Μόνη και φοβισμένη, η Karla Dyson αρνείται να αφήσει τη μοίρα του γιου της στα χέρια αλλουνού. Όταν πιάνει με την άκρη του ματιού της τους απαγωγείς να απομακρύνονται με αμάξι, αποφασίζει να αντισταθεί. Σε μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, η Karla ξεκινάει μια κούρσα υψηλότατων ταχυτήτων και δεν θα σταματήσει πουθενά αν δεν πάρει τον γιο της πίσω.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα δυνατό, αγωνιώδες θρίλερ καταδίωξης με φοβερή ροή και έντονα συναισθήματα. Το χρονικό της απαγωγής του μικρού Frankie μας παρουσιάζεται με έναν πολύ σωστό τρόπο. Τώρα θα μου πείτε υπάρχει σωστός τρόπος για μια απαγωγή; Θα σας απαντήσω πως ναι, υπάρχει και βρίσκεται μέσα σε αυτή την ταινία.

Για αρχή θέλω να τονίσω πως δεν είμαι μητέρα και σκέφτηκα πως θα γίνει να ταυτιστώ με την ηρωίδα της ταινίας, για να μπορέσω να είμαι αντικειμενική. Η ταινία το κατάφερε αυτό από το πρώτο λεπτό, χαρίζοντας τόσα συναισθήματα που και άκαρδος να ‘σαι θα σε κάνουν να νιώσεις. Η ένταση και το άγχος κυριαρχούν σε όλη την διάρκεια αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι πολύ περιπετειώδες. Στην μιάμιση ώρα προβολής παρακολουθούμε την προσπάθεια της Karla (Halle Berry) να καταδιώκει τους απαγωγείς του παιδιού της και μέσα από μια ξέφρενη πορεία, μέσα από σωστές κινήσεις και πάνω απ’ όλα με την δύναμη που είχε ψυχικά να μην εγκαταλείψει ούτε λεπτό τον γιο της, απολαμβάνουμε μια σωρεία συναισθημάτων που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο.

Σίγουρα υπάρχουν και κάποια λάθη στο σενάριο που τα είδαμε αλλά κάναμε πως δεν τα είδαμε, γιατί μας κάλυψε σε πολλά σημεία όλο το υπόλοιπο, οπότε του το χαρίσαμε. Όμως η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να έχει άλλη τροπή η όλη επιχείρηση, παρόλα αυτά όμως δεν χάλασε και πολύ την αισθητική του.

Το μητρικό ένστικτο είναι αυτό που προβάλλει πολύ η ταινία και πως ο άνθρωπος είναι πολύ δυνατός όταν του παίρνουν αυτό που αγαπάει. Σύγκρουση Δαβίδ με Γολιάθ είναι σίγουρα αυτό που θα μπορούσαμε να βάλουμε ως σωστό χαρακτηρισμό, μιας και η ηρωίδα μας το κάνει αρκετές φορές χαρίζοντας μας μια απολαυστική ταινία απαγωγής που αξίζει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θα αρχίσω από την εξαιρετική ερμηνεία της Karla (Halle Berry), η οποία μας αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων από συναισθήματα, ένταση αλλά και από διαίσθηση. Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια τα οποία θα μπορούσα να πω για εκείνη, πάρα μόνο το ότι μ’ έκανε τόσο πολύ να μπω στην θέση της (μιας και δεν έχω παιδιά) και να νιώσω στο πετσί μου τον φόβο την αγωνία της και όχι μόνο. Η καλύτερη σκηνή (ήταν πολλές οι καλές σκηνές) για μένα ήταν το δάγκωμα, δείτε την και θα καταλάβετε τι θέλω να πω.

Αν και ξαναειπωμένο το σενάριο θα πω πως ο Knate Lee έκανε κατιτίς παραπάνω και μας έδωσε μια διαφορετική ιστορία με μια ωραία ανατροπή αλλά όχι και τόσο δυνατή. Στην σκηνοθεσία θα συναντήσουμε τον βραβευμένο για τις ταινίες μικρού μήκους του , Luis Prieto, που μας χάρισε την δράση αλλά και την αγωνία σε όλη την διάρκεια της ταινίας, από την θέση του συνοδηγού και όχι μόνο. Πλάνα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αισθητική, αλλά κυρίως από συναίσθημα.

Επί τροχάδην να αναφέρω στον ρόλο του μικρού Frankie έχουμε τον Sage Correa, που έδωσε τόσο όσο έπρεπε και τους επιβλητικούς απαγωγείς Margo ( Chris McGinn) και Terry (Lew Temple).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί σου αρέσουν τα θρίλερ και αγαπάς την περιπέτεια. Εδώ συνδυάζονται πολύ όμορφα. Γιατί σου αρέσει η Halle Berry και εδώ σου αποδεικνύει περίτρανα το πόσο δίκαιο έχεις. Πραγματικά θ’ ανατριχιάσεις σε πολλά σημεία. Τέλος γιατί βρέχει και έχετε κάτσει όλοι να δείτε θριλεράκι και δεν σ’ αρέσουν τα αίματα!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
6
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6.5
ΜΟΥΣΙΚΗ
4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
8
Reader Rating3 Votes
7.3
6.1