Ελληνικός Τίτλος: Το κυνήγι

Ετος Πρώτης Προβολής: 2012

Είδος Ταινίας:

Ένας διαζευγμένος δάσκαλος ζει μια μοναχική ζωή, προσπαθώντας παράλληλα να κερδίσει την κηδεμονία του γιου του. Η ζωή του σιγά-σιγά αρχίζει να βελτιώνεται καθώς βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας συναδέλφου του και κερδίζει έδαφος σχετικά με την κηδεμονία του γιου του. Αλλά η τύχη του πρόκειται να διαλυθεί βάναυσα από ένα μικρό και αθώο ψέμα.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Πρόκειται για μια ταινία της Σκανδιναβικής σχολής κινηματογράφου, όπου αυτό σημαίνει ελάχιστη παρουσία μουσικής, μουντή φωτογραφία που απεικονίζει τέλεια το κρύο τοπίο των Σκανδιναβικών χωρών, κοφτό μοντάζ που εντείνει τον ρεαλισμό στην κινηματογράφηση και πλανοθεσία που δίνει βάρος στις εκφράσεις των προσώπων που απαρτίζουν την ταινία.

Σε ότι αφορά το στόρι, το αθώο ψέμα μιας μικρής μαθήτριας, φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων των κατοίκων μιας μικρής πόλης, τους οδηγεί στον παραλογισμό και την βία, και δοκιμάζει τις σχέσεις και τις φιλίες των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων. Πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό δράμα, το οποίο θέτει ζητήματα-γροθιά στις υποκριτικές, μη ουσιαστικές, κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Τέλος, ο αλληγορικός τίτλος της ταινίας συνθέτει προς την ίδια κατεύθυνση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρόκειται για one man show του Mads Mikelsen, που πολλοί από εσάς θα τον θυμάστε από τον ρόλο του Le Schiffre στο Casino Royale, ο οποίος δίνει μια ερμηνεία-σταθμό στην καριέρα του και σε κάθε δευτερόλεπτο της ταινίας σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν είναι ηθοποιός, αλλά ο πραγματικός ήρωας αυτής της ιστορίας.

Στην σκηνοθεσία ο Thomas Vinterberg, σκηνοθέτης με αρκετά μουσικά ντοκιμαντέρ στην καριέρα του, κάτι που σε κάνει να απορείς για το θάρρος του να μην μετατρέψει την ταινία σε μουσικό πλέγμα, διατηρώντας έτσι ατόφιο τον μουντό χαρακτήρα της ιστορίας που περιγράφει.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί θα σε προβληματίσει σχετικά με τις κοινωνικές σου συναναστροφές. Γιατί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ισχύει αυτό που είπε ο Martin Scorcese, ότι μια επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία πρέπει να καταφέρει να σε κάνει να μην καταλαβαίνεις ότι εκείνη την ώρα βρίσκεσαι σε κινηματογραφική αίθουσα. Και αυτή η ταινία το καταφέρνει. Τέλος, δες το γιατί σου αρέσει η ψυχωτική φυσιογνωμία του Mads Mikelsen.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Jagten
ΣΕΝΑΡΙΟ9
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ8
ΜΟΥΣΙΚΗ0
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ9
8.7Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (12 Votes)
7.7

POSTER

Poster

ΠΡΟΣΩΠΑ

Mads Mikkelsen

TRAILER

 Jagten<br /><br />
(2012) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις