Into The Woods (2014)

Poster

Ένας φούρναρης και η γυναίκα του μαθαίνουν ότι τους έχει καταραστεί μια μάγισσα να μην αποκτήσουν παιδιά. Αποφασισμένοι να λύσουν την κατάρα, πηγαίνουν μέσα στο δάσος, ώστε να βρουν όλα τα αντικείμενα που χρειάζονται για να σπάσει η κατάρα και να αντιμετωπίσουν τη σατανική μάγισσα. Σ`αυτό το ταξίδι θα συναντήσουν διάφορους ήρωες γνωστών παραμυθιών, όπως αυτών της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, του Τζακ (της Φασολιάς) και άλλων πολλών.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μεταφορές γνωστών παραμυθιών που έχουμε όλοι αγαπήσει, σε ένα “πάντρεμα” που δεν ταίριαζε καθόλου. Η ταινία αρχίζει δείχνοντας μας την Meryl Streep να υποδύεται μια κακιά μάγισσα, που έχει καταραστεί έναν φούρναρη να μην κάνει παιδιά. Για “λύσει” την κατάρα, ζητάει από την γυναίκα του και από αυτόν να της φέρουν 4 αντικείμενα, πριν ολοκληρωθεί η «μπλε» πανσέληνος. Μια αγελάδα λευκή σαν το γάλα (που ήταν του Τζάκ, ναι ναι αυτού με την φασολιά), μια κάπα κόκκινη σαν το αίμα (καλά κατάλαβες, της Κοκκινοσκουφίτσας), μαλλιά κίτρινα σαν το καλαμπόκι ( Ραπουνζέλ ), και ένα γοβάκι αγνό σαν χρυσάφι (γυάλινο δεν ήταν της Σταχτοπούτας;). Και εδώ αρχίζει η φάση που σηκώνεις το φρύδι και δεν σταματάς να λες “what the fuck?”. Ξεκινάνε όλοι λοιπόν και μπαίνουν μέσα στο δάσος, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Η πιο ευχάριστη συνάντηση ήταν αυτή της Κοκκινοσκουφίτσας και του κακού λύκου (Johnny Depp), όμως τα ωραία πάντοτε τελειώνουν γρήγορα, έτσι και ο κακός λύκος εμφανίζεται μόνο για 3-4 στην ταινία, και θυμόμαστε όλοι το γιατί. Η πλοκή αρχίζει να γίνεται περίπλοκη, με τον Τζακ να το έχει βρει δίπορτο και να ανεβοκατεβαίνει στην φασολιά για πλάκα, η Σταχτοπούτα να πηγαινοέρχεται κάθε μέρα στον χορό ( μια δεν είχε πάει;), η κοκκινοσκουφίτσα να αλλάζει outfit, και τέλος η καλύτερη ήταν η Ραπουνζέλ που την έκανε με τον γκόμενο …εε σόρυ πρίγκιπα!! Πάντως όλα έγιναν για το τίποτα, πολύ φασαρία, για να κάνει παιδί μια φουρνάρισσα που και πάλι δεν το χάρηκε, και να πετύχει τον σκοπό της η μάγισσα , που πάλι δεν τον πέτυχε, και που η Σταχτοπούτα που πήρε τελικά το βασιλόπουλο πάλι μαζί δεν μείναν ..ωχ το βαρέθηκα ειλικρινά!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθετικά ο Rob Marshall (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides – Memoirs of a Geisha) ήταν εξαιρετικός και πολύ ευέλικτος. Μια αξιόλογη ερμηνεία από την Meryl Streep σε διαλόγους από τον Stephen Sondheim (Sweeny Todd), δίνοντας στο έργο μια άλλη πνοή. Τα μιούζικαλ ταιριάζουν πολύ στα παραμύθια! Το σενάριο του James Lapine με απογοήτευσε πάρα πολύ. Το βρήκα πολύ άστοχο και άκυρο, αν άφηνε τον Stephen Sondheim, πιστεύω πως θα μιλούσαμε για αριστούργημα, αλλά δεν μας το έκαναν το χατήρι. Ο Johnny Depp για τα ελάχιστα λεπτά που εμφανίστηκε ήταν ο πιο ύπουλος λύκος ever. Αξίζει να αναφερθούμε πως η Emily Blunt (γυναίκα του φούρναρη) ήταν το πρόσωπο κλειδί και αρκετά καλή στον ρόλο της. Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν και κάτι σοβαρό για να να τους αναφέρω.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Έλα ντε! Γιατί είσαι τρελός με την Meryl, γιατί σου αρέσουν τα μιούζικαλ, γιατί δεν χάνεις με τίποτα ταινία του Johnny και γιατί λατρεύεις τα παραμύθια και βλέπεις και εσύ το σίριαλ “Once Upon A Time”.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
3
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
5
ΜΟΥΣΙΚΗ
3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
6
Reader Rating2 Votes
9.8
4.3
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Τα Μυστικά του Δάσους

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

24 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

01 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

125 λεπτά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ

BUDGET

$50.000.000