Ελληνικός Τίτλος: Σατανικές Υποθέσεις

Ετος Πρώτης Προβολής: 2002

Είδος Ταινίας:

Η ιστορία αυτή περιλαμβάνει ένα χαφιέ της μαφίας του Χονγκ-Κονγκ μέσα στην αστυνομία και ένα κρυφό αστυνομικό μέσα στα κυκλώματα της μαφίας αυτής. Σκοπός τους είναι να ανακαλύψουν ποιος είναι ο χαφιές και ποιος ο κρυφός αστυνομικός.
“Remember this, if you see someone doing something but at the same time watching you… then he is a cop.”

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των αστυνομικών ταινιών του Andrew Lau, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Wai-keung Lau και έτσι θα τον βρείτε και στο imdb. Είναι η ταινία που ενέπνευσε το Hollywood και τον Martin Scorsese για να αντιγράψουν. Είναι μια ταινία πολύ μετρημένη στους διαλόγους της και στην δράση και σου προσφέρει τις πληροφορίες που θέλει αβίαστα. Υπάρχει ένα συνεχές σασπένς ακόμα και μετά το τέλος της και μάλλον αυτό οφείλεται στα 2 sequel που ακολουθούν για να μας ολοκληρώσουν το “παρελθόν-παρόν-μέλλον” της ταινίας. Φυσικά δε μπορούν να καταφέρουν το σκηνοθετικό επίτευγμα της πρώτης και τις βλέπουμε μόνο για την πλοκή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Andrew Lau ο οποίος έχει κάνει πολλές δράσης στο Χονγκ-Κονγκ, όπου σε κάποιες υπογράφει σαν Adrew Lau και σε άλλες σαν Wai-keung Lau, χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Πολλοί γνωστοί αστέρες του Χονγκ-Κονγκ αλλά δε θα τους αναγνωρίσετε αν δεν έχετε κάποια σχέση με τέτοιες περιοχές. Θα ξεχωρίσουμε τον Tony Chiu Wai Leung που τον έχουμε δει σχεδόν σε όλες τιw ταινίες του Wong Kar Wai και τον Andy Lau που έχει συνεργαστεί σε πολλές ταινίες με τον Andrew Lau αλλά έχει παίξει και σε μεγάλα blockbuster όπως το House of Flying Daggers του Zhang Yimou.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή θες να δεις τον Ασιατικό κινηματογράφο στα καλύτερα του. Επειδή σου αρέσουν οι ταινίες που έχουν σασπένς και δεν κάνουν κοιλιά κάπου στο 62ο λεπτό. Επειδή έχεις δει το The Departed  και θες να δεις ποιά ήταν η αφορμή να γίνει αυτή η ταινία. Επειδή δεν έχεις δει το The Departed και προτιμάς να βλέπεις πρώτα την αυθεντική ταινία πριν κρίνεις.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Infernal Affairs
ΣΕΝΑΡΙΟ7.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ9
ΜΟΥΣΙΚΗ7.5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ8
8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
9.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Mou gaan dou<br /><br /><br />
(2002) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις