Ελληνικός Τίτλος: I Don't Feel at Home in This World Anymore

Ετος Πρώτης Προβολής: 2017

Είδος Ταινίας:

Όταν το σπίτι μιας μελαγχολικής γυναίκας παραβιάζεται, τότε βρίσκει νέο σκοπό στη ζωής της εντοπίζοντας τους ληστές με τη βοήθεια του γείτονά της. Σύντομα όμως, ανακαλύπτουν ότι έχουν μπλέξει παραπάνω από ότι περίμεναν.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Η πρώτη ταινία του ηθοποιού/σκηνοθέτη Macon Blair (Blue Ruin, Green Room) που πήρε το πρώτο βραβείο στο φετινό φεστιβάλ του Sundance. Όπως και στις ταινίες που έχει παίξει ο Blair, έτσι και το “I Don’t Feel at Home” (δεν το ξαναγράφω ολόκληρο τον τίτλο) έχει μια αίσθηση indie ταινίας της δεκαετίας του ’90 που απλά έτυχε να βγαίνει στον κινηματογράφο το 2017.

Η υπόθεση της ταινίας είναι αρκετά απλή, με το μέγεθος των πραγμάτων που διακυβεύονται να μην είναι όσο μεγάλο έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες σύγχρονες αμερικανικές ταινίες. H Ruth είναι μια δυστυχισμένη γυναίκα που έχει απογοητευτεί από την αδιαφορία και την εχθρότητα των ανθρώπων. Όλα αυτά τα υπομένει άπραγη, αλλά η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι το σπίτι της έχει διαρρηχθεί και την έχουν κλέψει. Τότε αποφασίζει να δράσει, εντοπίζοντας και τιμωρώντας τους κλέφτες, με τη βοήθεια του περίεργου γείτονά της, που μάλλον ονειρεύεται ότι είναι νίντζα, ενώ σιγά-σιγά καταλαβαίνουν ότι έχουν μπλέξει περισσότερο απ’ότι περίμεναν.

Ο κύριος στόχος του σκηνοθέτη είναι να δώσει προσοχή στις λεπτομέρειες της αλληλεπίδρασης μεταξύ των χαρακτήρων, κάτι το οποίο τελικά πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό και κερδίζει τον θεατή. To ύφος της ταινίας περνάει σχεδόν από όλα τα είδη• πότε είναι κωμωδία, πότε θρίλερ, πότε δράμα, πότε περιπέτεια, αλλά πάντα παρουσιάζεται με ενδιαφέρον.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι ο Macon Blair, γνωστός στο indie κοινό από τους ρόλους του στα εξαιρετικά Blue Ruin και Green Room. Έχει μεταφέρει αυτή την αισθητική στο “I Don’t Feel at Home” και σκηνοθετεί με μια “ανθρωπιά” που σπανίζει στις ακριβές αμερικανικές παραγωγές, ενώ με το σενάριό του έχει καταφέρει να αποτυπώσει σχεδόν στην εντέλεια τις μικρές ιδιοτροπίες των χαρακτήρων.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ruth έχει η Melanie Lynskey (Heavenly Creatures, Togetherness) σε μια πολύ έξυπνη και πειστική ερμηνεία, ενώ στο ρόλο του γείτονα έχουμε τον πάντα συμπαθή Frodo Elijah Wood. To καστ συμπληρώνουν οι David Yow, Jane Levy (Don’t Breathe) και Devon Graye.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Για την πολύ καλή απεικόνιση εκκεντρικών αλλά ρεαλιστικών ανθρώπων. Για την ερμηνεία της Lynskey. Γιατί μας εκνευρίζει η αδιαφορία και η επιθετικότητα των ανθρώπων. Για την απόλυτα ικανοποιητική κορύφωση στο τέλος της ταινίας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

I Don't Feel at Home in This World Anymore
ΣΕΝΑΡΙΟ6.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ7
ΜΟΥΣΙΚΗ6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ8
6.9Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (2 Votes)
6.3

POSTER

Poster

ΠΡΟΣΩΠΑ

Elijah Wood

TRAILER

 I Don't Feel at Home in This World Anymore
(2017) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Γιώργος Καραλιάς

Οι σπουδές του έχουν να κάνουν με την επιστήμη και συγκεκριμένα με τη Μοριακή Βιολογία. Πρόσφατα αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το χόμπι του, καθώς αγαπάει τον κινηματογράφο και την τηλεόραση από τότε που έχει αναμνήσεις. Άλλες του συμπάθειες είναι η λογοτεχνία/ποίηση, τα αθλητικά και το gaming ηλεκτρονικό και μη. Δεν συμπαθεί τη γκρίνια και την ανθρώπινη βλακεία. Οι αγαπημένες του ταινίες και σκηνοθέτες εμπλουτίζονται κάθε χρόνο.

Σχετικες Αναρτησεις