Holmes & Watson (2018)

Poster

Μία κωμική προσέγγιση του θρυλικού ντετέκτιβ, η οποία ακολουθεί την περιπέτεια των δύο ανδρών την λύση ενός μυστηρίου που στοχεύει να δολοφονήσει την Βασίλισσα της Αγγλίας. Μία περιπέτεια με έρευνες σε κακόφημα σοκάκια, με «μεταμφιέσεις», έρωτες, πυγμαχία και ανατροπές.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό κωμικό δίδυμο επιστρέφει με έναν χαρακτήρα που έχει ενσαρκωθεί πολλές φορές από πολλούς ηθοποιούς και σε διάφορες εκδοχές κρατώντας βέβαια κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το hype της ταινίας ήταν αρκετά υψηλό και όλοι περίμεναν μία ξεκαρδιστική κωμωδία κοντά στην παρωδία για τους δύο βασικούς χαρακτήρες. Παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν αρκετά μακριά από αυτό και σίγουρα δεν αντεπεξέρχεται των προσδοκιών.

Το χιούμορ της ταινίας είναι τετριμμένο και παιδικό, ενώ και το καρικατούρισμα των χαρακτήρων δεν είναι ιδιαίτερα κωμικό. Δύο τρία από τα αστεία είναι αρκετά έξυπνα αλλά και αυτά δεν θα προκαλέσουν ιδιαίτερη ευθυμία στον θεατή αλλά μάλλον ένα μικρό γέλιο, δηλαδή κάτι περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα της ταινίας. Ακόμη, ένα αρνητικό της ταινίας είναι η πλοκή, από την υπόθεση που ερευνούν μέχρι και το πως αυτή καταλήγει δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, ο θεατής σαστίζει στο ενδιάμεσο της ταινίας και δυστυχώς όπως προαναφέρθηκε το χιούμορ δεν είναι ιδιαίτερα πετυχημένο, ώστε να κρατήσει το κοινό ενεργό. Ακόμη και ο τρόπος που πάει να γίνει πολιτικά ειρωνική η ταινία όσον αφορά την Αμερική και την Αγγλία πέφτει το κενό, καθώς οι κωμικοί πολιτικοκοινωνικοί σχολιασμοί είναι εντελώς αδιάφοροι.

Επιπλέον, σημαντική απώλεια από την ταινία είναι η ερευνητική διαδικασία, καθώς μιλάμε για μία ταινία Σέρλοκ Χόλμς από την οποία απουσιάζει εντελώς η έρευνα τα στοιχεία έστω και η κωμική αναπαράστασή τους και δίνεται περισσότερο βάση στον έρωτα που βιώνουν και οι δύο πρωταγωνιστές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, παρακολουθούμε μία τυπική σκηνοθεσία αμερικάνικης κωμωδίας με γρήγορες σκηνές και γρήγορο μοντάζ που σχεδόν ανά σκηνή μας τοποθετεί και σε διαφορετική τοποθεσία. Σκηνοθέτης είναι ο Ethan Cohen με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά ο Will Ferrell για την σχετικά επιτυχημένη κωμωδία Get Hard. Ο ίδιος υπογράφει το σενάριο βασισμένος στους χαρακτήρες του Sir Arthur Conan Doyle αποτυγχάνοντας πλήρως να δομήσει κάτι σατιρικό και κωμικό πάνω τους, δείχνοντας έλλειψη έμπνευσης και αυξημένη χρήση κλισέ χιούμορ και εξέλιξης. Τέλος, οι ερμηνείες περισσότερο έχουν να κάνουν με τον Holmes και τον Watson να είναι οι Ferrell και Riley και όχι το αντίθετο, το οποίο βέβαια δεν θα ήταν κακό εάν ήταν λίγο πιο καλογραμμένο το έργο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Συνεπώς, το Sherlock Holmes & Dr.Watson είναι μία ταινία που δεν λειτουργεί σωστά και δεν εκπληρώνει τον σκοπό της, δηλαδή να σε κάνει να γελάσεις, πάνω σε ένα project που είχε προοπτικές να το κάνει. Οι στιγμές που ο θεατής θα γελάσει είναι ελάχιστες και σε αυτό παράγοντας είναι το στερεοτυπικό χιούμορ και ο αποτυχημένος σαρκασμός. Επιπλέον, η ταινία ξεφεύγει από την δομή των ιστοριών του Σέρλοκ Χόλμς και κινείται περισσότερο στο ρομάντζο και την φιλία, κάνοντας το κομμάτι της επίλυσης της υπόθεσης αλλά και την ίδια την υπόθεση βαρετή, με αποτέλεσμα ο θεατής να σαστίζει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
5
ΜΟΥΣΙΚΗ
5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
5
Reader Rating1 Vote
1
4.8
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουότσον

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

25 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

31 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

90 λεπτά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ

BUDGET

$42.000.000