Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Poster

Η κασέτα με τίτλο Awesome Mix Vol.2 μπήκε και ήταν αναμενόμενο 3 χρόνια αργότερα να δούμε την ίδια ομάδα, να σώζει τον γαλαξία… ξανά!

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Εδώ έχουμε το sequel της ταινίας του 2014 Guardians of the Galaxy, που πήρε επάξια το δικό της κομμάτι στην πίτα του Marvel Universe. Για την ιστορία, η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία, όπως σχεδόν όλες του ίδιου Universe, με πάνω από 300 εκατ. δολάρια ως έσοδα. Το είχε πει και ο κ Downey jr ότι το GotG θα είναι η καλύτερη ταινία της Marvel. Εντάξει η καλύτερη δεν ήταν, αλλά σίγουρα ήταν κάτι ξεχωριστό.

Στο σήμερα, η συνέχεια της ταινίας του 2014, βρίσκει τους ίδιους χαρακτήρες που τόσο λατρέψαμε (τον Peter Quill, τη Gamora, τον Drax, τον Rocket, τον Groot που πλέον είναι μωρό και πολλούς άλλους) λίγους μήνες μετά τα γεγονότα της πρώτης, να προστατεύουν τον γαλαξία, με το αζημίωτο βέβαια, από κάθε μορφής τέρας που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Οι τίτλοι της ταινίας πέφτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, γεμάτος με χιούμορ και πρωτοτυπία, στοιχεία που μας είχε δώσει απλόχερα η πρώτη. O Baby Groot κλέβει τις καρδιές μας από την πρώτη σκηνή και όλοι ευχόμαστε να είχαμε έναν τέτοιο στο σπίτι. Αλλά ας δούμε τους χαρακτήρες έναν έναν.

Μιας και η ταινία βασίζεται αρκετά στους χαρακτήρες, τόσο για το παρελθόν όσο και για την εξέλιξη της, το κοινό φτάνει στο σημείο να αναρωτιέται πως θα γεμίσει το κάδρο μας. Τελικά το καλογραμμένο σενάριο καρποφορεί και όλοι πήραν τον χρόνο που τους άρμοζε ώστε να μη μας λείψει κανένας.

Πρώτος και καλύτερος ο Peter Quill, σε ρόλο αρχηγού που είναι και το κύριο πρόσωπο στην ιστορία μας. Βρίσκει τον χαμένο του πατέρα με όνομα Ego (ναι κι όμως) και ανακαλύπτει πολλά για το παρελθόν του. Η Gamora, μαζί με την αδερφή της Nebula, που είναι σε μία συνεχή διαμάχη μας αποκαλύπτουν την πηγή του μίσους τους. Ο Drax, ανακαλύπτει την αίσθηση του χιούμορ, οπότε όλες οι ατάκες ανήκουν σε αυτόν. Ο Rocket, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, που απλά μαθαίνεις να τον αγαπάς. Ο Yondu με μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο από το prequel, ενώ ο Baby Groot με το μυαλό μωρού, ζητά ένα και μόνο πράγμα, να περνάει καλά.

Μίλησα πιο πάνω για καλογραμμένο σενάριο, το οποίο διαίρεσε σωστά τον χρόνο του για να χωρέσει τους χαρακτήρες. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μας ξένισε η περίεργη η αναμενόμενη τροπή του. Εκπλήξεις δεν είχαμε, διότι δεν φύγαμε από τα κλισέ. Αγωνία δεν αισθανθήκαμε και όλα ήρθαν πολύ βολικά και αναμενόμενα.

Το δύσκολο κομμάτι όμως, δεν ήταν τόσο στα γεγονότα αλλά στα συναισθήματα που γέμισε την ψυχή μας κατά τη διάρκεια της προβολής. Από τα γέλια μέχρι δακρύων μέχρι τη συγκίνηση που έκανε και τους πιο σκληρούς της αίθουσας να λυγήσουν. Φαινόμενο αρκετά δύσκολο, ειδικά σε super hero films.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πάντα αναρωτιέμαι πως γίνεται η επιλογή του εκάστοτε σκηνοθέτη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ταινίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Ο James Gunn, ο άνθρωπος που έγραψε το σενάριο του Scooby Doo και δημιουργός της σειράς PG Porn, με λίγες ταινίες στο ιστορικό του ως σκηνοθέτης κατάφερε πλέον να έχει δύο άκρως επιτυχημένες ταινίες στο βιογραφικό του και να μπει στη λίστα των επιτυχημένων σκηνοθετών του Hollywood. Δεν θα σταθώ τόσο στα πλάνα του, που αντικειμενικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά στον ρυθμό της ταινίας καθώς και στις ιδέες για να σου προκαλεί από χαμόγελα μέχρι γέλια δακρύων με ποικίλους τρόπους.

Η γκάμα των ηθοποιών από την άλλη δίνει τον καλύτερο της εαυτό, χωρίς να ξεχωρίζεις κάποιον απαραίτητα. Ο Chris Pratt (Passengers) φανερά πιο γεμάτος (10 κιλάκια τα μέτρησα) ίσως δεν μπήκε στο συμβόλαιο ο όρος να χάσει κιλά, η τουλάχιστον να κρατήσει τα χαμένα. Ο ρόλος του πάει γάντι με αποτέλεσμα να χαίρεσαι να τον βλέπεις σε κάθε πλάνο του. Η Zoe Saldana (Live by Night), πανέμορφη ακόμη και κάτω από τόνους πράσινου μακιγιάζ, αφού έχει υπογράψει για 3 ακόμη Avatar θεωρώ πως κάνει πλέον ταινίες για να μη σκουριάσει μέχρι να πάει στη Νέα Ζηλανδία. Ο Bradley Cooper (Burnt) μοναδικός στο ρόλο του γκρινιάρη αλλά πολυμήχανου Rocket, ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν χάρισε μόνο τη φωνή του, αλλά τις εκφράσεις του προσώπου του, αφού χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος του Motion Capture. Ο Vin Diesel (ΧΧΧ), πιθανόν για λόγους συμβολαίου να μπήκε και σε αυτή τη ταινία, μιας και η φωνή του είχε τέτοια επεξεργασία που δεν αναγνωριζόταν. Η παλιά καραβάνα Michael Rooker στον ρόλο του Yondu, απλά απαραίτητος. Ο Kurt Russell στον ρόλο του Ego, είναι απλά ο Kurt Russell. Τέλος όμως, αφήνω τον μοναδικό Dave Bautista (Spectre) που παρά το περίεργο παρουσιαστικό του έχει καταφέρει να χτίσει μία καλή καριέρα. Εδώ στην ταινία κλέβει την παράσταση με τις ατάκες του να δέχονται η μία την άλλη, μιας και πλέον έχει ανακαλύψει το χιούμορ, οπότε μαζί με την αθώα ειλικρίνεια που τον κατέχει, η κατάσταση ξεφεύγει.

Το Score της ταινίας δεν θα σου μείνει, αλλά έτσι κι αλλιώς επισκιάζεται από τη πολύ καλή playlist παλιών κομματιών όπως το Jay & The Americans – Come a little bit closer . Ξεχωρίζω ένα όμως, που ακούστηκε στο 2ο trailer και μέσα στην ταινία έπαιξε δύο φορές τουλάχιστον. The chain από τους Fleetwood Mac.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Το Guardians of the Galaxy vol.2 είναι μία υπέροχη ταινία, ευχάριστη και διασκεδαστική που καταφέρνει να σε κάνει να γελάσεις, να συγκινηθείς, να ξεχαστείς από την καθημερινότητα και προφανώς να μη λυπηθείς τα λεφτά σου. Ένα ευχάριστο δίωρο με τα όλα του, που με ένα burger στα χέρια συγκροτούν το τέλειο βράδυ Παρασκευής.

Υ.Γ. Μείνετε στο τέλος (ξέρω ταξιθέτες μας μισείτε, δε φταίμε εμείς) όχι μόνο για τις κρυφές σκηνές, αλλά και για τους απίστευτους τίτλους τέλους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
8
ΜΟΥΣΙΚΗ
7
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
8
Reader Rating4 Votes
6.3
7.5