Poster

Ο Harold, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας με μετοχές σε μία φαρμακευτική εταιρεία που πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο, βρίσκεται σε κίνδυνο μετά από ένα περιστατικό στο Μεξικό. Πισώπλατα μαχαιρώματα από συναδέλφους, βαρόνοι ναρκωτικών και μυστικές αποστολές είναι μερικά από όσα έχει να αντιμετωπίσει καθώς περνά τα όρια της νομιμότητας κι από φιλήσυχος πολίτης γίνεται καταζητούμενος εγκληματίας! Είναι έξω από τα νερά του – ή μήπως μέσα σε αυτά; Μια απολαυστική ταινία γεμάτη γέλιο, δράση και μυστήριο.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

“Gringo” αποκαλούν τους Αμερικάνους οι κάτοικοι των Λατινικών χωρών και προφανώς το προσωνύμιο είναι υποτιμητικού χαρακτήρα. Εδώ έχουμε μια “μαύρη κωμωδία” καταστάσεων και γεγονότων, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προκαλέσει συναισθήματα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά στο γενικό σύνολο.

Μια ιστορία αρκετά κοινότυπη και καταστάσεις που σε κάνουν να λες ότι ο πρωταγωνιστής έχει φιλαράκι του τον σκηνοθέτη και μένει αλώβητος, με πλειάδα συμβολισμών και υπονοούμενων να μας αφήνει γενικά αδιάφορους. Η ευγένεια και η πίστη στην ανδρική φιλία δέχεται ισχυρό πλήγμα και έτσι ξεκινάει ένα πάρτι αποκαλύψεων. Απιστία, φιλοδοξία, φιληδονία, παρανομία και όλα αυτά να προσελκύουν την αστυνομία για την εξιχνίαση ενός καρτέλ ναρκωτικών. Το χρήμα βέβαια έχει πάντα την τιμητική του και όλοι τους χορεύουν στον χορό του για να αποκτήσουν φήμη, δόξα και καταξίωση. Εν τέλει, η αναφορά και η πίστη στον Θεό είναι που κάνει την διαφορά και αυτό ήταν ένα στοιχείο που τονίστηκε, δείχνοντάς μας έτσι ότι υπάρχει ιεραρχία από ψηλά και τα βάζει όλα σε τάξη. Θα με βρει σύμφωνη το όλο σκεπτικό, μόνο που εδώ το παρακάναν με τα παραδείγματα.

Δεν είναι από τις κωμωδίες που θα ξεκαρδιστείς στα γέλια, αλλά σίγουρα θα διασκεδάσεις και θα περάσεις όμορφα με την περιπέτεια του πρωταγωνιστή και τα ευτράπελα που του συμβαίνουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στο σκηνοθετικό τιμόνι θα συναντήσουμε τον Nas Edgerton, τον αδελφό του Joel Edgerton, που παίζει στην εν λόγω ταινία τον Richard Rusk. Δεν έχω κάτι σημαντικό να πω για τον σκηνοθέτη μας, μόνο του ότι είναι κατεξοχήν σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους με εξαίρεση το (The Square-2008) και την ταινία μας. Κινείται μέσα στα λογικά πλαίσια, μερικές φορές έχει αρκετά σκοτεινά πλάνα αλλά εν γένει δεν μας εντυπωσιάζει και πολύ. Η ιστορία της ταινίας ανήκει στον Matthew Stone και μαζί με τον Anthony Tambakis, έφτιαξαν οι δυο τους το σενάριο. Δεν μας εξέπληξαν διότι διάλεξαν την πεπατημένη οδό για το είδος της ταινίας.

Στο cast αν και σκουρόχρωμος, ακτινοβολεί με την παρουσία του ο David Oyelowo (NinaSelma The Cloverfield Paradox) που μας δημιουργεί περίπλοκα συναισθήματα. Δεν μπορείς να πεις ότι η ερμηνεία του είναι εξαιρετική αλλά πως κάνει μια καλή προσπάθεια. Το επόμενο δυνατό χαρτί της ταινίας είναι η Charlize Theron, στον ρόλο της αδίστακτης Elaine Markinson. Ανεβάζει λιγάκι την ένταση με την αθυροστομία της και την προκλητικότητά της αλλά αυτό είναι κάτι που μας αρέσει πολύ. Ο Joel Edgerton (αδελφός του σκηνοθέτη μας) δεν μας εντυπωσιάζει, όμως είναι ο κύριος υπαίτιος για την όλη κατάσταση. Η Amanda Seyfried περιπλανιέται μέσα στην ταινία με τον ρόλο της Sunny στο πλευρό του Harry Treadaway (Miles).

Από μουσική αυτό που μου έμεινε ήταν που τραγουδούσε ο Harold στο αμάξι του το “Gettin’ Jiggy Wit It” του Will Smith.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί σου αρέσουν οι κωμωδίες και θες ν’ αράξεις με την παρέα σου χαλαρά στον καναπέ βλέποντας αρκετές παρανομίες. Γιατί είναι μια καλή περιπέτεια και γιατί αν είσαι σε φάση αλλαγών στη ζωή σου και φοβάσαι να κάνεις κάποια βήματα παραπέρα, θα σου μάθει πολλά πράγματα. Το κυριότερο που θα σου μάθει είναι ότι, ο Θεός είναι μεγάλος και πάντα υπάρχει για όλους μια καινούργια αρχή. Φτάνει να το επιλέξεις!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
5.5
ΜΟΥΣΙΚΗ
4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
6
Reader Rating0 Votes
0
5.1