Poster

Μετά από μια ληστεία πάει στραβά, ένας ληστής τράπεζας περνά μια νύχτα προσπαθώντας να απελευθερώσει τον ψυχικά άρρωστο αδελφό του από το να σταλεί στη φυλακή του νησιού Riker.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ταινία άκρως ρεαλιστική και αγχωτική, που με οδηγό την ατυχία γινόμαστε μάρτυρες μιας ληστείας διαφορετικής από της άλλες.

Good Time στην αργκό της φυλακής σημαίνει “καλός χρόνος”, αναφερόμενο στην μείωση ποινής του φυλακισμένου για καλή συμπεριφορά. Τίτλος μάλλον ειρωνικός, μιας και εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όμως ας μπούμε λίγο στην υπόθεση για να το καταλάβουμε καλύτερα αυτό.

Δυο αδέρφια αποφασίζουν να κάνουν μια ληστεία ελπίζοντας πως όλα θα πάνε καλά, χωρίς να υπολογίσουν την ταμία της τράπεζας. Μια απλούστατη ληστεία χωρίς λόγια, στηριγμένη κυρίως σε ραβασάκια πραγματοποιείται και ενώ περιμένουμε όλα να πάνε καλά και με το μέρος τον ληστών, η ταμίας μας “τα βάψε φούξια”. Καινούργιο κολπάκι των τραπεζών να σε στιγματίσουν και να αχρηστέψουν ό,τι τους πήρες.

Εδώ δεν θα βρείτε μια περιπέτεια με πιστολίδια, εκρήξεις, συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας, αλλά θα βρείτε μια άκρως ρεαλιστική ταινία γεγονότων. Θα βρούμε μια ιδιαιτερότητα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, που θα μας κάνει να το λυπηθούμε. Αυτό γιατί ο Nick, είναι ψυχικά άρρωστος, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε ταινίες του είδους. Η τύχη του κλείνει την πόρτα στα μούτρα και όλα αλλάζουν.

Από εκείνη την στιγμή και μετά η ταινία ακολουθεί βήμα βήμα τον Connie και την κάθε του προσπάθεια να βγάλει τον αδερφό του από όλον αυτό τον μπελά. Θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να ξαναπάρει πίσω τον αδερφό του, όμως η τύχη εκείνο το βράδυ είχε μαλώσει άγρια μαζί του.

Μια ταινία που σ’ ένα μεγάλο μέρος της κρατά το στομάχι σου δεμένο κόμπο και τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Απελπισία, άγχος, αδικία, φόβος και προσπάθεια κυριαρχούν σε όλη την διάρκεια της ταινίας και μας προσφέρουν, ένα αστυνομικό θρίλερ διαφορετικό αλλά αληθινό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μια ξεχωριστή εμπειρία μας πρόσφερε ο Ben Safdie, ο οποίος εκτός του ότι υποδύθηκε τον Nick, είναι ένας από τους σκηνοθέτες, συντάκτες αλλά και τεχνικούς ήχου της ταινίας. Εξαιρετικός στην ερμηνεία του, κάνοντας τον ψυχικά άρρωστο, μας μετέφερε πολλά συναισθήματα λύπης και συμπόνιας. Σαν σκηνοθέτης (κυρίως ταινιών μικρού μήκους) μας παρέδωσε καλό υλικό με πλάνα καλής ποιότητας, ειδικά στα κοντινά πλάνα προς το τέλος της ταινίας, του Robert Pattinson (Connie).

Ναι παιδιά, ο αδερφός και εμπνευστής της ληστείας είναι ο Robert Pattinson. Συχνά δεν μπαίνω στην διαδικασία να δω ποιοι παίζουν σε μια ταινία για να ξαφνιάζομαι και να μην είμαι προκατειλημμένη. Με κάτι τέτοιες ταινίες δικαιώνομαι. Ο Robert είναι εξαιρετικός, απρόβλεπτος και μέσα στον ρόλο τόσο πολύ που δεν μπορείς να μην το εκτιμήσεις. Ειλικρινά δεν το περίμενα και χάρηκα πολύ που απέδειξε ότι έχει υποκριτικό ταλέντο. Και για του λόγου το αληθές, το International Cinephile Society Awards, τον βράβευσε ως καλύτερο ηθοποιό για το 2017.

Δεν θέλω ν’ αναφέρω τους υπόλοιπους ηθοποιούς γιατί είναι ανούσιο, λόγω του ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας βλέπουμε τον Robert Pattinson. Η μουσική είναι εκεί για να ντύνει κατάλληλα την κάθε κατάσταση.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είναι κάτι διαφορετικό. Γιατί έχει μια πιο δραματική πλευρά, κάτι το οποίο δεν έχουμε μάθει από ταινίες του είδους. Γιατί παίζει ο Robert Pattinson και στ’ αλήθεια είναι πολύ καλός σ’ αυτό που κάνει. Και για τον εξαιρετικό Ben Safdie.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
6.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
7.5
ΜΟΥΣΙΚΗ
6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
8
Reader Rating2 Votes
7.4
7
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Good Time

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

11 Αυγούστου 2017

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

23 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

101 λεπτά

ΕΙΔΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ