Ελληνικός Τίτλος: Παγκόσμιος κίνδυνος: Geostorm

Ετος Πρώτης Προβολής: 2017

Είδος Ταινίας:

Μετά από μια άνευ προηγουμένου σειρά φυσικών καταστροφών, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Όμως μετά από δύο χρόνια ομαλής λειτουργίας, το σύστημα που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη αρχίζει να “επιτίθεται” στο κλίμα. Ο ειδικός επιστήμονας και πρώην αστροναύτης Jake Lawson (Gerard Butler), με τη βοήθεια του αδελφού του, Max (Jim Sturgess), θα αναλάβουν να λύσουν το πρόβλημα του δικτύου δορυφόρων. Μόνο που θα πρέπει να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια επικών διαστάσεων καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ταινία που πραγματεύεται το κοντινό μέλλον, τοποθετώντας το χρονολογικά στο 2019, έχοντας επικεντρωθεί στις κλιματολογικές αλλαγές που υφίσταται ο πλανήτης μας.

Αν και είμαι “επισκέπτης” στις ταινίες του είδους, θα πω αρχικά ότι το θέμα με το οποίο ασχολείται η εν λόγω ταινία, σίγουρα δεν αφήνει κανέναν μας αδιάφορο. Έτσι μου κέντρισε και εμένα το ενδιαφέρον για ν’ ασχοληθώ μαζί της. Σίγουρα εντυπωσιάστηκα με τα ειδικά εφέ της και τον τρόπο που μας δείχνει την κάθε μια κλιματολογική αλλαγή, αλλά και από την άλλη σίγουρα εντόπισα πολλές υπερβολές που θα πω ότι χάλασαν το όλο “κλίμα” της ταινίας. Δεν μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως κάποια σκηνικά που είδα να εκτυλίσσονται στον διαστημικό σταθμό, θα μπορούσαν να γίνουν όντως έτσι, αλλά το κακό είναι πως μου προκάλεσαν το γέλιο και όχι την έκπληξη.

Τα πολιτικά παιχνίδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν άλλωστε και αυτό γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις παίρνουν αποφάσεις για τέτοιου είδους καταστάσεις, άρα ήταν αναμενόμενο. Η ώρα περνάει, τώρα ευχάριστα ή δυσάρεστα είναι κάτι σχετικό για τον καθένα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Από τον παραγωγό του Indipendence Day και του Godgilla, Dean Devlin, έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε σαν σκηνοθέτη. Δεν μας απογοητεύει και ίσως να είναι αυτός ο λόγος που κρατήθηκα και ολοκλήρωσα την προβολή της. Τώρα στο σενάριο δεν μπορώ να πω πως έκανε και κάτι θαυμάσιο. Μαζί με τον Paul Guyot, έκαναν ένα αναμενόμενο σενάριο για τις ταινίες του είδους.

Στους πρωταγωνιστές ξεχωρίζει σίγουρα ο Gerard Butler, στον ρόλο του ειδικού επιστήμονα Jake Lawson. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν μου άρεσε ή όχι. Τον βρήκα πολλές φορές υπερβολικό και πως η ειδικότητα που του έδωσαν, δεν του ταίριαζε και πολύ. Αρκετές φορές μου θύμισε τον Λεωνίδα από τους 300. Στον ρόλο του Max Lawson, ο Jim Sturgess. Χλιαρός και καθόλου πειστικός. Τους υπόλοιπους θα διαλέξω να μην τους αναφέρω γιατί είναι πολλοί και πραγματικά θα σας κουράσω.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είσαι φανατικός με ταινίες του είδους, γιατί σου αρέσει ο Butler, γιατί σε έπεισε το προωθητικό απόσπασμα της ταινίας και γιατί σου το πρότεινε κάποιος από την παρέα σου και δεν ήθελες να του χαλάσεις το χατίρι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Geostorm
ΣΕΝΑΡΙΟ4.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ6.5
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ4
4.5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (0 Votes)
0.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Geostorm
(2017) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις