Ελληνικός Τίτλος: Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.: Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Η Bianca (Mae Whitman) είναι μια ευχαριστημένη με τον εαυτό της μαθήτρια λυκείου της οποίας κόσμος καταστρέφεται όταν μαθαίνει ότι η κυρίαρχη μάζα των συμμαθητών της την γνωρίζουν ως την “Duff” (Designated Ugly Fat Friend) = (Καθορισμένη Άσχημη Παχύσαρκη Φίλη). Για να σώσει το τελευταίο έτος της από την ολοκληρωτική καταστροφή, η Bianca πρέπει να βρει την αυτοπεποίθηση ώστε να ανατρέψει την ταμπέλα που της έβαλαν και να υπενθυμίσει σε όλους ότι δεν έχει σημασία το πως οι άνθρωποι φαίνονται ή ενεργούν, στη τελική είμαστε όλοι ο DUFF κάποιου άλλου.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ευχάριστη εφηβική κωμωδία, με κεντρικό πρόσωπο ένα κορίτσι που κατά κύριο λόγo δεν την ενδιαφέρει το “περιτύλιγμα” της. Η Bianca λοιπόν λειτουργεί όσο πιο φυσιολογικά μπορεί για την ηλικία της, έχοντας φτάσει στην αποφοίτηση. Έχει 2 “καυτές” κολλητές που κάνει παρέα από παλιά, είναι σινεφίλ με κλίση στα horror movies, και γράφει στην εφημερίδα του σχολείου. Κλασική Αμερικανίδα έφηβη; Όχι βέβαια αυτά ήταν κάποτε, τώρα όλοι οι έφηβοι περικυκλωμένοι από Social media, έχουν ξεχάσει την ουσία και έχουν επικεντρωθεί στην εικόνα. Μαθαίνει ότι όλοι την θεωρούν D.U.F.F, δηλαδή ότι είναι η πιο προσεγγίσιμη φίλη, για να παίρνουν πληροφορίες για τις πιο καυτές φίλες.

Η ιστορία είναι ξαναειπωμένη αλλά η ώρα περνάει ευχάριστα, με την εξέλιξη της Bianca. Πάντα στο προσκήνιο και το σχολικό bullying και η κλασική μεταμόρφωση της πρωταγωνίστριας. Δεν μπορώ να πω πως εδώ το νόημα είναι το “μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις για κανέναν”. Μην σου πω το αντίθετο ακριβώς! Κοίτα αν είναι να ανταμείβεσαι έτσι στο τέλος, να αλλάξεις, γιατί όχι;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μια συμπαθητική σκηνοθεσία από τον Ari Sandel (West Bank Story) με τα ακριβώς απαραίτητα και συγκεκριμένα πλάνα. Στο σενάριο έχει βάλει την τσαχπινιά του ο Josh A. Cagan πατώντας στην νουβέλα της Kody Keplinger, που βλέποντας την καταλαβαίνεις ότι αυτά που γράφει είναι μάλλον βιωματικά. Να σας πω ότι η επιλογή της Bianca (Mae Whitman) ήταν ατυχής κατά την γνώμη μου, αλλά για τον Wesley (Robbie Ameli) δεν έχω λόγια (πω πω πω). Η μουσική είναι εκεί μόνο όταν είναι απαραίτητο για να κάνει πιο έντονο το γέλιο!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί έχεις ζήσει και εσύ αυτή την “ρατσιστική” αντιμετώπιση στο σχολείο, επειδή είχες παραπάνω κιλά, γιατί έχεις κόλλημα με της εφηβικές ταινίες, γιατί είναι απόγευμα και προλαβαίνεις να δεις μια ταινία πριν δεις τα φιλαράκια σου, και γιατί… εε αυτά φτάνουν!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

The DUFF
ΣΕΝΑΡΙΟ4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ3.5
3.9Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
10.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.: Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις