Despicable Me 3 (2017)

Poster

Ο Gru έρχεται αντιμέτωπος με τον Balthazar Bratt, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Gru, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Dru. Την ίδια ώρα, τα Minions πιάνονται αιχμάλωτα από τον Mell, ένα minion που εργάζεται για λογαριασμό του Dru ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά minions.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μετά από τέσσερα χρόνια έρχεται η υπέροχη και διασκεδαστική συνέχεια στην animation ταινία που όλοι αγαπήσαμε. Ο Gru και η οικογένεια του, που πλέον μεγάλωσε κατά δυο άτομα, έρχεται να μας κρατήσει συντροφιά με τις άκρως περιπετειώδης καταστάσεις στις οποίες εμπλέκεται. Το ενδιαφέρον μένει αμείωτο, οι χαρακτήρες είναι ακόμα καλύτεροι και προσφέρουν θέαμα και διασκέδαση.

Ο Gru μαζί με την γυναίκα του Lucy καλούνται να φέρουν εις πέρας μια αποστολή στην οποία θα έχουν μερική αποτυχία και έτσι η υπηρεσία τους απαλλάσσει από τα καθήκοντα τους. Ο Bratt Balthazar έρχεται να τους δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να καταφέρει τον σκοπό του. Γίνεται η απειλή του Hollywood, προσπαθώντας να καταστρέψει τα πάντα γύρω του. Εδώ θα επέμβει ο Gru με την βοήθεια του δίδυμου αδερφού του Dru, που γνώρισε μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Τα δυο αδέρφια θα έρθουν κοντά και εφόσον διασκεδάσουν μεταξύ τους με τα super gadgets αντικείμενα που άφησε ο πατέρας τους για κληρονομιά, θα καταφέρουν να βάλουν τα πράγματα με μια τάξη, πάντα με την πολύτιμη βοήθεια των minions.

Όπως κάθε animation ταινία που σέβεται τον εαυτό της έχει πάντα ηθικά διδάγματα. Έτσι και εδώ η ταινία δεν μας απογοητεύει σ’αυτόν τον τομέα. Εκτός από το σύνηθες δίδαγμα που αναφέρεται πάντα ανάμεσα στο καλό και στο κακό, αυτή τη φορά η έννοια της οικογένειας είναι σε πρώτο πλάνο.

Ο Gru μετά την επιτυχή προσπάθεια του στην ανατροφή των κοριτσιών, πέρασε σε άλλο επίπεδο και προσφέρει στον εαυτό του μια σύντροφο που του ταιριάζει απόλυτα. Η Lusy αποδείχθηκε άξια στο ρόλου της μητέρας, δίνοντας μας μαθήματα πως δεν χρειάζεται να έχεις γεννήσει κάποιον για να λέγεσαι έτσι. Για να τιτλοφορείσαι με το όνομα αυτό, πρέπει να το κερδίσεις με αγώνα και πολλή αγάπη. Το ίδιο όμως μας προσφέρει και ο Gru που άνοιξε την αγκαλιά του για τον δίδυμο αδερφό του Dru. Δεν έδωσαν και πολλά η αλήθεια είναι, αλλά όλα αυτά που έκαναν και ένιωσαν ο ένας για τον άλλο, τα έχουμε νιώσει όλοι για τ’ αδέρφια μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θα ξεκινήσω από τον σκηνοθέτη μας που παραμένει ίδιος και στις τρεις ταινίες, αλλά και είναι αυτός που δίνει την φωνή του σε όλα τα minions. Φυσικά μιλώ για τον ταλαντούχο Γάλλο Pierre Coffin, που έχει φτιάξει έναν δικό του κόσμο και μέσα σ’ αυτόν διασκεδάζει όλος ο πλανήτης. Σκηνοθετικά το μοτίβο του δεν αλλάζει και πολύ. Είναι δραστήριο, κεφάτο και αρκετά εναλλασσόμενο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται μια ταινία του είδους . Βασικοί παραμένουν στην θέση τους και οι σεναριογράφοι που είναι οι Cinco Paul και Ken Daurio.

Η διασκέδαση έρχεται μέσα απ’ την φωνή του υπέροχου Steve Carell σε διπλή δόση, κάνοντας τον Dru αλλά και τον Gru, χαρίζοντας μας στιγμές γέλιου. Η Kristen Wiig έχει χαρίσει τη φωνή της στην γυναίκα του Gru, Lusy. Ο κακός από την εποχή των ’80s, Balthazar Bratt, στηρίζεται φωνητικά από τον Trey Parker. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωνή που ανήκει στην μητέρα του Gru, ανήκει στην αξεπέραστη Julie Andrews.

Η μουσική υπόκρουση σε όλη την διάρκεια της ταινίας είναι αυτή που ξεχωρίζει και μας κάνει να το διασκεδάσουμε ακόμα περισσότερο. Ακούσματα των ’80s που όλοι αγαπήσαμε, έρχονται και ταιριάζουν απόλυτα στην κάθε μια σκηνή και μας κάνουν να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια χορεύοντας ρυθμικά το κάθε ένα απ’ αυτά.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί έχεις δει τα δυο προηγούμενα και θες να δεις τι θα γίνει στην συνέχεια. Γιατί σου αρέσουν οι animation ταινίες. Γιατί έχει υπέροχη μουσική που σε διασκεδάζει και σε κάνει να νοσταλγείς εκείνη την δεκαετία. Γιατί αναφέρετε στην οικογένεια και σε κάνει να δεις τ’ αδέρφια σου με άλλο μάτι. Γενικά είναι μια ευχάριστη κωμική περιπέτεια που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να περάσεις όμορφα με την οικογένεια σου. Άρα, γιατί να μην το δεις;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
7.5
ΜΟΥΣΙΚΗ
8.5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
7
Reader Rating2 Votes
5
7.5