Ελληνικός Τίτλος: Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Ενώ ο Steve Rogers, aka Captain American, προσπαθεί να προσαρμοστεί στο μοντέρνο κόσμο, στον οποίο βρέθηκε μετά από 70 χρόνια στο “ψυγείο” και αφού έχει ήδη γίνει ο αρχηγός των Avengers, μία αποστολή ρουτίνας γίνεται αφορμή για να πυροδοτήσει ένα σύνολο γεγονότων τα οποία ξεδιπλώνουν ένα ένα μια συνομωσιολογία η οποία απειλεί ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της SHIELD. Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, ο Captain America καλείται να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό, τον αδυσώπητο δολοφόνο, στρατιώτη του χειμώνα.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα sequel το οποίο μας εκπλήσσει ευχάριστα όντας ακόμα καλύτερο και από την πρώτη ταινία. Αν περιμένεις να δεις απλά μια ταινία με σούπερ ήρωες και ξύλο τότε καλύτερα δες το The Expandables 2 (έλα τώρα που δεν είναι σούπερ ήρωας ο Chuck Norris).
Φοβερό σενάριο το οποίο σε καθηλώνει, καθώς η μία διαπλοκή διαδέχεται την άλλη. Προβολή κλασικών στοιχείων ηρωισμού, όχι μόνο του Captain America, αλλά και της Natalie Romanoff, aka Black Widow, ειδικά όταν καλούνται να συνεργαστούν με έναν τρόπο που ποτέ δε χρειάστηκε στο παρελθόν, κινούμενοι σε ένα πλήρως αβέβαιο περιβάλλον. Σκηνές δράσης που κάνουν το θεατή να απορούν πώς γίνεται οι αδερφοί Russo να μην έχουν προηγούμενη εμπειρία στο είδος. Και φυσικά ξύλο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

O πρωταγωνιστής Chris Evans φαίνεται να έχει δεθεί με το ρόλο του Captain America, έτσι που δύσκολα θα μπορούσες να φανταστείς άλλον στη θέση του. Μία ψυχρή Scarlett Johansson, αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι η Black Widow; Ένας Samuel L. Jackson όπως τον έχεις συνηθίσει (ok, με λιγότερα μπινελίκια) και ένας Robert Redford που θα αγαπήσεις να μισήσεις. Anthony και Joe Russo δείχνουν ότι έχουν πολλά να προσφέρουν στο είδος.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Πρώτον για τις σκηνές δράσεις και το σενάριο. Δεύτερον γιατί είναι Marvel. Σβήσε το πρώτο. Γιατί είναι Μ-Α-R-V-E-L. Εντάξει, μπορεί το όπλο του βασικού σούπερ ήρωα, που δέρνει τους πάντες, να είναι μια ασπίδα (που να είναι σαν τελειώνει το πρωτάθλημα και πρώτος σκόρερ της ομάδας να έχει βγει ο τερματοφύλακας) αλλά οφείλεται σεβασμός στον πρώτο Avenger.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Captain America: The Winter Soldier
ΣΕΝΑΡΙΟ9
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ8
ΜΟΥΣΙΚΗ6
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7.5
7.6Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (7 Votes)
6.2

POSTER

Poster

TRAILER

 Captain America: The Winter Soldier<br /><br /><br /><br /><br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Avatar
the... Original

Δεν είναι και τόσο εύκολο να περιγράψει κανείς τον filmakia με λέξεις. Είναι στα σίγουρα αυτός που βγαίνει πρώτο ραντεβού με κοπέλα στο κοντινότερο σινεμά. Είναι στα σίγουρα αυτός που παρατάει τα φιλαράκια του για να δει σπίτι τη καινούρια ταινία του Ταραντίνο. Είναι στα σίγουρα αυτός που ψάχνεται να δει τις καινούριες cult αμερικάνικες σειρές παραβαίνοντας κάθε νόμο. Σου θυμίζει κάποιον;

Σχετικες Αναρτησεις