Poster

Την παραμονή της αποφοίτησής τους από το Λύκειο, δύο κορίτσια συνειδητοποιούν ότι αφιερώθηκαν εξ ολοκλήρου στο διάβασμα και δεν διασκέδασαν καθόλου. Πασχίζουν, λοιπόν, να κατακτήσουν μέσα σε μία νύχτα το δικαίωμα να λένε ότι πέρασαν τα σχολικά τους χρόνια κάνοντας και τα δύο.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Το επίκεντρο της ταινίας είναι η φιλία μεταξύ των δύο αυτών κοριτσιών. Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζεται η στενή τους σχέση, οι μανιώδεις τους προσπάθειες να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν η μία την άλλη, η τυφλή εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσά τους, είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζονται οι πιο ξεκαρδιστικές αλλά και πιο συγκινητικές σκηνές του έργου.

Η ταινία είναι άκρως διασκεδαστική. Δημιουργεί εξ αρχής μία ατμόσφαιρα, που δεν σε εγκαταλείπει ούτε για μία σκηνή. Καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να βαδίσει σε πολύ επικίνδυνα νερά και όμως να κρατηθεί στο ύψος της: συνδυάζοντας το καλόγουστο και ανάλαφρο νεανικό χιούμορ με μία σοβαρότητα και ευαισθησία που σίγουρα αρμόζει στις ανησυχίες και τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι νεαρές ηρωίδες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η Olivia Wilde κάθεται για πρώτη φορά στην σκηνοθετική καρέκλα. Η ανάλαφρη και αναζωογονητική καλλιτεχνική της ματιά σε συνδυασμό με ένα καλογραμμένο σενάριο (το οποίο υπογράφουν τέσσερις γυναίκες) μας υπόσχονται πολλά ήδη από την αρχή της ταινίας.

Οι δύο πρωταγωνίστριες Amy (Kaitlyn Dever) και Molly (Beanie Feldstein) έχουν τόση χημεία, που σου είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι τέτοια αληθοφανής οικειότητα και αγάπη είναι αποτέλεσμα υποκριτικής. Άλλωστε, οι δύο ηθοποιοί έχουν δηλώσει ότι μόλις ανέλαβαν τους ρόλους τους, χωρίς να γνωρίζουν η μία την άλλη, δέχθηκαν την πρόταση της Wilde να συγκατοικήσουν, πράγμα για το οποίο είμαστε ευγνώμονες, γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είχε επιτευχθεί τέτοια χημεία επί οθόνης αν δεν υπήρχε κάτι ανάλογο και πίσω από τις κάμερες.

Τέλος, η μουσική επένδυση της ταινίας (χάρις στον Dan the Automator) είναι οπωσδήποτε κάτι που ξεχωρίζει. Κάθε τραγούδι ταιριάζει απίστευτα στην σκηνή, τους χαρακτήρες και τις εξελίξεις που στολίζει. Είναι από εκείνες τις ταινίες που πραγματικά θα έχαναν πάρα πολλά αν δεν είχαν ένα τόσο δυνατό και καλοδιαλεγμένο soundtrack.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί δεν είναι μόνο η θηλυκή εκδοχή του Superbad, όπως πολλοί υποστηρίζουν. Είναι η πιο ολοκληρωμένη coming-of-age ταινία, που ήρθε για να μείνει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
8
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
8
ΜΟΥΣΙΚΗ
9
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
8
Reader Rating9 Votes
8.9
8.3