Ελληνικός Τίτλος: Bloodshot

Ετος Πρώτης Προβολής: 2020

Είδος Ταινίας:

Ένας στρατιώτης που έχασε τη ζωή του ανασταίνεται ενισχυμένος, χάρη σε μια εξελιγμένη μορφή νανοτεχνολογίας που έχει προγραμματιστεί να επουλώνει τις πληγές του.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Η επιστημονική φαντασία έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό τη βιομηχανία του κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα την αύξηση των παραγωγών που επικεντρώνονται σε περιπέτειες ανάξιες λόγου. Το “Bloodshot”, αφημένο στο εμπορικό αισθητήριο των συντελεστών του, επιχειρεί να κερδίσει τη θέση του ανάμεσα σε αυτές, τσουλώντας στην ατονία που εκφυλίζει τις όποιες αγνές προθέσεις του. Η κοινοτυπία στραγγαλίζει το μεράκι που δεν απουσιάζει, όμως δεν επαρκεί για να διασώσει ένα έργο παραδομένο στην προσχηματική μορφή του σεναρίου του και στο κράμα macho ανδρισμού, τραγελαφικής δράσης και απλοϊκής φιλοσοφίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Vin Diesel υποδύεται τον…εαυτό του, παρασυρμένος από τους ρόλους που εξέθρεψαν τη ρωμαλέα και ανίκητη περσόνα που δεν έχει κουραστεί να ενσαρκώνει. Δίπλα του, η Eliza Gonzalez καταβάλλει μια αδιέξοδα φιλότιμη προσπάθεια να φανεί πειστική και να εμφυσήσει πνοή στον αδιάφορο χαρακτήρα της, ενώ ο Guy Pearce μοιάζει να αψηφά τον προγενέστερο (σχετικά) έντιμο βίο, με την απόλυτα ισχνή απόδοση του ρόλου του. Ξεχωρίζει (δικαίως) ο Lamorne Morris σαν το comic relief, καθώς απεκδύεται τη σοβαροφάνεια και αρνείται να παραστήσει υπερτονικά τον ιδιοφυή hacker με την ανεκδιήγητη ψυχραιμία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Ομολογουμένως, το “Bloodshot” στέκει ως ανεπαρκής προσομοίωση μιας καλής υπερρηρωϊκής ταινίας. Έχει επίγνωση της εξωφρενικότητάς του και δεν προσπαθεί να εξαπατήσει κανέναν. Υπόσχεται ένα διασκεδαστικό δίωρο γαρνιρισμένο από χτυπητές ανοησίες και το παραδίδει ευπαρουσίαστα, δίχως να εκπλήσσει σε κανένα κομμάτι του. Οργανώνεται τυπικά, δομείται με επαγγελματικότητα και εκτελείται στεγνά, ανεπηρέαστο από τη δυναμική που ελλοχεύει στα σπάργανά του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Bloodshot
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ4
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ3.5
3.9Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (5 Votes)
3.8

POSTER

Poster

TRAILER

 Bloodshot
(2020) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Δημήτρης Νταβανάς

Όταν ανακάλυψε ένα σκονισμένο αντίτυπο του "Carlito’s Way" αποφάσισε ότι του αρέσει περισσότερο να βλέπει ιστορίες από το να τις ακούει. Διατείνεται ότι σπουδάζει Οικονομικά, αλλά τα παραμελεί συστηματικά. Παρακολουθεί μανιωδώς τέννις και ανατριχιάζει σύγκορμος σε κάθε επαναληπτική προβολή των Δώδεκα Ενόρκων. Για τον ίδιο, ο κινηματογράφος είναι όσα ονειρευόμαστε, αλλά δεν τολμάμε να ομολογήσουμε.

Σχετικες Αναρτησεις