Baywatch (2017)

Poster

Ο ναυαγοσώστης Mitch Buchannon και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών, μεταξύ των οποίων είναι και ο υπερφίαλος κι απείθαρχος πρωταθλητής κολύμβησης Matt Brody. Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι επεισοδιακή, αλλά τελικά καλούνται να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά και σπέρνει πτώματα, απειλώντας το μέλλον της παραλίας τους.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ταινία που είναι βασισμένη στην θρυλική ομώνυμη σειρά του ’89, που έκανε πάταγο στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο. Για όσους δεν έχουν δει καθόλου την σειρά, θα είναι πιο εύκολο στο να χαρακτηρίσουν την ταινία. Για όλους τους υπόλοιπους που έχουν δει έστω και ένα επεισόδιο, θα υπάρξει μια τρικυμία απόψεων, λόγω σύγκρισης. Όμως θα πω και στις δυο κατηγορίες θεατών ότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με μια βουτιά στα νερά της διάσημης παραλίας του Baywatch, που οι ναυαγοσώστες της είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Με αρχηγό τον Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) παρακολουθούμε από κοντά τις δοκιμασίες των εκπαιδευόμενων ναυαγοσωστών για να καταφέρουν να μπουν στην θρυλική ομάδα του Baywatch. Παράλληλα η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της παραλίας αλλά και έναν “μεγαλοκαρχαρία” της στεριάς που σερβίρει τον θάνατο. Το “μαργαριτάρι” όμως το βρίσκουμε στο πρόσωπο του Matt Brody (Zac Efron), που είναι ένας χαρακτήρας απίστευτος. Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα που πλαισιώνει τον Mitch, θα αποδοθεί η δικαιοσύνη από τους ίδιους τους ναυαγοσώστες, με τρόπους που ούτε καν φαντάζεστε.

Μια αρκετά δροσιστική κωμωδία που θα σας κρατήσει πολύ ωραία συντροφιά. Σίγουρα υπάρχει μέσα το στοιχείο της υπερβολής, αλλά αυτό κάνει την κατάσταση λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Πολλοί θα βιαστούν να συγκρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις, όμως θα προειδοποιήσω να μην το κάνετε αν δεν τελειώσει πρώτα η ταινία (έτσι την πάτησα κι εγώ).

Το καλό είναι πως υπάρχει ηθικό δίδαγμα και είναι πολύ δυνατό. Η ομαδικότητα ! Δίνεται με πολύ ωραίο και κατανοητό τρόπο, το ότι να είσαι εγωιστής και παρτάκιας δεν βγάζει πουθενά. Νόημα δεν έχει όταν κατακτάς την κορυφή και ατενίζεις μόνος σου. Η κορυφή είναι μοναχική και εκεί δεν υπάρχει κανείς να σε πάρει μια αγκαλιά και να χαρεί μαζί σου, γιατί πολύ απλά δεν άφησες κανέναν να έρθει μαζί σου. Όταν όμως είσαι στους πρόποδες, το κυριότερο είναι ότι στηρίζεις τους πάντες. Υπάρχει πεδιάδα εκεί, γιατί χίλιοι καλοί χωράνε και όλοι μαζί ξέρουν να γλεντάνε. Είναι μαζί, μία αγκαλιά, μία ομάδα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Από τον σκηνοθέτη του Horrible Bosses, Seth Gordon, έχουμε μια εξαιρετική σκηνοθεσία. Πλάνα από κάθε γωνία, μας μεταφέρουν το συναίσθημα της κάθε σκηνής. Πλάνα με δύναμη, αίσθηση και προπάντων την αλμύρα του Ωκεανού.
Το σενάριο είναι βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά “Baywatch”, αλλά εδώ υπεύθυνοι είναι ο Damian Shannon και ο Mark Swift. Μια ιστορία καλή, που συμβαίνει αρκετά συχνά σε όλα τα μήκη της γης.

Δυνατό χαρτί ο Dwayne Johnson στον ρόλο του Mitch Buchannon. Τύπος αθλητικός που μπορεί να στηρίξει τον ρόλο και το κάνει με υπερβάλλοντα ζήλο μπορώ να πω. Αν και δεν είμαι και πολύ φανατική με τον συγκεκριμένο ηθοποιό, μου άρεσε αρκετά και γέλασα σε πολλά σημεία. Εκεί όμως που δεν κρατιέσαι για κανένα λόγο είναι ο Zack Efron, που υποδύεται τον Mat Brody. Τι να σας πω παιδιά ; Αν δεν τον δείτε, ότι και να πω θα είναι λίγο. Εξαιρετικός, με απίστευτες σκηνές και η κορυφή είναι η μεταμφίεση του αλλά και η σκηνή στο νεκροτομείο. Δεν έχω λόγια! Τους υπόλοιπους που ολοκληρώνουν την ομάδα θα τους αναφέρω στα γρήγορα, όχι γιατί δεν είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, απλά είναι πολλοί. Την Summer, υποδύεται η Alexandra Daddario, την υπέροχη C.J, η κούκλα Kelly Rohrbatch, την Stephanie η σοκολατένια Ilfenesh Hadera, ενώ στον ρόλο της Victoria Leeds θα βρούμε την Ινδή Priyanka Chopra. Στον αντίποδα έχουμε τον Jon Bass στον ρόλο του Ronnie Greenbaum.

Η μουσική ρέει άφθονη και μας ευχαριστεί σε κάθε ευκαιρία, ειδικά η ερμηνεία του Ronnie στο “Roar” της Katy Perry.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Για τον Zack Efron! Αλλά όχι μόνο γι’ αυτόν, να το δεις γιατί θα περάσεις όμορφα αυτά τα βράδια που η ζέστη είναι ανυπόφορη. Θα δροσιστείς από τις πλάκες που έχει μέσα και απ’ τον υπέροχο ωκεανό. Θα καψώσεις όμως και από τις αιθέριες υπάρξεις που κυκλοφορούν εκεί (σε σας μιλάω αγόρια). Για τα κορίτσια της παρέας σας είπα τον λόγο στην αρχή. Α ! Εντάξει, και για τον “Βράχο” όσοι είστε φανατικοί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
6.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
7
ΜΟΥΣΙΚΗ
7
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
7
6.9