Batman: Under the Red Hood (2010)

Poster

Ο σκοτεινός ιππότης θα έρθει αντιμέτωπος με μία από τις πιο δύσκολες και ψυχοφθόρες καταστάσεις όταν μία σκοτεινή μορφή με το όνομα Red Hood, θα εμφανιστεί στην Gotham City. Άριστα εκπαιδευμένος, άκρως επικίνδυνος και χωρίς δισταγμό να αφαιρεί ζωές, ο Red Hood θα παίξει τον ρόλο μεταξύ μαφιόζου και εκδικητή. Όταν ο Joker μπει στο παιχνίδι και σταθεί ανάμεσα στους δύο μασκοφόρους, δύσκολες αλήθειες και παλιές πληγές θα βγουν στην επιφάνεια.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Εδώ έχουμε μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες animation του DC Universe. Η Ιστορία του Red Hood, εντυπωσίασε το κοινό (και εμάς) με αποτέλεσμα την υψηλή βαθμολογία και τις θετικές κριτικές.

Η ταινία ξεκινάει με την ιστορική σκηνή, που δείχνει τον Batman να κρατά στα χέρια του το νεκρό σώμα του Jason Todd/Robin μετά από μία έκρηξη βόμβας σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο

Για την ιστορία, ο Jason Todd ήταν ο 2ος κατά σειρά Robin που εμφανίστηκε στα Comics. Με τον 1ο, Dick Grayson να έχει μεγαλώσει και από Robin να έχει γίνει ο Nightwing, δουλεύοντας πλέον ανεξάρτητος, ο Batman ανέλαβε την διαπαιδαγώγηση ενός ορφανού παιδιού, με πολλές ικανότητες αλλά και επιθετικό χαρακτήρα. Ο 2ος Robin ήταν γεγονός, αλλά στο φανατικό κοινό δεν είχε απήχηση.

Το 1998 στο comic με τίτλο ‘A Death in the Family’, η ιστορία τελείωνε με τον Joker να έχει πιάσει τον Robin και να τον χτυπά με έναν λοστό, σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο με μία ωρολογιακή βόμβα να είναι ενεργοποιημένη. Τότε το κοινό ψήφισε με τηλεφωνική κλήση για το αν θα έμενε ο Robin στη ζωή. Πάνω από 10,000 φανατικοί ψήφισαν και με 72 ψήφους διαφορά, το αποτέλεσμα έκρινε τον Robin νεκρό. Μετά τον θάνατο του Robin, έχουμε την πραγματική γέννηση του Dark Knight.

Επίσης για την ιστορία, στα comics το παρελθόν του Joker ήταν διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει στις ταινίες. Στο video game “Batman Arkham Origins” παρουσιάστηκε πολύ καλά. Πριν λοιπόν γίνει ο Joker που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε, ήταν ο Red Hood. Την πρώτη του εμφάνιση έκανε στο Detective Comics #168, “The Man Behind The Red Hood!” και η αμφίεση του αποτελούνταν από σμόκιν, κόκκινη κάπα και ένα κόκκινο θόλο στο κεφάλι. (οκ μιλάμε για το 1951, λογικό είναι). Μετά όμως από το γνωστό ατύχημα στα χημικά, μετατράπηκε στον Joker. Από τότε πολλοί εγκληματίες προσπάθησαν να αποκτήσουν αυτή την εμφάνιση χωρίς επιτυχία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η casting director Andrea Romano, έκανε πολύ καλή δουλειά. Τα ονόματα που παίζουν μέσα στην ταινία, είναι λίγο πολύ γνωστά. Στον ρόλο του Red Hood, ίσως η καλύτερη επιλογή για την ταινία ο Jensen Ackles (Supernatural). Δίνει μία απίστευτη δυναμική στον χαρακτήρα. Τόσο στις σκηνές δράσεις όσο και στις συναισθηματικές. Ο Bruce Greenwood, στον ρόλο του Batman. Εκπληκτικός, με μπάσα φωνή δείχνει πραγματικά πως πρέπει να είναι ο Dark Knight. Στον μικρό ρόλο του Nightwing o Neil Patrick Harris (ναι καλά διαβάσατε!).

Δύσκολα υπάρχει ιστορία Batman χωρίς Joker. Στον ρόλο του, δεν έχουμε τον Mark Hamill κλασικά, αλλά τον John DiMaggio ο οποίος έχει χαρίσει την φωνή του σε πάρα πολλά animation, και για τον ρόλο του εδώ εμπνεύστηκε από τον No1 Joker που πέρασε τον Heath Ledger. Με μία λέξη άψογος!

Στη σκηνοθεσία ο Brandon Vietti, μας έχει χαρίσει πολλά animation, και αρκετά Batman.

Μουσική για μία από φορά ο Christopher Drake! Το OST κυκλοφορεί στο youtube, και πρέπει να το ακούσετε.

Bonus Quotes:
Red Hood: Just be happy I only killed one of them. They’re all assassins.
Batman: And what are you?
Red Hood: I’m cleaning up Gotham. More than you ever did.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είστε φανατικοί των animation/batman movies. Γιατί σας κίνησα την περιέργεια με την τροπή της ιστορίας. Γιατί θέλετε να ακούσετε τις φωνές πολύ καλών ηθοποιών. Γιατί όσοι έχουν παίξει το τελευταίο Batman video game “Arkham Knight” θέλουν δουν από πού εμπνεύστηκαν για το story.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
8
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
8
ΜΟΥΣΙΚΗ
9
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
9
Reader Rating0 Votes
0
8.5