Avengers: Age of Ultron (2015)

Poster

Λίγο καιρό αργότερα από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, οι Εκδικητές είναι πλέον ομάδα και συνεχίζουν να μάχονται για την σωτηρία του κόσμου. Στην προσπάθεια τους αυτή, ο Tony Stark προσπαθεί να δημιουργήσει το τέλειο όπλο με A.I. (Artificial Intelligence) ώστε να δώσει ένα τέλος μια και καλή. Τα πράγματα όμως θα στραβώσουν και θα δημιουργηθεί ο Ultron, ένα ψηφιακό ον που θα έχει σκοπό να καταστρέψει τον πλανήτη μας για να φέρει την ηρεμία στον κόσμο.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μεγάλη πρεμιέρα για το sequel του επιτυχημένου The Avengers (2012). Για την ιστορία η πρώτη με budget 220 εκατ. δολάρια, συνολικά έσοδα πάνω από 620 εκατ. δολάρια, μία υποψηφιότητα για Oscar, υψηλή βαθμολογία (8,2 imdb) και μέσα στις 250 καλύτερες ταινίες, το sequel ήταν αναμενόμενο.

Το αναμενόμενο sequel το περιμέναμε από το πρώτο trailer το οποίο τις πρώτες 24 ώρες είχε 34 εκατ. Views. Παίρνοντας την σκυτάλη από το Iron Man 3.

Το Avengers: Age of Ultron με budget 250 εκατ. δολάρια (και την ίδια επιτυχημένη μοίρα στο box office) είναι ακριβώς όπως το περιμέναμε. Με την δράση να ξεκινάει από το πρώτο λεπτό (μου αρέσει πολύ όταν συμβαίνει αυτό σε μια ταινία) και τους χαρακτήρες να έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, καθίσαμε αναπαυτικά γιατί είχαμε και πάνω από 2 ώρες μπροστά μας.

Δράση, εφέ και άπλετο χιούμορ. Με κάθε πλάνο να σε γεμίζει από συναισθήματα, (ακόμη και τα πλάνα που μάχονται όλοι μαζί) και με τον φωτισμό και το CGI έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Η εταιρεία Industrial Light & Magic δημιούργησε έναν νέο τρόπο κινηματογράφησης με όνομα Muse. Έτσι ώστε να απαθανατίζει με καλύτερο τρόπο τις κινήσεις προσώπου και σώματος από πολλές οπτικές γωνίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο production designer Charles Wood και η ομάδα του έχτισαν το αρχηγείο των Avengers στην Νέα Υόρκη με πολλά διαφορετικά επίπεδα για τις ανάγκες της ταινίας. Είναι το μεγαλύτερο στούντιο που χτίστηκε σε ταινία Marvel.
Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της ταινίας είναι ο ισότιμος καταμερισμός του χρόνου ανάμεσα στους χαρακτήρες. Μέσα στις 2 ώρες και 20 λεπτά, είδαμε δράση και ατάκες από όλους καθώς και τα origin stories. Ακόμη και για τον κακομοίρη Hawkeye (αυτός και η Black Widow δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν στην ομάδα, ακόμη και σε σκηνές που όλοι οι κακοί επιτίθενται μαζί, δεν έχουμε κοντινά πλάνα της δράσης αλλά οκ) είχαμε μία πανέμορφη στιγμή μέσα στην ταινία, έτσι για να μας θυμίσει την αξία της ανθρώπινης πλευράς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Όλη η παρέα μαζεμένη, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders(ωχ παναγία μου) και Anthony Mackie. Όλοι τους όπως τους ξέρουμε και τους έχουμε ξαναματαδεί τόσες και τόσες φορές και θα τους ξαναδούμε. Τουλάχιστον σε κάνα χρόνο στο Civil War κάποιους από αυτούς.

Εγώ όμως θέλω να σταθώ στις νέες προσθήκες. Ο Aaron Taylor-Johnson στον ρόλο του Quicksilver και η Elizabeth Olsen στον ρόλο της Scarlet Witch. Ποιοι είναι αυτοί; Τους έχετε ξαναδεί, αλλά ας πω δυο λόγια. Ο πρώτος είχε παίξει ξανά, έναν ας πούμε super ήρωα. Θυμάστε ένα αδύνατο παιδί, λίγο geek που έκανε τον Kick-ass σε δύο ταινίες μάλιστα; Ε αυτός! Την Olsen, την έχουμε δει και στο remake του Oldboy(2013), ενώ μαζί έπαιξαν το ζευγάρι στο Godzilla(2014).

Αξίζει να αναφέρουμε τον Paul Bettany με την χαρισματική του φωνή στον ρόλο του Jarvis καθώς και σε ρόλο έκπληξη. Όπως και την εμφάνιση του Andy Serkis σε ρόλο κλειδί και στην βοήθεια της τεχνολογίας Muse που αναφέραμε πιο πάνω.

Αυτός όμως που κλέβει την παράσταση είναι ο James Spader στον ρόλο του Ultron. Εκπληκτική ερμηνεία με αποτέλεσμα την πρώτη μέρα γυρισμάτων το συνεργείο σταμάτησε για να τον χειροκροτήσει.

Στην σκηνοθετική καρέκλα προφανώς ο Joss Whedon. Για ποιον λόγο να αλλάξουν οι παραγωγοί σκηνοθέτη εξάλλου.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είσαι αγοράκι και σου αρέσουν οι super ήρωες, τα πίου πίου, τα μπαμ μπουμ και η δράση. Γιατί σου άρεσε πολύ το πρώτο και θες να δεις και το δεύτερο. Γιατί θες να περάσεις ευχάριστα στην σκοτεινή αίθουσα. Γιατί είσαι marvel-φανατικός.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
7
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
9
ΜΟΥΣΙΚΗ
7
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
7
Reader Rating4 Votes
7.5
7.5