Annabelle Comes Home (2019)

Poster

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Annabelle από το να δημιουργήσει μεγαλύτερο χάος, οι δαιμονολόγοι Ed και Lorraine Warren κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στην αίθουσα δαιμονικών αντικειμένων του σπιτιού τους, την τοποθετούν “με ασφάλεια” πίσω από ένα ιερό γυαλί και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα. Αλλά μία δαιμονική νύχτα επίκειται καθώς η Annabelle ξυπνάει τα κακά πνεύματα της αίθουσας, και όλοι μαζί στρέφονται εναντίον της 10χρονης κόρης των Γουόρεν, της Τζούντι και των φίλων της.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι των ταινιών τρόμου και φόβου, είμαι στην περίεργη θέση να σας μεταφέρω το κλίμα της εν λόγω ταινίας, πρώτον γιατί ήλπιζα πως θα ακολουθήσει τον προκάτοχο της (βλ. Annabelle Creation ), ταινία η οποία ήταν εξαιρετική για το είδος και δεύτερον γιατί ήθελα να είναι ισάξια με τις δύο προηγούμενες ομώνυμες ταινίες. Ούτε αυτό που ήλπιζα έγινε, ούτε αυτό που ήθελα.

Η ταινία λοιπόν εξιστορεί την επιστροφή της δαιμονικής κούκλας “Annabelle” στον χώρο που πρέπει να είναι. Πέραν του ότι κάναμε μια βόλτα στον χώρο που φιλοξενεί τα πιο κακιασμένα και στοιχειωμένα αντικείμενα, η ταινία δεν μας πρόσφερε αυτό που περιμέναμε. Οι καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν έγιναν απλά και μόνο για να γίνουν με αποτέλεσμα να υπάρξει μια ερασιτεχνική προσέγγιση στο θέμα αυτό. Ανακατεύτηκαν πολλά “δαιμονικά αντικείμενα”, τα οποία δεν θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου γνώμη να αναλυθούν, γιατί χάθηκε χρόνος από το κεντρικό θέμα στρέφοντας μας την προσοχή σε ιστορίες που ούτε βοήθησαν την κατάσταση, ούτε την χειροτέρεψαν, ούτε και υπήρχε λόγος να ξεπηδήσουν και να μας απασχολήσουν.

Η ομάδα που αναχαίτισε το κακό, το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει τους Warren να φαίνονται ερασιτέχνες. Όχι γιατί αυτοί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, αλλά γιατί αν μπόρεσαν 3 νεαρές γυναίκες να “βολέψουν” την κατάσταση μόνες τους, τότε εκείνοι μάλλον κάτι δεν κάνουν καλά. Παρόλα αυτά μερικές φορές υπάρχει όντως μια ανατριχίλα και οι φορές αυτές είναι όταν ερμηνεύει η κούκλα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δεν έχουμε αλλαγές στους συντελεστές της ταινίας. Ο Gary Dauberman είναι και πάλι στην σκηνοθεσία και στο σενάριο, πατώντας στην ιστορία του James Wan. Θεωρώ πως θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, όσον αφορά την Annabelle. Δεν της έδωσε την απαραίτητη προσοχή κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Στο cast θα δούμε και πάλι τους γνωστούς μας Warren, Vera Farmiga και Patrick Willson, που εμφανίζονται μερικά λεπτά. Η μικρή Mckenna Grace, έκανε ότι μπορούσε για την ηλικία της, αν και έχουν υπάρξει και καλύτερες ερμηνείες στο παρελθόν, για να σταθεί δίπλα στις Madison Iseman (Mary Ellen) και Katie Sarife (Daniela).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είσαι φανατικός του σύμπαντος Conjuring και δεν χάνεις την οποιαδήποτε ταινία έχει να κάνει με αυτό. Γιατί έχεις δει τις δυο προηγούμενες ταινίες που αφορούν την δαιμονική κούκλα και δεν θες να χάσεις την συνέχεια. Γιατί σου αρέσουν οι ταινίες τρόμου. Δες το απλά για να καταλάβεις πως τα κακά πνεύματα, μπορούν να νικηθούν από όλους. Α! κορίτσια σε εσάς μιλάω, που έχετε τα μαλλιά σας βαμμένα ξανθά και έχετε πέσει θύματα κοροϊδίας, λόγω του χρώματος που διαλέξατε, αυτή η ταινία θα σας δικαιώσει. Έχει κάνει το ακριβώς αντίθετο!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6
ΜΟΥΣΙΚΗ
5.5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
3
Reader Rating5 Votes
4
4.6