Poster

Ένας πρώην πεζοναύτης έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση θέλοντας να ‘’μαζέψει’’ τον εαυτό του και να ‘’χωνέψει’’ την δολοφονία της οικογένειας του. Παρ’ όλα αυτά εμφανίζεται έναν χρόνο μετά το ατυχές γεγονός ένας παλιός του φίλος και του προσφέρει ένα μεγάλο ποσό, για να σκοτώσει έναν ‘’στόχο’’ και να απαλλάξει από περιπέτειες μία μεγάλη και ισχυρή εταιρεία. Όταν αποδεχθεί την πρόταση και αρχίσει να ασχολείται με την υπόθεση θα καταλάβει ότι η εταιρεία για την οποία δουλεύει δεν είναι αυτή που νομίζει.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μία ταινία που δεν διαφέρει από τις εκατοντάδες ταινίες δράσης που διανέμονται στις αίθουσες κάθε χρόνο. Περιέχει όλα τα στοιχεία εκείνα που κάποιοι θεατές αγαπούν να βλέπουν στις ταινίες δράσης και άλλοι πλέον έχουν κουραστεί να βλέπουν, δηλαδή αχρείαστους πυροβολισμούς, τον άτρωτο πρωταγωνιστή που δεν τον αγγίζει σφαίρα ή και αν τον αγγίξει δεν του κάνει τίποτα παραπάνω από μία γρατζουνιά, ο οποίος φυσικά με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ικανός να τα βάλει και με έναν ολόκληρο στρατό και να βγει αλφάβητος.

Το 24 Hours to Live, ήδη από την τρίτη κιόλας σκηνή μας ενημερώνει για τις ικανότητες του πρωταγωνιστή μας αλλά και για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται μετά τον χαμό της οικογένειας του. Έτσι, ο κάθε θεατής φαντάζεται πως θα εξελιχθεί η υπόθεση αλλά και η ταινία κάνει ξεκάθαρο σε ποιους θεατές απευθύνεται και σε ποιους όχι. Αυτό λαμβάνεται ως θετικό, καθώς οποίος συνεχίσει την θέαση, συνεχίζει με δική του ευθύνη. Η αγωνία της ταινίας βασίζεται εξ αρχής (γίνεται κατανοητό και από τον τίτλο) στο ότι ο πρωταγωνιστής μας καταλήγει σε κάποιο σημείο της πλοκής να του απομένουν μόνο 24 ώρες ζωής. Αυτό δημιουργεί ένα ενδιαφέρον ως προς το πως θα εξελιχθεί η σκέψη του δημιουργού και δημιουργεί ερωτήματα, δηλαδή αν εκείνη θα κινηθεί τετριμμένα ή θα καταφέρει να σπάσει με κάποιον τρόπο το φράγμα των κλισέ αυτών των ταινιών.

Όσον αφορά την δράση της ταινίας σίγουρα είναι αρκετή και σίγουρα πολύ καλά δοσμένη, ακόμη και κάποιος που σνομπάρει αυτού του είδους το σινεμά δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι η κάλυψη της είναι όπως πρέπει για να εξωτερικεύσει προς τον θεατή την ένταση της σκηνής, αλλά και να σε κρατήσει προσκολλημένο μέχρι να τελειώσει η σκηνή. Παρ’όλα αυτά όπως συνηθίζεται σε αυτού του είδους ταινίες το μεγάλο αρνητικό είναι το σενάριο. Η ταινία δε πείθει σε αυτό το κομμάτι, καθώς από την ανάπτυξη των χαρακτήρων μέχρι και την αλληλουχία των συμβάντων υστερεί πολύ σε έμπνευση. Δεν υπάρχει χαρακτήρας, ούτε καν ο πρωταγωνιστής, με τον οποίο μπορεί κάποιος θεατής να δεθεί, λόγω κυρίως της ρηχής αντιμετώπισης αυτού του κομματιού από τον δημιουργό. Επιπλέον, εμφανίζονται κάποιοι χαρακτήρες εντελώς ξαφνικά που δεν γνωρίζουμε καν την σχέση που έχουν με τους πρωταγωνιστής, ούτε καν ένα flashback ή κάποια αναφορά που θα μας κατατοπίζει, αλλά τελικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Brian Smrz, ο οποίος έχει κάνει άλλη μια μέτρια απόπειρα ως σκηνοθέτης με το Hero Wanted, ενώ έχει κάνει σημαντικές δουλειές σαν βοηθός σκηνοθέτη ( X-men: Days of Future Past, Hangover Part II) και αρκετά stunts σε ταινίες. Όπως είναι φυσικό ακολουθεί μια γρήγορη ροή, καθώς έτσι συνηθίζεται στις ταινίες δράσης, αλλά και γρήγορη εναλλαγή µεταξύ των σκηνών που του απαγορεύει να αναπτύξει λίγο περισσότερο τους χαρακτήρες. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε επιτυγχάνει μία πολύ καλή κάλυψη της δράσης και της έντασης των σκηνών.

Το σενάριο επιµελούνται οι άπειροι σχετικά Jim McLaIn, Ron Mlta και Zach Dean, το οποίο είναι ιδιαίτερα ρηχό και αποτυγχάνει στο να δημιουργήσει ενδιαφέρον και suspense αv και θα μπορούσε λόγω της υπόθεσης του. Όσον αφορά τώρα της ερμηνείες εχουµε στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Ethan Hawk που έχει αποδείξει ότι µπορεί να ερµηνεύσει αλλά δυστυχώς σε αυτή την ταινία δεν έχει τον χώρο αλλά ούτε και την δυνατότητα και την Qing Xu, n οποία είναι αρκετά αδιάφορη.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Συνεπώς, το 24 Hours to Live είναι μια ταινία για τους λάτρεις των ταινιών δράσης µε τους “αθάνατους’ πρωταγωνιστές, καθώς αυτό που περιλαµβάνει κυρίως είναι αµέτρητους πυροβολισμούς και µάχες. Καταφέρνει να τραβήξει το βλέμμα κάπως η καλή σκηνοθεσία αλλά όλη η ταινία είναι µια µέτρια προς κακή προσπάθεια που σίγουρα δεν θα αγγίξει τους απαιτητικούς θεατές αλλά πιθανότατα και κάποιους μη απαιτητικούς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
3
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6
ΜΟΥΣΙΚΗ
3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
4
Reader Rating1 Vote
5.7
4