Φέτος η Λάρισα φιλοξενεί ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ είναι μια γιορτή του σινεμά, μια αφορμή για να μαζευτούν στον ίδιο χώρο καλλιτέχνες, παραγωγοί, εθισμένοι του σινεμά που κλείνονται στις σκοτεινές αίθουσες και κάτι “περίεργοι” σαν αυτούς που γράφουν στο filmakias.gr και γυρίζουν τα φεστιβάλ. Αυτή η αγάπη μας για τα φεστιβάλ κινηματογράφου ξεκινά από την αγάπη μας και το σεβασμό μας για τους καλλιτέχνες, για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης και γι’ αυτούς τους αξιέπαινους διοργανωτές ανά τον κόσμο.

Αυτή τη φορά γράφουμε για να μιλήσουμε για το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 17 Μαρτίου. Γι’ αυτό όσοι θα βρίσκεστε εκεί κοντά, ρίξτε μια ματιά στο φετινό πρόγραμμα!

Το Φεστιβάλ της Λάρισας έχει δείξει έναν αξιοθαύμαστο οργανωτικό χαρακτήρα, φιλοξενώντας πλήθος ελληνικών και ξένων ταινιών, αφιερώματα και σεμινάρια.

ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ Η ΛΑΡΙΣΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ;

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι που θα συμπεριλαμβάνει ταινίες από όλο τον κόσμο, η οργανωτική ομάδα επιμελήθηκε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στο Ρουμανικό Κινηματογράφο που έχει συγκλονίσει και μαγέψει τα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Βουτώντας στην κοινωνία της Ρουμανίας, οι αίθουσες του Φεστιβάλ θα γεμίσουν προβληματισμούς, έντονα συναισθήματα και θα πυροδοτήσουν τον κοινωνικό διάλογο.

Από την άλλη, το Φεστιβάλ, ακολουθώντας την παράδοσή του να τιμά Έλληνες κινηματογραφιστές, αφιερώνει ένα κομμάτι του στον Άγγελο Φραντζή, τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Θόδωρο Μαραγκό με προβολές και συζητήσεις.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι και φέτος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, φέρνουν στο κοινό ταινίες μικρού μήκους Γάλλων σκηνοθετών δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Ανυπομονούμε για το Φεστιβάλ της Λάρισας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση!

Website: iffl.gr
Facebook Page: facebook.com/artfoolsvideofestival