Τα 10 (+1) καλύτερα opening theme σειρών

Για κάποιους οι τίτλοι αρχής σε μια σειρά είναι κομμάτι της ιεροτελεστίας παρακολούθησης του επεισόδιου. Είναι εκείνη η στιγμή που θα ακούσουν το κομμάτι και θα μπουν στον κόσμο της αγαπημένης τους σειράς.
Για άλλους είναι μια μορφή τέχνης. Θεωρούν ότι οι τίτλοι αρχής είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια σειρά καθώς είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο θεατής για να ξεκινήσει το επεισόδιο. Είναι αυτό που δίνει μια παραπάνω αισθητική στο επεισόδιο και κατ’ επέκταση στην σειρά ολόκληρη.
Είναι όμως κι αυτοί που έχουν χρονομετρήσει το ποσό διαρκούν οι τίτλοι, ώστε να τους παρακάμψουν προκειμένου να μπούνε κατευθείαν στο ψητό

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Παρακάτω θα δούμε 10 opening themes από αγαπημένες σειρές. Σειρές που μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια που βγήκαν άλλα ακόμα θυμόμαστε το τραγούδι από τους τίτλους έναρξης. Τραγούδια που έχουν γίνει ήχοι κλήσης για πολλούς, τραγούδια που μας αγγίζουν σε κάθε άκουσμα τους.

 

Friends (1994-2004)

friends-afieroma

Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνους τους τίτλους με τους 6 αγαπημένους μας φίλους να παίζουν στο σιντριβάνι και να πειράζουν ο ένας τον άλλον; Μια σειρά που κράτησε 10 χρόνια, μια σειρά που καθόρισε πολλές που ακολούθησαν μετά και μια σειρά που όμοια της δεν θα ξαναυπάρξει.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

Dexter (2006-2013)

dexter-afieroma

Mε διαφορά ο δολοφόνος της καρδίας μας. Οι τίτλοι αρχής παρουσιάζουν ένα απλό πρωινό του Dexter. Το πως ξυπνάει και σκοτώνει ένα κουνούπι, πως ξυρίζεται και καταλυθείς κόβεται και στάζουν τα αίματα, πως ετοιμάζει το πλούσιο πρωινό του, με όλα αυτά φυσικά να είναι ένας άμεσος παραλληλισμός με τους φόνους που κάνει

Εξαιρετική σειρά με ευφυέστατη πλοκή και σκηνοθεσία. Χωρίς βέβαια τον Michael C. Hall δεν θα συζητούσαμε τίποτα τώρα

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

True Detective (2014-2015)

true-detective-afieroma

Όταν πρωτοβγήκε, μιλούσαμε για μια από τις καλύτερες σειρές. Από σκηνοθεσία, μέχρι καλλιτεχνική επιμέλεια και επιλογή ηθοποιών, ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε εκείνη την περίοδο. Θεαματική πρώτη σεζόν και μια λιγότερο θεαματική δεύτερη. Αυτό που ξεχωρίζει επίσης από αυτήν την σειρά είναι οι τίτλοι αρχής. Δεν θα πω τίποτα άλλο, άπλα απολαύστε.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

The Walking Dead (2010- )

the-walking-dead-afieroma

Η σειρά που δεν ξέρεις πότε και ποιος θα πεθάνει. Μια ομάδα ανθρώπων προσπαθούν να ξεφύγουν από τα ζόμπι που έχουν κατακτήσει τον κόσμο. Κάθε σεζόν οι τίτλοι αρχής γίνονται όλο και πιο τρομαχτικοί, όλο και πιο σκοτεινοί.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

Game of Thrones (2010- )

game-of-thrones-afieroma

Ποιος και τι να πει γι’ αυτήν την σειρά. Από την πρώτη σεζόν ξεχώρισε, από τα σκηνικά και τα ρούχα, μέχρι τις πιο απίστευτες θεωρίες για το ποιος θα ζει και ποιος θα πεθάνει. Τα έχει όλα, έχει όμως και απίστευτους τίτλους αρχής.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

Vikings (2013- )

vikings-afieroma

Όταν οι Vikings και συγκεκριμένα ο Rangar Lothbrok αποφασίζουν να κάνουν επιδρομή στην Δύση, πολλά και διάφορα συμβαίνουν. Με κατά μέσο ορό 1 μάχη ανά επεισόδιο, καταλαβαίνεις τι γίνεται. Εξαιρετικοί τίτλοι αρχής με υπέροχη μουσική επένδυση!

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

Narcos (2015- )

narcos-afieroma

Είναι από τις ελάχιστες σειρές που ασχολούνται με μια αληθινή προσωπικότητα, που με βάση τα Κολομβιανά και με γνωστό τέλος, κάνει παρ’ όλα αυτά επιτυχία. Αν θες να δεις μια σειρά για να νιώσεις φτωχός, δες αυτήν. Κάθε τίτλος αρχής του Netflix είναι άπλα μαγεία. Εδώ όμως έχουν κάνει κάτι παραπάνω.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

The X-Files (1993- )

x-files-afieroma

Μπορεί όταν βγήκε αυτή η σειρά εγώ να ήμουν νιάνιαρο, όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ το τραγούδι από τους τίτλους αρχής και το ποσό τρομαχτικοί μου φαινόντουσαν. Μια σειρά που μετά από 20 χρόνια βγάζει καινούρια σεζόν.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

American Horror Story (2011- )

american-horror-story-afieroma

Έλεγα κάτι για τρόμο πριν ε; Ακόμα και από τους τίτλους αυτή η σειρά μπορεί να σε κάνει να σφίξεις πιο πολύ το μαξιλάρι. Με την κάθε σεζόν της σειράς να αλλάζει τοποθεσία και χαρακτήρες, οι τίτλοι αρχής ακολουθούν πιστά αυτό που σου δίνει η σειρά.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

Transparent (2014- )

transparent-afieroma

Μια σειρά όχι τόσο γνωστή όσο θα της άξιζε. Καταγραφή μιας κλασικής αμερικάνικης οικογένειας και το πως έρχονται τα πάνω κάτω. Οι τίτλοι είναι μια Όαση και μια αναφορά στην οικογένεια και στο queer.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme

 

 

Και τώρα η έκπληξη που σας έχω κρατημένη:

Λάμψη (1991–2005)

lampsi-afieroma

Νιος ήμουν και γέρασα. Η σειρά ορόσημο στην ελληνική τηλεόραση. Η μακροβιότερη σειρά με 3.457 επεισόδια. Αυτοί οι τίτλοι αρχής δεν θα διαγραφούν ποτέ από την μνήμη μου.

Πάτα εδώ για να δεις το Opening Theme