Στα σκαριά remake-sequel του Face/Off

H ιστορία μπορεί να επαναλαμβάνεται, αλλά η τόσο έντονη επιστροφή των ᾽90s τριάντα χρόνια μετά στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μόνο αναπάντεχη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Στα come backs παύλα remakes προστέθηκε και το πασίγνωστο Face/Off (1997) του John Woo που αν το είχες παρακολουθήσει, θυμάσαι πόσο απολαυστικά διαστροφικό ήταν. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις για τι ακριβώς πρόκειται, ο “κακός” Nicolas Cage και ο “καλός” John Travolta – αλλάζουν πρόσωπα και γενικά το πράγμα μπλέκεται πάρα πολύ.

Σύμφωνα λοιπόν με το Deadline, η Paramount Pictures ετοιμάζει την προσαρμογή της ταινίας στα τωρινά δεδομένα με την υπογραφή του Adam Wingard, του σκηνοθέτη του πολυαναμενόμενου Godzilla vs. Kong. O Wingard κατά τα φαινόμενα πρόκειται να ασχοληθεί και με τη διασκευή του σεναρίου έχοντας στο πλευρό του το μόνιμο συνεργάτη του Simon Barrett και τους παραγωγούς Neal Moritz (Τhe Fast and Τhe Furious) και David Permut (Hacksaw Ridge). Μέχρι στιγμής το πώς ακριβώς θα προσαρμοστεί η πλοκή της ταινίας δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα εντελώς διαφορετικό cast.

Θυμίζουμε ότι οι Wingard και Barrett φημίζονται για την τάση τους να δημιουργούν ταινίες με καταιγιστική δράση και ανατροπές, οπότε ενδεχομένως το remake της ταινίας να είναι πιο δυναμικό από το πρωτότυπο. Αν θέλουμε επίσης να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, το original Face/Off μπορεί να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο είχε μπόλικη φαντασία ως concept, ξεχωριστό στυλ, εκκεντρικό μαύρο χιούμορ και ανορθόδοξα σκηνοθετημένη δράση. Οπότε, αν καταφέρει ο Wingard να φέρει όλα τα παραπάνω στα μέτρα του, να τα χρησιμοποιήσει ως όπλα στη φαρέτρα του και να ενισχύσει το σενάριο και το cast, ενδέχεται να κάνει θαύματα.

Πηγή:Esquire