Ο Leonardo DiCaprio ως Leonardo da Vinci

Η Paramount Pictures κέρδισε την Universal Pictures στον πόλεμο προσφορών για την απόκτηση των δικαιωμάτων του βιβλίου του Walter Isaacson “Leonardo da Vinci”, με το κόστος να ανέρχεται σε επταψήφιο ποσό. Ο Leonardo DiCaprio θα πρωταγωνιστήσει στην βιογραφική ταινία και θα έχει καθήκοντα παραγωγού μαζί με την Jennifer Davisson μέσω της Appian Way. Το βιβλίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στις 17 Οκτωβρίου του 2017.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν Ιταλός αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, μουσικός, εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος, γεωμέτρης, παλαιοντολόγος και γιατρός, που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης. Μεταξύ των πιο διάσημων έργων του συγκαταλέγονται η Μόνα Λίζα, η Προσκύνηση των Μάγων, η Παναγία των Βράχων και ο Μυστικός Δείπνος. Εκτός από τα παραπάνω, ο ντα Βίντσι ενδιαφερόταν για την αστρονομία, τη βοτανική, τη συγγραφή, την ιστορία και τη χαρτογραφία.

Ο Leonardo DiCaprio ως ηθοποιός για το 2018 έχει το The Black Hand και για το μέλλον έχει κλείσει στο Killers of the Flower Moon. Ως παραγωγός για την φετινή χρονιά έχει την ταινία Delirium και για το 2018 έχει τα Robin Hood και The Black Hand. Για το μέλλον έχει ως ειδικός παραγωγός την μίνι σειρά Frontiersmen και ως παραγωγός τις ταινίες The Corporation, The Ballad of Richard Jewell και Captain Planet.