Κινηματογραφικά Νέα #27

The Joker: Το κινηματογραφικό σύμπαν της DC ετοιμάζεται να επεκταθεί κι άλλο με μια ταινία αφιερωμένη στον απόλυτο «κακό» της Gotham, τον Joker. Το πρότζεκτ, που δεν έχει ακόμα τίτλο, θα σκηνοθετήσει ο Todd Phillips, το ενδιαφέρον νέο όμως είναι ότι στην παραγωγή θα βρίσκεται ο Martin Scorsese. Φυσικά, ο μεγάλος σκηνοθέτης σκοπεύει να εμποτίσει την ταινία με την αισθητική του, καθώς σύμφωνα με το στούντιο θέλει «να γυριστεί μια ταινία με βρώμικα χέρια, σε κακόφημους δρόμους». Το ζήτημα που απασχολεί βέβαια είναι ποιος θα είναι ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει το ρόλο αυτή τη φορά, καθώς σίγουρα δε θα είναι ο Jaret Leto, που υποδύθηκε το ρόλο στο «Suicide Squad». Ο Scorsese ψάχνει γι αυτή την ταινία έναν ηθοποιό νεότερο για να φέρει την ιστορία του Joker στη μεγάλη οθόνη από την αρχή της. Το σενάριο θα γράψουν ο Todd Phillips μαζί με τον Scott Silver, ενώ λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία εξόδου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Πηγή

 

Jerry Lewis: Ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς θρύλους έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ένας πρωτοπόρος της κωμωδίας, ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’40 σε ένα ντουέτο με τον τραγουδιστή Dean Martin, που τον έκανε διάσημο αλλά έληξε στα μέσα της δεκαετίας του ’50. Από τότε ο Lewis έβαλε την υπογραφή του σε ταινίες όπως το «The Bellboy», «The Nutty Professor» και «The Patsy» στις οποίες πρωταγωνιστούσε και σκηνοθετούσε. Το 1956 ξεκίνησε να διοργανώνει τον τηλεμαραθώνιο για την αντιμετώπιση της μυϊκής δυστροφίας «The Jerry Lewis MDA telethon» τον οποίο παρουσίαζε μέχρι το 2011. Μάλιστα, λόγω της αφοσίωσής του στην προσπάθεια αυτή, τα παιδιά που υπέφεραν από την ασθένεια έγιναν γνωστά ως «τα παιδιά του Jerry». Φυσικά, μαζί με την τεράστια φήμη ήρθε και η κριτική. Ο Lewis ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και συχνά είχε δεχθεί κριτική για το ακραίο χιούμορ του που άγγιζε το μισογυνισμό, την ομοφοβία και το ρατσισμό.

Πηγή

 

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Το «Wonderstruck», η νέα ταινία του Todd Haynes θα ανοίξει την αυλαία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου. Η ταινία παρακολουθεί τις συνδεόμενες ιστορίες δυο παιδιών σε διάστημα 50 χρόνων: ο Μπεν ζει με την οικογένειά του στη Μινεσότα το 1977 και το σκάει για να πάει στη Νέα Υόρκη να βρει τον πατέρα του. Κι η Ρόουζ είναι ένα κορίτσι κλειδωμένο σ’ ένα σπίτι, στο Νιου Τζέρσεϊ του 1927, που αποδρά για να πάει, επίσης, στη Νέα Υόρκη, να δει από κοντά την αγαπημένη της ηθοποιό. Το «Wonderstruck» παρουσιάστηκε στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών και θα προβληθεί στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στο Μέγαρο Μουσικής. Στις ελληνικές αίθουσες θα βγει το φθινόπωρο σε διανομή της Seven Films.

Πηγή

 

Star Wars: Η Disney και η Lucasfilm είναι αποφασισμένες να βγάλουν όσες περισσότερες ταινίες μπορούν σχετικά με το universe του Star Wars. Μετά το επιτυχημένο «Rogue One» και την επικείμενη και επεισοδιακή ταινία για τον Han Solo την οποία θα ολοκληρώσει ο Ron Howard, φαίνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να γίνει μια ταινία με κεντρικό χαρακτήρα τον Obi-Wan Kenobi. Ο σοφός μέντορας του Luke Skywalker ενσαρκώθηκε για πρώτη φορά από τον Alec Guiness και στη συνέχεια από τον Ewan McGregor στα πρίκουελ της τριλογίας. Αν και ο McGregor δήλωσε ότι θα επέστρεφε στο ρόλο, δεν υπάρχουν ακόμα συζητήσεις σχετικά με το κάστινγκ καθώς η ταινία δεν έχει ακόμα σενάριο. Παρόλα αυτά, ο Stephen Daldry, ο σκηνοθέτης των «Billy Elliot» και «The Hours» φαίνεται να ενδιαφέρεται να σκηνοθετήσει την ταινία, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Πηγή

 

Emma Stone: Σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes για αυτή την κινηματογραφική σεζόν, η Emma Stone είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Hollywood με έσοδα 26 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων. Η Stone εκτόπισε φέτος την Jennifer Lawrence που, ενώ κατείχε την πρωτιά, βρέθηκε τώρα στην τρίτη θέση με 24 εκατομμύρια, καθώς στην δεύτερη εκτινάχθηκε η Jennifer Aniston με κέρδη 25,5 εκατομμύρια. Φυσικά, όπως διευκρινίζει το περιοδικό, τα έσοδα αυτά δεν προέρχονται μόνο από τις ταινίες, αλλά και από τις εμπορικές συμφωνίες της Aniston με εταιρίες σαν την Emirates Airlines, τη Smartwater και την Aveeno και την αντίστοιχη συμφωνία της Lawrence με τον οίκο Dior. Όσον αφορά στην Emma Stone, η «ενθρόνισή» της ως πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Hollywood, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια επιτυχία του «La La Land» που συγκέντρωσε 445 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Πηγή