Κινηματογραφικά Νέα #26

Jeanne Moreau: Η Γαλλίδα ηθοποιός Jeanne Moreau έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στο σπίτι της στο Παρίσι σε ηλικία 89 ετών. Γεννημένη το 1928 στο Παρίσι συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Γάλλους και ξένους σκηνοθέτες όπως ο Francois Truffaut, o Louis Malle, o Orson Welles, o Luis Buñuel και άλλοι, χαρίζοντας μοναδικές ερμηνείες. Στη διάρκεια της καριέρας της, είχε βραβευτεί με César γυναικείας ερμηνείας, με το αντίστοιχο βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών, στην επιτροπή του οποίου είχε διατελέσει πρόεδρος δύο φορές, ενώ είχε αποσπάσει και τιμητικό βραβείο Όσκαρ για τη συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη. Με τα νέα του θανάτου της, πολλά δημόσια πρόσωπα μνημόνευσαν την αξιοσημείωτη πορεία της στο σινεμά, ανάμεσά τους η ηθοποιός Brigitte Bardot, o Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Junker.

Πηγή

 

Sam Shepard: ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας πέθανε σε ηλικία 73 ετών στο σπίτι του στο Kentucky, ύστερα από επιπλοκές της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS) από την οποία έπασχε. Ο Shepard, που ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’60, κέρδισε το βραβείο Pulitzer για το θεατρικό του, “Buried Child” το 1979, ενώ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ δεύτερου Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “The Right Stuff”. Ως ηθοποιός, ξεκίνησε από την ταινία του Terrence Malick “Days of Heaven” και έκτοτε έπαιξε σε ταινίες όπως τα: “Steel Magnolias”, “The Pelican Brief”, “The Notebook” και “August: Osage County”.

Πηγή

 

Φεστιβάλ Βενετίας: Η επιτροπή του φετινού 74ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με πρόεδρο την Annette Benning, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου τις ταινίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα και θα διεκδικήσουν τα βραβεία της διοργάνωσης. Οι 21 τίτλοι που ανακοινώθηκαν συμπεριλαμβάνουν δημιουργούς από όλο τον κόσμο, ενώ δε λείπουν και οι εξαιρετικά πολυαναμενόμενοι τίτλοι της επερχόμενης κινηματογραφικής σεζόν. Αυτοί είναι το “mother!” του Darren Aronofsky, το “Suburbicon” του George Clooney, το “The Shape of Water” του Guillermo Del Toro, το επεισοδιακό “Mektoub, My Love” του Αbdellatif Kechiche και το “Downsizing” του Alexander Payne, που θα είναι και ταινία έναρξης.

Πηγή

 

Barbie Live Action: Η Sony δεν εγκαταλείπει την ιδέα της live action ταινίας “Barbie”, παρά την αποχώρηση της Amy Schumer από τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως φαίνεται, στην ταινία που θα σκηνοθετηθεί από την Αυστραλή σκηνοθέτη Alethea Jones, τη θέση της Schumer θα πάρει η Anne Hathaway. Η ταινία παρακολουθεί την πορεία της αγαπημένης κούκλας όταν εκδιώκεται από την “Barbieland” επειδή θεωρείται ότι δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για την παραμονή της. Με αυτή την έννοια ίσως η επιλογή της Schumer να ήταν πολύ πιο εύστοχη στο επίπεδο που η ταινία θα ήθελε να πραγματευθεί την ιδέα των παράλογων beauty standards που έθετε η Barbie, όμως η Hathaway παραμένει μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2018.

Πηγή

 

Bond 25:  Μετά  από  πολύ  καιρό  και  αμέτρητες  εικασίες ,  επιτέλους  οι πληροφορίες για τη νέα ταινία 007 μπαίνουν σε μια σειρά. Η παραγωγή ανακοίνωσε στο twitter ότι η ταινία θα φτάσει στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου 2019, παραδοσιακά όμως θα προβληθεί πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη πριν περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η επιστροφή του Daniel Craig στο ρόλο είναι πλέον δεδομένη, μένει όμως να ανακοινωθούν τα ονόματα του υπόλοιπου καστ, καθώς και του σκηνοθέτη. Το σενάριο έχουν αναλάβει οι Neal Pulvis και Robert Wade, ενώ στην παραγωγή παραμένουν οι Michael G Wilson and Barbara Broccoli.

Πηγή