Κινηματογραφικά Νέα #09

Jack Nicholson: Ο μεγάλος Αμερικανός ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από 7 ολόκληρα χρόνια απουσίας και μάλιστα με το αγγλόφωνο remake της ταινίας “Toni Erdmann” της Maren Ade. Μετά την πρεμιέρα της στις Κάννες, η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία και, προφανώς εντυπωσίασε ιδιαίτερα τον Nicholson αφού απ’ ό,τι φαίνεται το πρότζεκτ γίνεται με δική του πρωτοβουλία. Τα δικαιώματα ανήκουν στην Paramount, όμως οι ταυτότητες του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου δεν είναι ακόμη γνωστές. Συμπρωταγωνίστρια του Nicholson θα είναι η Kristen Wiig ενώ στην παραγωγή συμμετέχουν ο Adam McKay και ο Will Ferrell.

Πηγή

Darren Aronofsky: Η Paramount αφαίρεσε από το πρόγραμμά της τις ταινίες “World War Z II” και “Friday the 13th” για να αφήσει χρόνο για το επερχόμενο “mother!” του Darren Aronofsky. Η ταινία θα βγεί στις αίθουσες 13 Οκτωβρίου, έχοντας έτσι όλη τη σεζόν φεστιβάλ και βραβείων στη διάθεσή της. Η ταινία αφορά ένα “ζευγάρι οι σχέσεις του οποίου θα δοκιμαστούν όταν απρόσκλητοι επισκέπτες καταφθάνουν στο σπίτι, διαταράσσοντας την ήρεμη ζωή τους”. Πρωταγωνιστούν η Jennifer Lawrence και ο Javier Bardem, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Michelle Pfeiffer, Ed Harris και Domhnall Gleeson.

Πηγή

Tomb Raider reboot: Οι πρώτες φωτογραφίες της Alicia Vikander ως Lara Croft δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το “Τomb Raider” θα είναι η τρίτη μεταφορά του δημοφιλούς video game στη μεγάλη οθόνη από το 1996. Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 28 Μαρτίου 2018.

Δείτε περισσότερα εδώ

The White Crow: Ο Ralph Fiennes παίρνει θέση για άλλη μια φορά πίσω από την κάμερα σε μια βιογραφική ταινία για τον θρύλο του χορού Rudolph Nureyev. Το σενάριο του David Hare εστιάζει στα περιστατικά που ακολούθησαν την περίοδο που ζήτησε άσυλο στη Γαλλία προσπαθώντας να εγκαταλείψει τη Σοβιετική Ένωση. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει ο Ρώσος χορευτής Oleg Ivenko ενώ θα συμπρωταγωνιστεί η Adele Exarchopoulos, στο ρόλο της Clara Saint. Το καστ συμπληρώνουν ο Ουκρανός χορευτής Sergei Polunin και η Ρωσίδα ηθοποιός Chulpan Khamatova. Τα γυρίσματα θα γίνουν on location στην Αγία Πετρούπολη και στο Παρίσι, καθώς επίσης και σε μεγάλα θέατρα των δύο πόλεων όπως το θέατρο Mariinsky και το Palais Garnier και αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Πηγή

BAFTA 2017: Το βαβείο BAFTA Fellowship για τη συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη θα παραλάβει φέτος ο μεγάλος κωμικός Mel Brooks. Ο ηθοποιός, δήλωσε “χαρούμενος για αυτή την απόφαση, που του προκαλεί έκπληξη, έστω κι αν είναι απόλυτα σοφή”. Η βράβευσή του θα κλείσει την βραδιά της διοργάνωσης στις 12 Φεβρουαρίου, ενώ θα παραλάβει το βραβείο του από τον Πρίγκιπα William. Ο Brooks διαδέχεται τον Sidney Poitier, ο οποίος βραβεύτηκε πέρυσι.

Πηγή