Κινηματογραφικά Νέα #06

James Bond: Η συζήτηση για τον διάδοχο του Daniel Craig ως 007 καλά κρατεί και αυτή τη φορά το έναυσμα για την αναζωπύρωσή της έδωσε ο Tom Hardy. Ο Βρετανός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Daily Beast για την σειρά “Taboo” στην οποία πρωταγωνιστεί, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο θρυλικό franchise. Εκείνος, όπως και όλοι οι ηθοποιοί που βρέθηκαν πρόσφατα σε αυτή τη θέση, απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει γι αυτό το θέμα καθώς “όποιος μιλάει γι αυτό είναι αυτόματα εκτός συναγωνισμού”. Παρόλα αυτά, ο παραγωγός του James Bond δηλώνει ότι ο Daniel Craig είναι ακόμα η “πρώτη επιλογή”. Να θυμίσουμε ότι υποψήφιοι για το ρόλο θεωρούνται επίσης ο Tom Hiddleston και ο Idris Elba.

Πηγή

Manifesto: ένα πολύ ενδιαφέρον τρέιλερ μιας ακόμη πιο ενδιαφέρουσας ταινίας με την Cate Blanchett σε 13 διαφορετικούς ρόλους! Με την υπογραφή του Γερμανού καλλιτέχνη Julian Rosefeldt, το “Manifesto” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως μια multiscreen οπτική εγκατάσταση στο ACMI (Australian Centre for the Moving Image) και τώρα αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Sundance (19-29 Ιανουαρίου) ως ταινία διάρκειας 90 λεπτών. Η ταινία εξερευνά τα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ου αιώνα από τους ντανταϊστές και τους φουτουριστές μέχρι την Pop Art, τον Lars Von Trier και τον Jim Jarmusch και μέσα από 13 διαφορετικούς χαρακτήρες (που ο καθένας αντιστοιχεί σε ένα καλλιτεχνικό ρεύμα) προσπαθεί να δώσει νέα πνοή σε αυτά τα καλλιτεχνικά μανιφέστα.

Πηγή

Early Man: Η Maisie Williams (Game of Thrones) επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη νέα ταινία stop motion της Aardman Animation, “Early Man”, από τους δημιουργούς του “Wallace and Gromit”. Ο χαρακτήρας της Williams είναι η επαναστάτρια Goona, που συνάπτει φιλία με τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Dug, τον οποίο υποδύεται ο Eddie Redmayne. Όπως φαίνεται, η Goona δεν παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση από την Arya Stark, το διάσημο χαρακτήρα της Maisie Williams στο Game of Thrones, ενώ ούτε και το χρονικό πλαίσιο φαίνεται να αλλάζει πολύ, αφού το “Early Man” διαδραματίζεται σε προϊστορική εποχή. Το λαμπερό καστ, εκτός από τον Redmayne, συμπληρώνει και ο Tom Hiddleston. Η ταινία αναμένεται στις βρετανικές αίθουσες στις 26 Ιανουαρίου 2018.

Πηγή

Eastern Promises sequel: Δέκα χρόνια μετά την πρώτη ταινία, οι “Επικίνδυνες Υποσχέσεις” επιστρέφουν για ένα sequel με τίτλο “Body Cross”. Όπως φαίνεται, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το Μάρτιο και το σενάριο της νέας ταινίας θα υπογράφει ο Steven Knight. Η επιστροφή του David Cronenberg πίσω από την κάμερα δεν είναι ακόμα απόλυτα σίγουρη, αν και ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει ότι θα ενδιαφερόταν να γυρίσει ένα sequel το 2012. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες για κάστινγκ, στο sequel θα εμφανίζεται τόσο ο Kirill (Vincent Cassel) όσο και ο Nikolai (Viggo Mortensen), όποτε δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι οι δύο ηθοποιοί θα επιστρέψουν στους ρόλους τους.

Πηγή

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Με αφορμή την επέτειο τον 150 χρόνων από την ίδρυση του Καναδά, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει Εβδομάδα Καναδικού Κινηματογράφου στην Αθήνα η οποία θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2017. Στόχος του αφιερώματος είναι να εστιάσει στην πολυπολιτισμικότητα της χώρας και να αναδείξει τον σύγχρονο καναδικό κινηματογράφο μέσα από 11 επιλεγμένες ταινίες, είτε αγγλόφωνες, είτε γαλλόφωνες, είτε στη γλώσσα των Inuit – αυτοχθόνων Καναδών. Οι περισσότερες δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει διανομή στην Ελλάδα, ενώ κάποιες θα προβληθούν στην χώρα μας αμέσως μετά την επίσημη πρεμιέρα τους σε μεγάλα ξένα φεστιβάλ όπως το TIFF. Tο αφιέρωμα ξεκινά με την προβολή της ταινίας “Two Lovers and a Bear” του Kim Nguyen παρουσία του σκηνοθέτη. Στη συνέχεια, θα προβάλλονται δυο ταινίες καθημερινά με εισιτήριο 5 ευρώ για κάθε προβολή.

Διάβασε περισσότερα εδώ