Ταινίες Τρόμου – Horror Movies

Μπορείτε να δείτε περισσότερες ταινίες χρησιμοποιώντας τα αριθμημένα κουτάκια στο τέλος
Όλα τα είδη-genres έχουν αποδοθεί στις ταινίες με βάση τον χαρακτηρισμό τους στο TMDB (The Movie Database).
Ισχύει για όλες ο κανόνας των πολλών genres ανά ταινία (κάποιες βρίσκονται δηλαδή σε περισσότερες από μια κατηγορίες)

Αν ψάχνετε να βρείτε μια ταινία που θα σας προκαλέσει φόβο και τρόμο, θα σας προσφέρει άπλετη ωμή βία και αίμα, τότε είστε στη σωστή σελίδα. Οι Ταινίες Τρόμου είναι το είδος που ψάχνετε για να περάσετε μια όμορφη παρεΐστικη βραδιά με νεκροζώντανους, κατά συρροήν δολοφόνους και άλλα ασχημόμορφα τέρατα στην οθόνη σας.

Το μακάβριο και το υπερφυσικό είναι συχνά θέματα στο συγκεκριμένο είδος ταινιών, ενώ πολλές φορές συνυπάρχει και με άλλα, όπως τις ταινίες φαντασίας (fantasy), ταινίες supernatural (υπερφυσικού) και ταινίες θρίλερ.

Ιστορικά, οι πρώτες ταινίες του είδους ήταν δημιούργημα του πρωτοπόρου Georges Méliès στα τέλη της δεκαετίας του 1890. Η πιο γνωστή ήταν το Le Manoir du Diable, η οποία συχνά αναφέρεται ως η πρώτη ταινία τρόμου όλων των εποχών. Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετοί δημιουργοί σε Ιαπωνία και Αμερική, με τις πρώτες τρανταχτές επιλογές τεράτων που απέκτησαν τη δική τους ταινία να είναι ο Frankenstein (1910) και το Dr Jekyll & Mr Hyde (1908).

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, υπήρξαν αρκετές ταινίες τρόμου οι οποίες βραβεύτηκαν και με Όσκαρ! Κάποιες από αυτές είναι το Rosemary’s Baby – Το μωρό της Ρόζμαρι (1968), The Exorcist – Ο Εξορκιστής (1973), Aliens (1986), Jaws – Τα Σαγόνια του Καρχαρία(1975) και Silence of the Lambs – Η Σιωπή των Αμνών (1991).

Η συντακτική ομάδα του filmakias.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν παρενέργειες μετά το πέρας παρακολούθησης των παρακάτω.