Ταινίες Περιπέτειες – Adventure Movies

Μπορείτε να δείτε περισσότερες ταινίες χρησιμοποιώντας τα αριθμημένα κουτάκια στο τέλος
Όλα τα είδη-genres έχουν αποδοθεί στις ταινίες με βάση τον χαρακτηρισμό τους στο TMDB (The Movie Database).
Ισχύει για όλες ο κανόνας των πολλών genres ανά ταινία (κάποιες βρίσκονται δηλαδή σε περισσότερες από μια κατηγορίες)

Είσαι ο τύπος που μικρός στην γειτονιά, πρότεινες στους φίλους σου το περίφημο “θέλετε να παίξουμε πόλεμο;” Ή μήπως στο σπίτι σου κατέβαζες από τις βιβλιοθήκες όλες τις εγκυκλοπαίδειες και έφτιαχνες αυτοσχέδια κάστρα και πίστες, σκηνοθετώντας τις καλύτερες περιπέτειες που είχες ποτέ φανταστεί; Μεγαλώνοντας περισσότερο, μήπως είσαι από αυτούς που σπεύδουν να δουν το νέο Star Wars ή την 1000στή συνέχεια των Πειρατών της Καραϊβικής;

Αν ανήκεις σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, τότε βρίσκεσαι στην κατάλληλη κατηγορία.
Τα Adventure Films ή αλλιώς ταινίες περιπέτειες, είναι το είδος των ταινιών που χρησιμοποιούν τις σκηνές δράσης τους προκειμένου να αναδείξουν εξωτικά ή φανταστικά τοπία και περιοχές. Οι περιπέτειες χωρίζονται σε 3 βασικές υποκατηγορίες: τις swashbuckler ταινίες (ηρωικές ταινίες όπου κυριαρχεί η χρήση του σπαθιού), ταινίες καταστροφής και ιστορικά δράματα – το οποίο είναι παρόμοιο είδος με τις επικές ταινίες.

Η πλοκή του σεναρίου μιας περιπέτειας συνήθως περιλαμβάνει αποστολές σε χαμένες ή φανταστικές ηπείρους, στη ζούγκλα, στο βουνό, σε ερημωμένα νησιά, κυνήγι θησαυρού και ταξίδια στο άγνωστο. Το είδος της περιπέτειας μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλα είδη ταινιών, όπως αυτά της επιστημονικής φαντασίας, της φαντασίας και των πολεμικών ταινιών.