Ταινίες Θρίλερ – Thriller Movies

Μπορείτε να δείτε περισσότερες ταινίες χρησιμοποιώντας τα αριθμημένα κουτάκια στο τέλος
Όλα τα είδη-genres έχουν αποδοθεί στις ταινίες με βάση τον χαρακτηρισμό τους στο TMDB (The Movie Database).
Ισχύει για όλες ο κανόνας των πολλών genres ανά ταινία (κάποιες βρίσκονται δηλαδή σε περισσότερες από μια κατηγορίες)

To Θρίλερ είναι ένα από τα πιο βασικά είδη χαρακτηρισμού ταινιών και όχι μόνο. Μη το μπερδεύεται με το Horror (ταινίες τρόμου). Είναι μια πιο γενική κατηγορία που βασίζεται στην μεταχείριση πολύ έντονων συναισθημάτων όπως είναι το σασπένς, η ένταση και ο ενθουσιασμός. Το βασικό του στοιχείο είναι ότι μας κρατάει πάντα σε “αναμμένα κάρβουνα”.

Είναι το είδος που έχετε δει περισσότερο από όλα τα άλλα και δεν το ξέρετε. Ένας από τους βασικότερους πρεσβευτές του είναι ο Alfred Hitchcock αλλά από τους πρώτους του είδους είναι ο δικός μας Όμηρος, σε γραπτά κείμενα φυσικά.

Όπως και τα άλλα είδη, έχει και αυτό τις υποκατηγορίες του. Crime Thriller, Erotic Thriller, Psychological Thriller είναι μερικά από αυτά. Mπορείτε να φανταστείτε πόσα ακόμα υπάρχουν; Πολλά.

Θα ακούσετε πολλούς εδώ στην Ελλάδα να λένε “Εγώ δε βλέπω θρίλερ”, αλλά μάλλον εννοούν ότι δε βλέπουν ταινίες τρόμου. Μην τους διορθώνετε γιατί είναι συνήθως άτομα που δε θα εκτιμήσουν μια καλή ταινία. Έτσι μπορείτε να τους αποφύγετε λέγοντας τους ότι απόψε θα δείτε thriller. Δε πρόκειται να σας ρωτήσουν ποιο και εσείς θα απολαύσετε την ταινιούλα σας.