Cinderella (2015)

Poster

Όταν η μητέρα της βρίσκει τραγικό θάνατο, ο έμπορος πατέρας της Έλα βρίσκει νέα σύζυγο. Για να βοηθήσει τον αγαπημένο της πατέρα, η Ella καλωσορίζει στο σπίτι τους τη μητριά της, λαίδη Τρεμέν, και τις κόρες της, Anastasia και Drisella. Αλλά όταν κι ο πατέρας της απρόοπτα κι ανεξήγητα πεθαίνει, η Ella βρίσκεται στο έλεος μιας ζηλόφθονης και σκληρής οικογένειας. Γίνεται η υπηρέτρια τους και τη μετονομάζουν Cinderella (Σταχτοπούτα). Αλλά η Cinderella δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει, θυμούμενη τα τελευταία λόγια της μητέρας της που τη συμβούλευε να έχει θάρρος και να είναι ευγενική.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια κινηματογραφική απόδοση του πασίγνωστου παραμυθιού Cinderella (Σταχτοπούτα). Με μερικές αλλαγές στο ήδη υπάρχων σενάριο, θα δεις την αναμενόμενη ιστορία της. Τώρα θα μου πεις γιατί να κάνω τον κόπο να την δω; Γιατί είναι μια χαρούμενη οικογενειακή ταινία. Δεν μπορεί να ταυτιστεί μαζί του βέβαια η σημερινή έφηβη, γιατί οι αξίες και τα ιδανικά τα οποία έχει στον χαρακτήρα της η Cinderella, δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρεις σήμερα. Για αυτό είναι και παραμύθι, γιατί όλα αυτά που γίνονται εκεί μέσα είναι στη σφαίρα του μαγικού.

Όμως αφήνει και κάποια διδάγματα. Να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είσαι, και να μην αφήνεις κανέναν να σου αλλάξει την γνώμη σου για σένα! Αυτό είναι πολύ σημαντικό, να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου με τα ελαττώματα και τα προτερήματα του. Αλλά αν καμιά φορά χάσεις και εσύ τον εαυτό σου, τότε κοίτα γύρω σου να βρεις κάτι “χειροπιαστό” το οποίο να σου ταιριάζει (βλ. γοβάκι) και θα ξαναθυμηθείς ποιος είσαι. Και αν δεν το βρεις εσύ τότε κάποιος (βλ. βασιλόπουλο) θα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να σου το αποδείξει. “Αρκεί να πιστεύεις και λίγο στη μαγεία”

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Την διαφορά εδώ δεν την κάνει η ιστορία αλλά, το cast. Θα ξεκινήσω από τον Βρετανό σκηνοθέτη Kenneth Branagh (Frankenstein) της μαγευτικής ιστορίας μας. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι σκηνοθετικό έπος, αλλά ότι κινήθηκε στα σωστά και αναμενόμενα πλαίσια. Έκανε ότι περιμένεις να δεις σε ένα παραμύθι.

Την γλυκύτατη Cinderella, έχει αναλάβει η Lily James (Wrath of the Titans- Broken) και από τώρα αρχίζουν οι εκπλήξεις. Το βασιλόπουλο ενσαρκώνει ο Richard Madden ( Game of Thrones “Robb Stark”) πιστεύω πως δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις ο συγκεκριμένος. Νομίζω πως όλος ο πλανήτης έχει δει το συγκεκριμένο σίριαλ και τον έχει αναγνωρίσει σίγουρα. Την σκληρή και απάνθρωπη μητριά έχει αναλάβει η βραβευμένη με Όσκαρ Cate Blanchett (The Lord of the Rings-Blue Jasmine) και την μεγαλύτερη έκπληξη στην προσφέρει η νεραϊδονονά που όταν την πρωτοείδα είπα μπα αποκλείεται αλλά όμως η φωνή της μου την θυμίζει φοβερά, και όμως ήταν η εξαιρετική Helena Bonham Carter. Το σενάριο έχει αποδώσει ο Chris Weitz (The Golden Compass).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είναι Κυριακή μεσημέρι και έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια, γιατί για κάποιο περίεργο λόγο όποτε βγαίνει παραμύθι σε ταινία δεν το χάνεις με τίποτα, γιατί σου αρέσει η μαγεία, ξέρεις οι κολοκύθες, τα ποντίκια. Και γιατί είσαι φανατικός της σειράς Once Upon A Time και έχεις μπερδευτεί τόσο πολύ με όλα αυτά που έχεις δει στο σίριαλ και θες να δεις την κανονική (ε!) απόδοση του παραμυθιού!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6.5
ΜΟΥΣΙΚΗ
4.5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
5
Reader Rating1 Vote
2.2
5.3
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Σταχτοπούτα

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

12 Μαρτίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

12 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

113 λεπτά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

BUDGET

$95.000.000