Κωμωδίες – Comedy Movies

Μπορείτε να δείτε περισσότερες ταινίες χρησιμοποιώντας τα αριθμημένα κουτάκια στο τέλος
Όλα τα είδη-genres έχουν αποδοθεί στις ταινίες με βάση τον χαρακτηρισμό τους στο TMDB (The Movie Database).
Ισχύει για όλες ο κανόνας των πολλών genres ανά ταινία (κάποιες βρίσκονται δηλαδή σε περισσότερες από μια κατηγορίες)

Γύρισες σπίτι από την δουλειά, έπειτα από μια κουραστική μέρα και θέλεις να παρακολουθήσεις κάτι που θα σου φτιάξει την ρημαγμένη από την ρουτίνα διάθεσή σου; Τότε βρίσκεσαι στην σωστή κατηγορία.

Ως Κωμωδία αναφερόμαστε στο είδος εκείνων των ταινιών που δίνεται κύρια έμφαση στο χιούμορ. Οι δημιουργοί τους έχουν ως στόχο την διασκέδαση του κινηματογραφικού τους κοινού με συνήθως αίσιο τέλος σε αστείες ιστορίες αληθινής καθημερινότητας (η μαύρη κωμωδία αποτελεί εξαίρεση).

Όλα ξεκίνησαν το 1930, στον βουβό κινηματογράφο με πρωτοπόρους τον Charlie Chaplin και τους αδερφούς Marx που χωρίς ήχο κατάφερναν να προσφέρουν άπλετο χαμόγελο.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη κωμωδίας, καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Κωμωδίες καταστάσεων (όπως «Το Πάρτι» με τον αξεπέραστο Peter Sellers) στις οποίες προκαλείται το γέλιο στον θεατή μέσα από τις περίεργες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν οι πρωταγωνιστές παρά την θέληση τους. Κολεγιακές κωμωδίες (όπως το αξεπέραστο «National Lampoon» με τον μακαρίτη John Belushi) στις οποίες η καφρίλα, οι φάρσες και τα σεξουαλικά υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν. Σατιρικές κωμωδίες (όπως τα Dictator, Bruno και Borat του ανατρεπτικού Sacha Baron Koen), στις οποίες αναδεικνύονται τα κακώς κείμενα της εκάστοτε κοινωνίας μέσα από τον φακό του χιούμορ.

Οι παρωδίες (με άπλετο σαρκασμό άλλων κατηγοριών), οι μαύρες κωμωδίες και οι ρομαντικές κομεντί προσθέτονται στη μεγάλη λίστα των υποκατηγοριών της κωμωδίας.

Κρίνεται όμως πως το συγκεκριμένο είδος ταινιών αποτελεί το πιο δύσκολο και απαιτητικό όλων των ειδών, καθότι σε αντίθεση με την συγκίνηση και το δράμα που εύκολα μπορεί κανείς να εκμαιεύσει, το γέλιο είναι κάτι που προκαλείται αυθόρμητα. Έτσι, ενώ εύκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει μια δραματική ταινία που παρακολούθησε, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει ΠΟΤΕ μια κωμωδία στην οποία γέλασε μέχρι δακρύων.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο αναζωογονητικό από μια Κωμωδία. Η Συντακτική ομάδα του filmakias.gr προτείνει: ΓΕΛΑΣΤΕ ΑΦΟΒΑ!