Ελληνικός Τίτλος: Θάρρος ή Αλήθεια;

Ετος Πρώτης Προβολής: 2018

Είδος Ταινίας:

Έξι φίλοι ταξιδεύουν στο Μεξικό, όπου μια νύχτα αποφασίζουν να παίξουν σε ένα ερειπωμένο οίκημα Θάρρος ή Αλήθεια. Στην εξέλιξη του παιχνιδιού όμως μαθαίνουν από τον τουρίστα που τους οδήγησε μέχρις εκεί πως το παιχνίδι είναι αληθινό και όποιος δεν υπακούσει στους κανόνες θα πεθάνει…

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Εδώ έχουμε μια ταινία που προσπαθεί να μας τρομάξει, διαλέγοντας το παλιό παιδικό παιχνίδι που παίζαμε στις γειτονιές. Θυμάστε; Εκείνο το περιβόητο “Αλήθεια ή Θάρρος” που το διαλέγαμε όλοι για να μας ρωτήσουν και να πούμε Θάρρος για να φιλήσουμε το αγόρι/ κορίτσι που ήμασταν ερωτευμένοι; Αυτό λοιπόν διάλεξαν και οι υπεύθυνοι της ταινίας μας σαν κεντρικό θέμα προσπαθώντας να φτιάξουν κάτι τρομακτικό.

Φάνηκε έντονα η έλλειψη φαντασίας ως προς το σενάριο αλλά και τα υπόλοιπα δεν πήγαν πίσω. Μια ιστορία κοινότυπη στο μεγαλύτερο μέρος της, που δεν έχει να προσφέρει κάτι. Είναι όλα τόσο προβλέψιμα και ανούσια που από την αρχή που σε κάνει ν’ απορείς γιατί έκατσες να το δεις. Όλα είναι τοποθετημένα ανάμεσα σε μια παρέα που από το πουθενά βρίσκει κακό μπελά. Βγαίνουν όλα τ’ άπλυτά τους στην φόρα ενώ προσπαθώντας να κρατηθούν στη ζωή, κάνουνε ότι προστάξει το παιχνίδι.

Δεν υπάρχει λόγος προβολής, εκτός κι αν θέλετε απλά να τρομάξετε μερικά κορίτσια στην παρέα σας. Μια ταινία κενού περιεχομένου αφήνοντας ένα και μόνο δίδαγμα. Μην μιλάς σε αγνώστους! Πραγματικά η παιδικότητα του είναι σε υψηλό βαθμό, βάζοντας το στην κατηγορία των αδιάφορων ταινιών του είδους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Jeff Wadlow που σκηνοθετεί την ταινία, δεν μας προσέφερε κάτι αξιόλογο. Όλα ήταν ρηχά με πολλά πλάνα σκοτεινά και μια ροή αρκετά γρήγορη. Ο Michael Reisz είναι αυτός που σκέφτηκε αυτή την ιστορία και μαζί με τους Jillian Jacobs/ Christopher Roach και τον σκηνοθέτη μας βεβαίως βεβαίως, έχουν την πλήρη ευθύνη γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Δεν θα επεκταθώ παραπέρα γιατί δεν έχω κάτι καλό να πω.

Το κεντρικό πρόσωπο που μας απασχολεί είναι η Olivia Barron ( Lucy Hale / Pretty Little Liars (Aria), η οποία είναι η πηγή του κακού. Με την ανευθυνότητά της έμπλεξε όλη την παρέα σε αυτή τη κατάσταση μένοντας αυτή αλώβητη. Δεν θέλω ν’ αναφερθώ σε κανέναν άλλο γιατί δεν έχει νόημα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Για να δεις πως παίζετε το παιχνίδι “Αλήθεια ή Θάρρος” σε πιο τρομακτική εκτέλεση. Για να μισήσεις το συγκεκριμένο παιχνίδι και να μάθεις να μην μιλάς σε αγνώστους. Δεν σου το’ χει πει η μανούλα σου αυτό; Αν παρόλα αυτά που διάβασες εξακολουθείς να θες να το δεις, τι να σου πω; Καλά να περάσεις με τα ηλίθια χαμόγελα τους που νόμιζαν ότι θα μας τρόμαζαν κιόλας. Εγώ πάντως προειδοποίησα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Truth or Dare
ΣΕΝΑΡΙΟ2
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ3
ΜΟΥΣΙΚΗ2
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ3
2.5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (2 Votes)
5.7

POSTER

Poster

TRAILER

 Truth or Dare
(2018) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις