Ελληνικός Τίτλος: Εκεί που Χτυπά η Καρδιά μου

Ετος Πρώτης Προβολής: 2011

Είδος Ταινίας:

Έχεις δυο ώρες για να απολαύσεις μια ερμηνεία του Sean Penn. Σαν έναν 50αρη πρώην ροκ σταρ, με πολλά λεφτά. Η ιστορία ξεκινά και τελειώνει αργά. Ο Σαγιεν είναι ένας απόμακρος, καταθλιπτικός αλλά παράλληλα ένας αστείος τύπος. Βλέπουμε να περνά ήρεμα την ζωή του στο σπίτι – μάλλον βίλα – του με την γυναικά του και να κάνει βόλτες με το καροτσάκι του. Παρέα σ’ όλο αυτό του κάνει η Μαίρη. Μια έφηβη κοπέλα, με το ίδιο στυλ με τον Σαγιεν , φαίνεται να είναι περισσότερο οικογένεια πάρα φίλοι. Όλα καλά όταν ξαφνικά πεθαίνει ο πατέρας του αναγκάζεται να πάει στη Νέα Υόρκη και να βρει τον ναζιστή που τον βασάνιζε στο Άουσβιτς.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ένα ταξίδι αναζήτησης όχι μόνο ενός βασανιστή άλλα τελικά μιας ολόκληρης ζωής. Εκεί που νομίζεις ότι όλα είναι ήρεμα στην ζωή σου, ένα γεγονός μπορεί να αλλάξει πολλά. Ακόμα και τον τρόπο που ντύνεσαι. Μια ταινία που πέρασε χωρίς να ακουμπήσει, δεν είχε να δώσει περισσότερα από μια εξαιρετική ερμηνεία του Sean Penn και ένα πανέμορφο soundtrack.
Μια ταινία χωρίς ιδιαίτερες εκρήξεις, συγκρούσεις, πιστολίδια. Απλή, αργή, με πολύ ωραία μουσική. Η σκηνοθεσία του Paolo Sorentino δεν ξεπερνά τις προσδοκίες. Μένει στα όρια του δράματος, αλλά δένει πολύ όμορφα τον αργό χαρακτήρα του ήρωα με τον αργό ρυθμό της ταινίας, ταυτίζει κατά κάποιο τρόπο τον ήρωα με τον ρυθμό της. Από την άλλη η διεύθυνση φωτογραφίας του Luca Bigazzi, είναι άπλα υπεροχή. Η γεωμετρία στα κάδρα, το φως μέσα σ’ αυτά, της δίνει μια μουσική πλευρά. Όσο για την μουσική ο David Byrne και ο Will Oldman κάνουν πολύ καλή δουλειά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Εδώ τι άλλο να πεις. Ο Sean Penn πήρε ένα ρόλο και τον απογείωσε. Ακόμα και το περπάτημα του ήταν εξαιρετικό. -συγγνώμη αλλά έχουμε και αδυναμίες- Οι υπόλοιποι χαρακτήρες δυστυχώς θάφτηκαν από την ερμηνεία του Penn οπότε αυτά που έχουμε να πούμε είναι λίγα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Είναι μια ταινία που θα σε προβληματίσει, είναι μια ταινία που θα χαλαρώσεις και ελπίζω να την ευχαριστηθείς. Έχει πολύ ωραία εικόνα και πολύ ωραία μουσική. Και με τίποτα δεν θα σου λείψουν οι 2 ώρες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

This Must Be the Place
ΣΕΝΑΡΙΟ6
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ7
ΜΟΥΣΙΚΗ9
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ8
7.5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
7.0

POSTER

Poster

TRAILER

 This Must Be the Place<br /><br /><br />
(2011) on IMDb